Reklama

Reklama

Superman a Lois

(seriál)
Trailer
USA, (2021–2023), 30 h 10 min (Minutáž: 39–63 min)

Předloha:

Joe Shuster (komiks), Jerry Siegel (komiks)

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Inde Navarrette, Dylan Walsh, Jordan Elsass, Emmanuelle Chriqui, Alex Garfin, Erik Valdez, Wolé Parks, Michele Scarabelli (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(43)

Po letech konfrontací s megalomanskými superpadouchy, monstry pustošícími Metropolis a mimozemskými útočníky odhodlanými vyhladit lidskou rasu, jsou nejslavnější superhrdina světa, Muž z oceli jménem Clark Kent (Tyler Hoechlin), a nejznámější komiksová novinářka Lois Laneová (Elizabeth Tulochová) nuceni čelit dosud největší výzvě – stresu, tlaku a problémům, jimž jsou pracující rodiče v dnešní společnosti vystaveni. Jako by náročná výchova dvou synů nebyla už tak dost složitá, Clark a Lois si také musí dělat starosti s tím, zda jejich synové Jonathan (Jordan Elsass) a Jordan (Alexander Garfin) časem zdědí po svém otci kryptonské superschopnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (31)

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Hoechlinův Superman vznikal z odpadních vod CW Supergirl, kde ho poprvý představili jako cameo Kal-Ela pro sestřenku, tenhle seriál s CW odpady současnosti nemá nic společnýho, co se týká shitózního scénáře.  Pravděpodobně jedno z nejpříjemnějších seriálových překvapení a ačkoliv jsem měl silný skepse (právě proti tomu, jak v současnosti naprosto déčkovej ten svět CW je) a neodhodlání do toho vůbec jít (ano, i ten název show mohl bejt určitě lepší), občas jsem se přistihl, že se dost bavim. Svět Supermana se dvěma syny, kdy se nemusí kopírovat nebo ždímat jakákoliv komiksová linka, která už byla k dispozoici, byla využitá myslim si víc, než dobře. CGI nadprůměrný, což bylo fajn a dokonce většina herců byla dobrá castingová trefa. Řadim na úrovni první řady Arrowa nebo prvních dvou řad Flashe. Jen o menší stupínek výš. Snad to nebude mít obdobnej spád dolů jako výše zmínění kolegové. Silný 4*. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsah lákající na seriál je stručný a zavádějící. Zrazovala mě představa, že půjde spíš o parodii. Tím víc mě překvapil výsledek. Superman má sice rodinu, ale nadále plní své "povinnosti" a zachraňuje svět. Opět je zde záporák a veřejný boj. Jeho synové nejsou žádné dětičky, ale už dospívající puberťáci. Ti poznávají radosti a problémy v rámci své generace, tak jak to je ve spoustě filmu o teenagerech. A to naráží doma, protože oni nejsou obyčejná rodina, což hoši neví. A navíc se u jednoho začnou projevovat nějaké zvláštní schopnosti ... Za mě zábavné a dvojku vítám. ()

Reklama

LizianShaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Cw seriál je zpět! Ty ostatní už projíždím jen tak z nutnosti (a umírám nudou) ale Superman dělá svým komiksovým kořenům opravdu úctu. Zejména nejvíc se mi líbí jeho vážný tón a první série se snaží mít poněkud podobný tón jako Muž z Oceli. Jsem strašně rád, že tu nejsou Cw klišé, které mě u všech ostatních superseriálů tak štvou, jako například každý hrdina má svůj supertým, či svého nerdy hackera, který si dokáže podat i kdejakou tajnou službu. Tady zná Kentovo tajemnou identitu jen jeho rodina a tak to doufám do budoucnosti zůstane. Další zbořené klišé je v podobě Villain-of-the-week, se kterým S and L krásně vytírá podlahu. První série nabízí dva padouchy (nebudu vyzrazovat), kteří jsou dost dlouho uchováváni pod rouškou tajemství, ale oba mají dostatek prostoru pro vývoj. A jestli budete po pilotu naštvaní, že jednomu slavnému padouchovi změnili rasu, tak definitivně doporučuji sledovat dál, protože se vše časem vyjasní. Jsou tu samozřejmě nějaké chybky, třeba je dost znát rozpočet Cw, který si nemůže dovolit moc brutální akční scény, ale kdykoliv Superman nahodí oblek, je to i pořád dost zábavné, definitivně lepší než akce u Flashe (Superman nemusí každou epizodu lítat kolečka kolem padouchů). A ano, je tu téma rodiny, které se neobejde bez trochy dramatu, ale to jsem ochoten pustit stranou. Druhá série vypadá ještě více nabytější, takže se těším na další adaptace klasických padouchů. Jestli bych měl jmenovat nejlepšího herce, tak je to nepochybně Tyler Hoechlin - který v Supergirl vypadal jako nezralé mládě, ale tady dokáže navodit perfektní pocit jak soucitného Supermana tak i nerdy Kenta. S1 = 85% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice nic kulervoucího,ale v rámci CW universa patří Superman Alois rozhodně k tomu lepšímu.Příběhově je to sice stále tak nějak plus mínus pořád to samé dokola,ale pozitivem je že celá série nepůsobí tak papundeklově a divák z ní nemá pocit akčnější telenovely.I na Tylera Hoechlina,který mi zprvu jako Superman nebyl úplně sympatický sem si nakonec zvyknul…60% ()

Galerie (329)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:29 lze spatřit Supermana (Tyler Hoechlin) „držícího“ zelené auto – tato scéna odkazuje na obálku komiksového sešitu „Action Comics #1“ z roku 1938, ve kterém se postava „Muže z oceli“ poprvé objevila. (fiLLthe3DD)
  • Po sedmiměsíčním odkladu kvůli pandemii koronaviru se seriál začal natáčet 21. října 2020. (JORDY)
  • Na přání Elizabeth Tulloch se šatník Lois Lane často skládá z přímých rekonstrukcí Loisina oblečení z komiksů. (LUKICKK)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Reklama

Reklama