foto

Amy Jo Johnson

  • nar. 6.10.1970 (48 let)
    Cape Cod, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gymnastika sehrála v kariéře Amy Jo Johnson velkou roli. Už v sedmi letech se jí splnil sen tím, že mohla navštěvovat Cape Code Gymnastics Club ve městě Cape Code kde žila s rodiči, prodavačem aut Greighem Johnsonem a manažerkou obchodu s oblečením Christine Johnson. Amy byla v tomto sportu úspěšná a o pár let později už soutěžila nejen v USA, ale i v Evropě a to ve všech čtyřech disciplínách gymnastiky. Když jí bylo 19 s rodiči se odstěhovala do New Yorku, kde ji zaujalo herectví a proto začala studovat na Lee Strasberg Theater Institute a poté na American Musical and Acting Academy.

Po nabytí studií se rozhodla zkusit své štěstí v Hollywoodu, ale bohužel se zde neprosadila a nakonec se vrátila domů. Tam ji po krátké době oslovil manažer seriálu pro děti MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS, když viděl její gymnastické dovednosti (které jí poté pomohly v bojových scénách). Amy roli Kimberly Hart přijala a vydržela u tohoto seriálu po tři sezóny a jeden celovečerní film.

Jako host si zahrála v seriálu SAVED BY THE BELL: THE NEW CLASS v epizodě "Backstage Pass", jako Linda. Dále v adaptaci románu Loise Duncana KILLING MR. GRIFFIN. A roli gymnastky trpící bulimií ve filmu PERFECT BODY. K roli Kimberley Ann Hart, která jí přinesla celosvětovou popularitu se vrátila v druhém filmu Power Rangers a to s názvem TURBO: A POWER RANGERS MOVIE z roku 1997. Poté si zahrála v televizním filmu SUZIE Q a v kultovním indie filmu COLD HEARTS.

Pak přišla druhá důležitá role její kariéry a to role Julie Emrick v britském seriálu FELICITY. V tomto seriálu měla její postava původně dělat tanec, ale přemluvila producenty ke zpěvu a hru na kytaru. Amy nahrála píseň "Puddle of Grace", která se dostala i na soundtrack tohoto seriálu. Svůj hudební talent ukázala i v životopisném filmu o zpěvačce skupiny Sweetwater Nancy Nevins s názvem SWEETWATER: A TRUE ROCK STORY.

Amy Jo Johnson si zahrála ve spoustě indie filmů například v INTERSTATE 60, PURSUIT OF HAPPINESS nebo GROUND CONTROL. Získala i roli v poslední sérii krimiseriálu THE DIVISION, ale ani v hudbě nezahálela a vydala své debutové album The Trans-american Treatment a v roce 2005 se svou kapelou druhé album s názvem Imperfect. V roce 2006 si zahrála ve sci-fi MAGMA: VOLCANIC DISASTER poté v seriálu WILDFIRE a v počátcích seriálu WHAT ABOUT BRIAN, ke kterému se později vrátila jako přítelkyně Briana. Hrála v nezávislých snímcích VERITAS, PRINCE OF TRUTH a THE ISLANDER. V současné době hraje členku Torontské policejní zásahové jednotky Jules Callahan v seriálu FLASHPOINT, který se stal hitem stanice CBS a jehož pilotní díl se stal nejsledovanějším pořadem v Severní Americe.

1. prosince 2008 porodila svému snoubenci Olivieru Ginerovi dceru Francescu Christine. Mimo hudby a herectví se věnuje I malování a focení.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2017 In Between Days
Power Rangers: Strážci vesmíru
Space & Time
The Space Between
2014 Lines
2013 Coming Home for Christmas
2012 Summer Song
Tygří oči
2006 Islander
Magma (TV film)
Naivní důvěra (TV film)
Veritas - princ pravdy
2004 Arbie
2003 Horká půda (TV film)
2002 Interstate 60
Invaze smrtícího hmyzu
2001 Liars Club
Pursuit of Happiness
1999 Cold Hearts
Sweetwater (TV film)
1998 Hranice možností
1997 Perfektní tělo (TV film)
Strážci vesmíru
Únos profesora Griffina (TV film)
1996 Susie Q (TV film)
1995 Power Rangers: Film
1994 Mighty Morphin Power Rangers: Alpha's Magical Christmas

TV seriály

2013 Cracked (TV seriál)
2012 Flashpoint (TV seriál)
Keep the Peace: Part 2 (S05E13)
Keep the Peace: Part 1 (S05E12)
Fit for Duty (S05E11)
další epizody (13)
2011 Flashpoint (TV seriál)
Slow Burn (S04E18)
Priority of Life (S04E17)
Blue on Blue (S04E15)
další epizody (23)
2010 V utajení (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Acceptable Risk (S03E07)
Jumping at Shadows (S03E06)
The Other Lane (S03E05)
další epizody (7)
2009 Flashpoint (TV seriál)
Behind the Blue Line (S02E18)
The Good Citizen (S02E17)
You Think You Know Someone (S02E16)
další epizody (19)
2008 Flashpoint (TV seriál)
Planets Aligned (S01E09)
Never Kissed a Girl (S01E08)
He Knows His Brother (S01E07)
další epizody (9)
2006 What About Brian (TV seriál)
2005 Wildfire (TV seriál)
2001 Noční přízraky (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
1998 Felicity (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Bláznivá ochranka (TV seriál)
The Eddie Files (TV seriál)
1993 Strážci vesmíru (TV seriál)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)

TV pořady

1989 The More You Know (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2017 The Space Between
2014 Lines

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 The Space Between
2014 Lines

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace