foto

Martina Gedeck

  • nar. 14.9.1961 (57 let)
    Mnichov, Bayern, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pozornost německé i světové veřejnosti si Martina Gedeck získala hlavní rolí v oscarovém dramatu Životy těch druhých a stejně tak ve špionážním thrilleru Roberta de Nira Causa CIA. Jejím nejnovějším filmem je historická Clara, ve které hraje Claru Schumann.

Hereckou kariéru začala už na divadelní škole, hrála v televizním dramatu Die Beute a komedii Tiger, Loewe, Panther. Za hlavní roli v televizním filmu Hoelleisengretl získala první ocenění – cenu bavorské televizi. Za titulní roli v komedii Recept na lásku získala několik cen.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Geister der Weihnacht
Zwei Herren im Anzug
2017 Wir töten Stella
2016 Deník Anne Frankové
Prvotní štěstí
Seit du da bist (TV film)
Teror (TV film)
2015 Ich bin dann mal weg
Královna Kristýna
2014 Das Ende der Geduld
2013 Jeptiška
Na svahu
Noční vlak do Lisabonu
Ton absence
2012 Die Auslöschung (TV film)
Halbe Hundert (TV film)
Za zavřenými dveřmi
Zeď
2011 Bastard
2010 Agnosia
Tatort - Wie einst Lilly (TV film)
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Císařovna Sissi (TV film)
Tris di donne & abiti nuziali
2008 Baader Meinhof Komplex
Geliebte Clara
2007 Meine schöne Bescherung
Nezvěstná (TV film)
2006 Auf ewig und einen Tag (TV film)
Dokonalý přítel
Elementární částice
Kauza CIA
Léto '04
Životy těch druhých
2005 Liebe nach dem Tod (TV film)
Spiele der Macht - 11011 Berlin (TV film)
2004 Das Blaue Wunder (TV film)
Der Stich des Skorpion (TV film)
Feuer in der Nacht (TV film)
Giacomo Casanova (TV film)
Hunger auf Leben (TV film)
Seržant Pepper
2003 Geheime Geschichten (TV film)
Ins Leben zurück (TV film)
Jiná než ostatní (TV film)
2002 Andreas Hofer: Volný jako orel (TV film)
Die Mutter (TV film)
Verlorenes Land (TV film)
2001 Recept na lásku
Romeo (TV film)
Soukromé lži (TV film)
Za hranicí lásky (TV film)
2000 O Palmenbaum (TV film)
1999 Alles Bob!
Beste Party - Heimatabend 1999, Die (TV film)
Deine besten Jahre (TV film)
Grüne Wüste
Ich habe nein gesagt (TV film)
Viehjud Levi
1998 Frau Rettich, die Czerni und ich
Frauen lügen nicht
Single Bells (TV film)
1997 Bella Block - Tod eines Mädchens (TV film)
Der Neffe (TV film)
Harald
Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Das wilde Kind (TV film)
Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Einer von uns (TV film)
Rossini - Oder die mörderische Frage, wer mit wem schlief
Život - stavba povolena
1996 Alles außer Mord - Todkäppchen (TV film)
Komisařka Rosa Roth - Cesta nikam (TV film)
Schönste Tag im Leben, Der (TV film)
1995 Die Spiele zu zweit
How I got rhythm
Hölleisengretl (TV film)
Man(n) sucht Frau (TV film)
Rozhovory ve městě
Wer Kollegen hat, braucht keine Feinde (TV film)
1994 4% muž v akci
1993 Barmherzige Schwestern
Krücke
Leo und Charlotte (TV film)
Schulz & Schulz IV - Neue Welten – alte Lasten (TV film)
Schulz & Schulz V - Fünf vor zwölf (TV film)
1992 Endstation Harembar (TV film)
Mutter und Söhne (TV film)
Schulz & Schulz III- Wechselspiele (TV film)
1991 Hausmänner
Schulz & Schulz II - Aller Anfang ist schwer (TV film)
1990 Doppelte Nötzli, Der
Hard Days, Hard Nights
1989 Frau für Alfie, Eine
Schulz & Schulz (TV film)
Tiger, Löwe, Panther (TV film)
1988 Beute, Die (TV film)
Goldjunge
1987 In der Kälte der Sonne (TV film)
Retouche

TV seriály

2017 Rozdělení II (TV seriál)
Traum von Frühling (E03)
Frieden aus Stein (E02)
Schatten des Krieges (E01)
2015 Tannbach - vesnice na dělící čáře (TV seriál)
Moje země, tvoje země (S01E03)
Vyvlastnění (S01E02)
Ráno po válce (S01E01)
1998 Laden, Der (TV seriál)
1995 Das Schwein - Eine deutsche Karriere (TV seriál)
1994 Alles außer Mord! (TV seriál)
Bella Block (TV seriál)
Frauenarzt Dr. Markus Merthin (TV seriál)
Nur eine kleine Affäre (TV seriál)
Rosa Roth (TV seriál)
1992 In fuga per la vita (TV seriál)
Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
1991 Leo und Charlotte (TV seriál)
1990 Kommissar Klefisch (TV seriál)
1986 Liebling Kreuzberg (TV seriál)
1980 Auf Achse (TV seriál)

Dokumentární

2010 Aghet - ein Völkermord (TV film)
2006 Salam Cinema: Die iranische Familie Makhmalbaf und ihre Filme (TV film)
2000 Königin - Marianne Hoppe, Die

TV pořady

2013 Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1994 Brisant (TV pořad)
1972 Denkste!? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace