foto

Sarah Bolger

  • nar. 28.2.1991 (27 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sarah Bolger je mladá irská herečka. Poprvé se objevila před kamerou v roce 1999 ve snímku A LOVE DIVIDED (Rozdělená láska), irsko-britském snímku pojednávajícím o katolickém muži a jeho protestantské manželce v roli jejich dcery Eileen.

Skutečný úspěch se ale dostavil v roce 2002 se snímkem IN AMERICA režiséra Jima Sheridana. V tomto romantickému příběhu irských přistěhovalců si zahrála roli zasněné jedenáctileté Christy, jejíž očima je film vyprávěn. Za tuto roli byla nominována na několik prestižních ocenění, namátkou cenou kritiků BCFA pro nejlepší mladou herečku, nebo cenu Satellite Award za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Roli jejího mladšího sourozence v IN AMERICA obsadila její skutečná sestra Emma.

V roce 2008 se objevila ve fantasy snímku KRONIKA RODU SPIDERWICKŮ jako Mallory. Kromě toho obsadila několik seriálových rolí, například v historickém seriálu TUDOROVCI, kde ztvárnila postavu mladé princezny Marie Tudorovny, dcery krále Jindřicha VIII. a Kateřiny Aragonské.

Tomáš "Marounek" Marounek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Halal Daddy
2016 Outlaw
2015 Emelie
My All American
Vzkříšení démona
2014 Kiss Me
2013 Crush
Gilded Lilys (TV film)
Naši a já
2011 Locke & Key (TV film)
Můří deníky
2009 Justice/Vengeance
2008 Kronika rodu Spiderwicků
2006 Stormbreaker
2005 Dům na Tara Road
Premonition
2002 In America
1999 Love Divided, A
Tajný román (TV film)

TV seriály

2018 Mayans M.C. (TV seriál)
Cuervo/Tz'ikb'uul (S01E10)
Serpiente/Chikchan (S01E09)
Rata/Ch'o (S01E08)
další epizody (10)
Dva světy (TV seriál)
Act Like You've Been Here Before (S01E06)
Shaking the Tree (S01E05)
Bylo, nebylo (TV seriál) - a.z.
Leaving Storybrooke (S07E22) - a.z.
2017 Into the Badlands (TV seriál)
Dračí oheň, vlčí dech (S02E10)
Motýlek proti Jeřábu (S02E09)
Bodnutí škorpióna (S02E08)
další epizody (10)
2016 Agent Carter (TV seriál)
The Atomic Job (S02E05)
A View in the Dark (S02E02)
The Lady in the Lake (S02E01)
2015 Into the Badlands (TV seriál)
Hand of Five Poisons (S01E06)
Snake Creeps Down (S01E05)
Two Tigers Subdue Dragons (S01E04)
další epizody (6)
Bylo, nebylo (TV seriál) - herec, a.z.
Medvědí král (S05E09) - a.z.
Probuď v sobě draka (S04E15)
2014 Mixology (TV seriál)
Tom & Maya (E01)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Sněhová královna (S04E07)
Všude dobře, doma nejlíp (S03E22)
Podivnost (S03E19)
další epizody (4)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Úplně normální víla (S03E03)
Srdce, které věří nejvíc (S03E01)
A rovnou k Jitřence (S02E22)
2012 Bylo, nebylo (TV seriál)
Srdcová královna (S02E09)
Do hlubin (S02E08)
Dítě měsíčního svitu (S02E07)
další epizody (8)
2010 Tudorovci (TV seriál)
Smrt monarchie (S04E10)
Tajemství srdce (S04E09)
Jak to má být (S04E08)
další epizody (10)
2009 Tudorovci (TV seriál)
Cromwellův konec (S03E08)
Protestantka Anna Klevská (S03E07)
Hledá se nová královna (S03E06)
další epizody (8)
2008 Tudorovci (TV seriál)
Osud a štěstí (S02E10)
Státní záležitosti (S02E07)
Definice lásky (S02E06)
další epizody (5)
2006 Stardust (TV seriál)
2002 Sune och hans värld (TV seriál)

Dokumentární

2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)

TV pořady

2007 Xposé (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace