foto

Alexandra Vandernoot

  • nar. 19.9.1965 (53 let)
    Brusel, Belgie

Biografie

Alexandra se narodila 16. září 1965 v Bruselu. Vyrůstala v umělecké rodině (její otec byl dirigent a matka baletka) a sama se brzy rozhodla pro hereckou kariéru. Po klasickém vzdělání nastoupila v Bruselu na konzervatoř, kterou v roce 1985 úspěšně dokončila. V tom samém roce debutovala ve filmu BABEL OPÉRA, který režíroval André Delvaux.

Hrála v mnoha francouzských filmech, ale její nejznámější rolí v mezinárodním měřítku je postava Tessy Noël, přítelkyně hlavního hrdiny Duncana MacLeoda v kultovním seriálu HIGHLANDER. V komedii BLBEC K VEČEŘI (Le Diner de cons) z roku 1998 si zahrála manželku nakladatele Pierra Brochanta (Thierry Lhermitte). Tento film byl velmi úspěšný a získal tři Césary. Výborně obsadila i roli bývalé manželky Françoise Pignona (Daniel Auteuil) v komedii KONDOMEDIE (Le Placard) z roku 2001.

Od roku 2005 hraje Carlu Rubens ve stejnojmeném TV seriálu, který i sama produkuje. V roce 2007 ztvárnila roli inženýrky v mini-seriálu NÁRAZOVÉ VLNY (Ondes de choc). Příběh vypráví o nehodě v chemické továrně. Tento příběh je často srovnáván s katastrofou chemické továrny AZF, která explodovala dne 21. září 2001 v Toulouse ve Francii a u které nebyla dodnes zcela objasněna příčina exploze. V roce 2008 si spolu s komikem Jean-Marie Begardem zahrála v televizním filmu TÁTA POD STROMEČEK (Un Vrai Papa Noël).

Alexandra žije s režisérem Bernardem Uzanem, se kterým má dvě děti.

Valentine

Herecká filmografie

Filmy

2014 Cher trésor (TV film)
2009 Sans rancune !
2008 Táta pod stromeček (TV film)
2006 Korunní princ (TV film)
Operace Rainbow Warrior (TV film)
2005 Karla Rubensová - Dítě jako rukojmí (TV film)
2003 Bouche à bouche
Le Prix de l'honneur (TV film)
2002 Gangsteři
Hop
Un mois à nous (TV film)
2001 Charmant garçon
KOndoMEDIE
Un homme à défendre (TV film)
2000 La femme de mon mari (TV film)
Microsnake
Sabotage!
Toutes les femmes sont des déesses (TV film)
1999 Ange tombé du ciel, L' (TV film)
Le monde à l'envers (TV film)
1998 Blbec k večeři
Le bal masqué
Peur blanche (TV film)
1997 Cri du silence, Le (TV film)
Fille des nuages, La (TV film)
Une patronne de charme (TV film)
1996 Adrien Lesage: Un week-end en Bourgogne (TV film)
Jaguár
Lucky Punch
Une fille à papas (TV film)
Une mère en colère (TV film)
1995 Adrien Lesage: Ma fille est impossible (TV film)
Krev lovce
Une petite fille particulière (TV film)
1994 Poslední karta
Pret-A-Porter
Zbraň poslední zkázy (TV film)
1993 Kila navíc (TV film)
1992 Comme un bateau, la mer en moins (TV film)
Le Souper
Strangers (TV film)
1991 Modré sešity (TV film)
Secrets professionnels du Dr Apfelglück, Les
1990 Dilemma
Hostel Party
1989 Vražedný trojúhelník
1987 Les exploits d'un jeune Don Juan
Maškara
1985 Babel opéra, ou la répétition de Don Juan de Wolfgang Amadeus Mozart

TV seriály

2018 Noces Rouges (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2016 Innocente (TV seriál)
2015 Station Horizon (TV seriál)
Ausgepumpt (E07)
Im Namen des Sohnes (E06)
Nenn mich Charles (E05)
další epizody (7)
2011 Profil zločinu (TV seriál)
Sans relâche (S03E04)
2010 Paradise kemp (TV seriál)
Doc Love au camping (S02E03)
2009 Chabada (TV seriál)
Tort ou à raison, A (TV seriál)
Pátrací oddělení (TV seriál)
Le Haras (S04E09)
2008 Six angles vifs (TV seriál)
2007 Nárazové vlny (TV seriál)
2006 Paradise kemp (TV seriál)
Le plus beau jour de leur vie (S01E07)
Baignade interdite (S01E04)
2005 Bojovnice (TV seriál)
Karla Rubensová - Vůně zločinu (TV seriál)
2003 Modré hlubiny (TV seriál)
2001 Les redoutables (TV seriál)
1999 Severní vítr (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Maigret (TV seriál)
Maigret u Vlámů (E02)
1989 Les compagnons de l'aventure (TV seriál)

Dokumentární

2003 Pět překážek
2001 Francis Veber artisan du rire: La saga Pignon

Host

TV pořady

2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2000 Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace