foto

Martina Gedeck

  • nar. 14.9.1961 (58 let)
    Mnichov, Bayern, Západní Německo

Biografie

Pozornost německé i světové veřejnosti si Martina Gedeck získala hlavní rolí v oscarovém dramatu Životy těch druhých a stejně tak ve špionážním thrilleru Roberta de Nira Causa CIA. Jejím nejnovějším filmem je historická Clara, ve které hraje Claru Schumann.

Hereckou kariéru začala už na divadelní škole, hrála v televizním dramatu Die Beute a komedii Tiger, Loewe, Panther. Za hlavní roli v televizním filmu Hoelleisengretl získala první ocenění – cenu bavorské televizi. Za titulní roli v komedii Recept na lásku získala několik cen.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2019 Herzjagen (TV film)
Und wer nimmt den Hund?
2018 Geister der Weihnacht
Zwei Herren im Anzug
2017 Wir töten Stella
2016 Deník Anne Frankové
Prvotní štěstí
Seit du da bist (TV film)
Teror (TV film)
2015 Ich bin dann mal weg
Královna Kristýna
2014 Das Ende der Geduld
2013 Die Auslöschung (TV film)
Jeptiška
Na svahu
Noční vlak do Lisabonu
Ton absence
2012 Halbe Hundert (TV film)
Za zavřenými dveřmi
Zeď
2011 Bastard
2010 Agnosia
Tatort - Wie einst Lilly (TV film)
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Císařovna Sissi (TV film)
Tris di donne & abiti nuziali
2008 Baader Meinhof Komplex
Geliebte Clara
2007 Meine schöne Bescherung
Nezvěstná (TV film)
2006 Auf ewig und einen Tag (TV film)
Dokonalý přítel
Elementární částice
Kauza CIA
Léto '04
Životy těch druhých
2005 Liebe nach dem Tod (TV film)
Spiele der Macht - 11011 Berlin (TV film)
2004 Das Blaue Wunder (TV film)
Der Stich des Skorpion (TV film)
Feuer in der Nacht (TV film)
Giacomo Casanova (TV film)
Hunger auf Leben (TV film)
Seržant Pepper
2003 Geheime Geschichten (TV film)
Ins Leben zurück (TV film)
Jiná než ostatní (TV film)
2002 Andreas Hofer: Volný jako orel (TV film)
Die Mutter (TV film)
Verlorenes Land (TV film)
2001 Recept na lásku
Romeo (TV film)
Soukromé lži (TV film)
Za hranicí lásky (TV film)
2000 O Palmenbaum (TV film)
1999 Alles Bob!
Beste Party - Heimatabend 1999, Die (TV film)
Deine besten Jahre (TV film)
Grüne Wüste
Ich habe nein gesagt (TV film)
Viehjud Levi
1998 Frau Rettich, die Czerni und ich
Frauen lügen nicht
Single Bells (TV film)
1997 Der Neffe (TV film)
Harald
Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Das wilde Kind (TV film)
Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Einer von uns (TV film)
Rossini - Oder die mörderische Frage, wer mit wem schlief
Život - stavba povolena
1996 Alles außer Mord - Todkäppchen (TV film)
Komisařka Rosa Roth - Cesta nikam (TV film)
Schönste Tag im Leben, Der (TV film)
1995 Die Spiele zu zweit
How I got rhythm
Hölleisengretl (TV film)
Man(n) sucht Frau (TV film)
Rozhovory ve městě
Wer Kollegen hat, braucht keine Feinde (TV film)
1994 4% muž v akci
1993 Barmherzige Schwestern
Kommissar Klefisch: Tod am Meer (TV film)
Krücke
Leo und Charlotte (TV film)
Schulz & Schulz IV - Neue Welten – alte Lasten (TV film)
Schulz & Schulz V - Fünf vor zwölf (TV film)
1992 Endstation Harembar (TV film)
Mutter und Söhne (TV film)
Schulz & Schulz III- Wechselspiele (TV film)
1991 Hausmänner
Schulz & Schulz II - Aller Anfang ist schwer (TV film)
1990 Doppelte Nötzli, Der
Hard Days, Hard Nights
1989 Frau für Alfie, Eine
Schulz & Schulz (TV film)
Tiger, Löwe, Panther (TV film)
1988 Die Beute (TV film)
Goldjunge
1987 In der Kälte der Sonne (TV film)
Retouche

TV seriály

2020 Oktoberfest 1900 (TV seriál)
2017 Rozdělení II (TV seriál)
Traum von Frühling (E03)
Frieden aus Stein (E02)
Schatten des Krieges (E01)
2015 Tannbach - vesnice na dělící čáře (TV seriál)
Moje země, tvoje země (E03)
Vyvlastnění (E02)
Ráno po válce (E01)
1998 Der Laden (TV seriál)
1997 Bella Block (TV seriál)
Tod eines Mädchens (E04)
1995 Das Schwein - Eine deutsche Karriere (TV seriál)
1994 Alles außer Mord! (TV seriál)
Frauenarzt Dr. Markus Merthin (TV seriál)
Nur eine kleine Affäre (TV seriál)
Rosa Roth (TV seriál)
1992 In fuga per la vita (TV seriál)
Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
1991 Leo und Charlotte (TV seriál)
1990 Kommissar Klefisch (TV seriál)
1987 Eurocops (TV seriál)
1986 Liebling Kreuzberg (TV seriál)
1980 Auf Achse (TV seriál)

Dokumentární

2010 Aghet - ein Völkermord (TV film)
2006 Salam Cinema: Die iranische Familie Makhmalbaf und ihre Filme (TV film)
2000 Königin - Marianne Hoppe, Die

Host

TV pořady

2013 Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1994 Brisant (TV pořad)
1972 Denkste!? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce