foto

Sarah Bolger

  • nar. 28.2.1991 (26 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sarah Bolger je mladá irská herečka. Poprvé se objevila před kamerou v roce 1999 ve snímku A LOVE DIVIDED (Rozdělená láska), irsko-britském snímku pojednávajícím o katolickém muži a jeho protestantské manželce v roli jejich dcery Eileen.

Skutečný úspěch se ale dostavil v roce 2002 se snímkem IN AMERICA režiséra Jima Sheridana. V tomto romantickému příběhu irských přistěhovalců si zahrála roli zasněné jedenáctileté Christy, jejíž očima je film vyprávěn. Za tuto roli byla nominována na několik prestižních ocenění, namátkou cenou kritiků BCFA pro nejlepší mladou herečku, nebo cenu Satellite Award za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Roli jejího mladšího sourozence v IN AMERICA obsadila její skutečná sestra Emma.

V roce 2008 se objevila ve fantasy snímku KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ jako Mallory. Kromě toho obsadila několik seriálových rolí, například v historickém seriálu TUDOROVCI, kde ztvárnila postavu mladé princezny Marie Tudorovny, dcery krále Jindřicha VIII. a Kateřiny Aragonské.

Tomáš "Marounek" Marounek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Outlaw
2015 Emelie
My All American
Vzkříšení démona
2014 Kiss Me
2013 Crush
Gilded Lilys (TV film)
Naši a já
2011 Locke & Key (TV film)
Můří deníky
2009 Justice/Vengeance
2008 Kronika rodu Spiderwicků
2006 Stormbreaker
2005 Dům na Tara Road
Premonition
2002 In America
1999 Love Divided, A
Tajný román (TV film)

TV seriály

2017 Into the Badlands (TV seriál)
Dračí oheň, vlčí dech (S02E10)
Motýlek proti Jeřábu (S02E09)
Bodnutí škorpióna (S02E08)
další epizody (10)
2016 Agent Carter (TV seriál)
The Atomic Job (S02E05)
A View in the Dark (S02E02)
The Lady in the Lake (S02E01)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál) - a.z., herec
The Bear King (S05E09) - a.z.
Probuď v sobě draka (S04E15)
Into the Badlands (TV seriál)
Hand of Five Poisons (S01E06)
Snake Creeps Down (S01E05)
Two Tigers Subdue Dragons (S01E04)
další epizody (6)
2014 Bylo, nebylo (TV seriál)
Sněhová královna (S04E07)
Všude dobře, doma nejlíp (S03E22)
Podivnost (S03E19)
další epizody (4)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Úplně normální víla (S03E03)
Srdce, které věří nejvíc (S03E01)
A rovnou k Jitřence (S02E22)
Mixology (TV seriál)
2012 Bylo, nebylo (TV seriál)
Srdcová královna (S02E09)
Do hlubin (S02E08)
Dítě měsíčního svitu (S02E07)
další epizody (8)
2007 Tudorovci (TV seriál)
2006 Stardust (TV seriál)
2002 Sune och hans värld (TV seriál)

Dokumentární

2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)

TV pořady

2007 Xposé (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace