foto

Billie Lourd

  • nar. 17.7.1992 (26 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Catherine Lourd vystupující pod uměleckým jménem Bille Lourd se narodila 17. července 1992 v Los Angeles v Kalifornii ve Spojených státech amerických. Je první a jedinou dcerou herečky Carrie Fisher známé jako princezny Leiy Organy v původní trilogii STAR WARS. Její otec Bryan Lourd, po kterém má Billie příjemní, pracuje jako castingový agent.

Poprvé byla obsazena do filmu v létě 2014. Její první rolí se stala postava Gliv ve STAR WARS: SÍLA SE PROBOUZÍ, kde si zahrála po boku své matky, jež si zde zopakovala svou výše zmíněnou roli. Prvními spekulacemi bylo, že Billie si zahraje princeznu Leiu ve flashbacku, což však ona sama vyvrátila a později vyšlo najevo jméno její postavy.

Od podzimu 2015, před premiérou STAR WARS: SÍLA SE PROBOUZÍ, se také začala pravidelně objevovat ve slasher seriálu Ryana Murphyho nazvaného SCREAM QUEENS jako Chanel číslo 3. Jedná se o jednu z hlavních rolí.

Jan "hansel97" Vohralík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Booksmart
Star Wars: Episode IX
2018 Billionaire Boys Club
2017 Star Wars: Poslední z Jediů
2015 Star Wars: Síla se probouzí

TV seriály

2018 American Horror Story (TV seriál)
Apocalypse Then (S08E10)
Fire and Reign (S08E09)
Traitor (S08E07)
další epizody (8)
2017 American Horror Story (TV seriál)
Charles (Manson) in Charge (S07E10)
Drink the Kool-Aid (S07E09)
Winter of Our Discontent (S07E08)
další epizody (10)
2016 Scream Queens (TV seriál)
Drain the Swamp (S02E10)
Lovin the D (S02E09)
Rapunzel, Rapunzel (S02E08)
další epizody (10)
2015 Scream Queens (TV seriál)
The Final Girl(s) (S01E13)
Dorkus (S01E12)
Black Friday (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2018 The Director and the Jedi
2016 V záři reflektorů: Carrie Fisher a Debbie Reynolds

TV pořady

2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace