Reklama

Reklama

Into the Badlands

(seriál)
  • Česko Pustiny (neoficiální název) (více)
Trailer
USA, (2015–2019), 22 h 26 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Daniel Wu, Emily Beecham, Sarah Bolger, Orla Brady, Aramis Knight, Oliver Stark, Stephen Lang, Márton Csókás, Madeleine Mantock, Ellen Hollman, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Suny je dobře trénovaný bojovník, který se rozhodl, že bude putovat nepokoji zmítanou zemí, ovládanou feudálními barony, společně s malým chlapcem. Jejich cílem je nalézt osvícení. (geklon)

Videa (14)

Trailer

Recenze (79)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

První řada: Zpočátku rozporuplný zážitek – skvěle natočené akční scény, které ovšem vždycky začnou nadupaným kung-fu a končí směšným wire-fu, zajímavý svět, ale tuctový příběh, spousta praktické krve, ale taky spousta digitální krve... nemluvě o vypočítavosti, s jakou jsou dávkovány povinné bitky každých cca 7-10 minut, ať už to scénář vyžaduje nebo ne. ALE – ve čtvrté epizodě se to konečně najde, příběh se najednou vymaní z klišé, začne šlapat a přináší zvraty s kadencí, za kterou by se nestyděli ani Ztraceni. A o tom to nakonec všechno je. Akce ustoupí do pozadí, postavy vyniknou, každý díl představí nový aspekt Badlandů a všechny jsou super. Poslední díl dokonce představí (Lehký spoiler!) něco jako magické mnichy (Konec spoileru.), takže pak i to wire-fu najednou funguje. A set-up pro druhou sérii je taky fajn. Rozhodně budu koukat dál. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 75%. Je to opravdu velmi bizarní mix různých žánrů umístěné v postapokalyptické budoucnosti na jihovýchodě USA, jelikož tu máme otrokářské plantáže. Lidé se zřekli zbraní a tak tu máme vycvičené jednotky Clipperů zabíjejíci lidi pro svého barona. Baronů je více a každý obvhoduje s určitou komoditou, která na jeho území převládá. Clippers ovládají bojová umění, takže je tu velká příchuť Ásie. Tady lze vyzdvihnout, že souboje jsou opravdu velmi dobře a přehledně natočeny. Není to styl The Raid, ale právě asijských wire-fu,kdy použití drátů je někdy dost okaté. Ale žádne wuxia lítání to naštěstí není. K tomu trochu nadpřirozena a tajemné město někde za hranicemi Badlands. Jako upoutalo mne to chtěl bych vědět, jak se bude příběh vyvíjet dál. A těch soubojů by mohli ještě přidat. Season 2: 70% Máme 10 dílů, ale některé situace byly celkem natahované a sice dostaneme opět trošku více rozvíjení mytologie, tak mnoho otázek stále zůstává nezodpovězeno a něco i vyšumí do ztracena. Lance Henriksen se stejně jako v první sérii jen mihne. Souboje ale zůstávají na špici v seriálové tvorbě. Když se tvůrcům podaří udělat i kung fu mistra z Nicka Frosta a jeho postavou, aniž by to působilo směšně, tak smekám. Uvidíme co další série, už bych chtěl si užít opět víc tohoto světa. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

K.O.miksová zápletka ze série pro 12 letý kluky, přetvořena v hraný seriál AMC? Je to bizarně primitivní příběh s karikaturními postavičkami, které se objevují a mizí podle toho, zda to zrovna hlavní hrdinové potřebují. Nic to však nemění na tom, že se jedná o koukatelnou oddychovku, která v duchu šogunských reálií rozehrává slušnou partii. Takovej AMC Arrow. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

V Badlands vládnou Baroni, kteří mají pro svoji ochranu armády složené z trénovaných bojovníků Clipperů. Sunny (Daniel Wu) při výjezdu pro svého Barona Quinna (Marton Csokas) nalezne chlapce M.K. (Aramis Knight), který skrývá nejedno překvapení... V soubojích kvůli drátům dost často neplatí gravitace, ale dívá se na ně dobře. V malých úlohách potěšili herci Stephen Lang (Waldo), Lance Henriksen (Penrith) a Cung Le (Abbott). Prostor pro zlepšení tady určitě je a další série může pouze překvapit. Zhlédnuto 16 epizod z 1. až 2. sezóny. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No tak toto bol nárez, prvé dve série boli absolútne geniálne. Je tu snáď všetko, čo treba na špičkový post apo film či seriál. Perfektne vymyslené prostredie s akoby feudálnymi pánmi (aj keď ten systém mohol byť ešte prepracovanejší), vynikajúci herci, celková špina a bieda, hektolitre krvi.... no a to hlavné.... vynikajúca bojová choreografia a verte, o akciu tu veru nie je núdza. Nie som síce fanúšikom wuxia, ale tu sa to ešte dá zniesť. A tiež bolo komické pozerať sa na Nicka Frosta ako tu bojuje a pobehuje, taká srandovná gulička. Jeho postava veľmi bavila, skoro tak ako postava Daniela Wu. Škoda tej tretej série, ktorá sa už zmenila na niečo až moc moralizujúce. Ono by to nevadilo, len keby sa to robilo trochu šikovnejšie. Najhorší bol však záver, ten vyslovene sklamal. Niečo tak nedorobené som nečakal ani vo sne. A vraj nebude štvrtá séria? Tak to aký malo význam? Vlastne sa tu človek nič nedozvie, pretože nič nie je uzavreté. Totálna podpásovka na diváka. Ale aj tak to stojí za to pozrieť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (895)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Wu prozradil, že na natočení jedné bojové scény bylo v seriálu vyhrazeno šest dní. Stejná scéna by se v typické hongkongské produkci točila dva týdny. (Rominator)
  • V 1. epizodě 1. série "The Fort" zazní, že má Sunny (Daniel Wu) na zádech 404 značek, za každý ukončený život jednu. Ve skutečnosti má ale na zádech jen 51 značek, vždy po sedmi životech (tedy 357). Číslo 404 navíc není dělitelné sedmi. (Blowler)
  • Na konci epizody hraje píseň „The Sound Of Silence“ od Distrurbed. (HanzoBureshi)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama