Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Fr 

všechny recenze uživatele

Než usednete k tomuto filmu, je třeba si uvědomit, že by vedle vás měli být děti ve věku cca 7 - 15 let. A také to, že pravý James Bond také dělá neuvěřitelné věci a vy mu to (možná) žerete. Pak vám možná nebude připadat, že si z vás filmaři dělají srandu a můžete se klidně bavit. Protože filmařina je to poměrně kvalitní. A když dítě (třeba vaše) prohlásí ,, ty jo, ten je dobrej, že?", určitě těch 93 minut vydržíte. Já dávám za tři, ale děti.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehká variace na Jamese Bonda s mladším hlavním hrdinou trochu připomíná americké pokusy Agenta Cobyho Bankse, ale film je pojat o trochu víc "áčkově". Potěší hlavně Ewan McGregor, který se ve filmu, ale moc neohřeje, ale i Mickey Rourke (jen kdyby nevypadal jak modelka se špatným make upem...). Film plyne poměrně rychle a příběh je jednoduchý. Jako oddechová záležitost jistě neurazí. Autoři pravděpodobně chtěli pokračovat dalším dílem, aby vytvořili třeba i sérii, ale chabé výdělky asi odsoudí Stormbreakera pouze k jednomu dílu. Možná škoda. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Americký film je skutočne v kríze, to je podla mojho názoru veta ktorá absolútne vystihuje súčasný stav zámorského filmu. Filmový trh je prepchatý samými akčnými brakmi ktoré sa ani len nedajú nazvať filmami, taktiež aj vysokorozpočtovými "peckami" a na skutočný plnohodnotný film v amerike akosi zabúdajú, preto je svetová filmografia odkázaná na európsky film ktorý je zásluhou nízkych rozpočtov, to najlepšie čo na svete máme a pozitívny je aj fakt že existujú filmové festivaly ktoré umožňujú európskym tvorcom presadiť sa po celom svete. Prečo to píšem ako komentár ku Stormbreakerovi, pretože tento film je absolútne dokonalou ukážkou zúfalosti amerického filmu, zišla sa tu velká skupinka kvalitných hercov, vysoký rozpočet a aktívna medializácia, no to čo som vymenoval nepomôže tomuto biednemu americkému filmu, bližšie rozoberanie si to teda nezaslúži. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Slabšie hodnotenie som neudelil len preto lebo knihu Stormbreaker som čítal a páčila sa mi. Film je trápny, chceli doň zakomponovať z každého trochu a vo výsledku to nemá hlavu ani pätu. Výber hercov bol veľmi nevhodný, takmer každý vyzerá, akoby vypadol z nejakej nepodarenej grotesky. To isté platí aj pre hudbu, vyberanú tak aby to vyznelo čo najviac "cool". A možno je aj dobre, že to takto zle dopadlo. Aspoň nebudú musieť pokaziť ďalšie diely z knižnej série o Alexovi Riderovi. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je super (jó, za pár let z něj bude dobrej Bond), stejně jako celý úvod, jenže po téhle pětiminutovce jde všechno kompletně do kytek. Střihač si asi občas zahulil, popil, nebo dělal cokoli jiného, aby pak sestříhal scény tak podivně kouskovaně, že to zaráží. Koncept je kompletně přestřelený, chybí víc peněz v rozpočtu (nebo šetření na hvězdách) a veškeré osazenstvo, s čestnovu výjimkou Stephena Frye, je naprosto otřesné, a nedá se nazvat jinak než hereckými karikaturami. Pettyfer samotný docela ujde, ale kdo by tuhle jednu polohu neuhrál, že? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Kniha o Alexu Riderovi se po celém světě prodalo více než 8 milionů výtisků a byly přeložené do 28 jazyků. Časem by mělo být zfilmovaných i dalších pět dílů, přičemž na vydání čeká ještě sedmý příběh „Snakehead“. (imro)
  • Školské scény sa natáčali v dievčenskej škole The Grey Coat Hospital v Londýne. (Niles)

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama