foto

Catherine Frot

  • nar. 1.5.1956 (61 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Catherine Frot, dcera inženýra a učitelky matematiky, vystudovala konzervatoř. Je zakládající členkou divadelní společnosti Chapeau rouge (1978), s níž zažila několikerý úspěch na festivalu v Avignonu.

Ve filmu debutovala v roce 1980 ve snímku MON ONCLE D'AMÉRIQUE režiséra Alaina Resnais. V roce 1996 získala Césara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za své ztvárnění Yolandy, hloupočké provinční ženušky v UN AIR DE FAMILLE režiséra Cedrica Klapische. Dále se objevovala hlavně v komediích : zahrála si milenku Thierry Lhermitta v BLBEC K VEČEŘI (1998) od Francise Vebera nebo Isabelle v LA NOUVELLE EVE (1998). V roce 1999 se objevila v komedii LA DILETTANTE, která zaznamenala nečekaný úspěch. V roce 2005 se po boku Andrého Dussolier a v režii Pascala Thomase poprvé představila v "trochu jiné" adaptaci Agathy Christie MON PETIT DOIGT M'A DIT. Díky úspěchu se natočily další dva díly: LE CRIME EST NOTRE AFFAIRE (2008) a ASSOCIÉS CONTRE LE CRIME (2012).

Divácky úspěšné byly i její další snímky : BOUDOU (2005), kde si zahrála po boku Gérarda Jugnota a Gérarda Depardieu nebo ODETTE TOULEMONDE (2006), kde ztvárnila vášnivou čtenářku slavného autora románů pro ženy. Svůj herecký talent prokázala i v dramatech VIPERE AU POING (2004) nebo COUP D'ÉCLAT (2011).

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2017 Momo
Polibek od Beatrice
2015 La Tueuse Caméléon (TV film)
Marguerite
2012 Associés contre le crime...
Bowling
Z prezidentské kuchyně
2011 Coup d´éclat
2010 Imogène McCarthery
2009 Derniers jours du monde, Les
Gauner
2008 L'empreinte de l'ange
Vražda ve vlaku
2007 Dokážu tvou nevinu (TV film)
2006 Le Passager de l'été
Obracečka not
Odette Toulemondeová
2005 Pobuda
Škubání v palci
2004 Je suis votre homme
Návštěva starší sestry
Zmije v hrsti
2003 Chouchou - miláček Paříže
Sedm let manželství
2002 Après la vie
Cavale
Enfant éternel, L' (TV film)
Un Couple épatant
2001 Chaos
Středa, ten šílený den!
1999 À vot' service
Dessine-moi un jouet (TV film)
Dilettante, La
Europe secours
Inséparables
La nouvelle Ève
1998 Blbec k večeři
Ça reste entre nous
Dormez, je le veux!
Il suffirait d'un pont
Paparazzi
1997 Lauriers sont coupés, Les (TV film)
Le dernier été (TV film)
Quand j'étais p'tit (TV film)
Un homme (TV film)
1996 Ma petite Mimi (TV film)
Rodinný průvan
1995 Mouchoir de Joseph, Le (TV film)
Sa dernière lettre (TV film)
1994 Nechce se mi spát
Une femme dans l'ennui
Un été à l'envers (TV film)
1993 Vent d'est
1992 Juste avant l'orage
Vieille canaille
1991 Haute tension - Fatale obsession (TV film)
Sushi sushi
1990 Tom et Lola
Vítejte na palubě
1989 Chambre à part
Personne ne m'aime (TV film)
1988 Face de l'ogre, La (TV film)
1987 Moine et la sorciere, Le
Voix du désert, La
1986 Inconnue de Vienne, L' (TV film)
1985 Elsa, Elsa
Escalier C
Mélodie pour un cafard
1984 Amis de monsieur Gazon, Les (TV film)
Du sel sur la peau
Egmont (TV film)
Jacques le fataliste et son maître (TV film)
Les timides aventures d'un laveur de carreaux (TV film)
1983 Orphée (TV film)
Une pierre dans la bouche
1982 Cerisaie, La (TV film)
Guy de Maupassant
Nuit du lac, La
Si je réponds pas, c'est que je suis mort
1981 Babas Cool, Les
Psy
Ville noire, La (TV film)
1980 Mont-Oriol (TV film)
Můj strýček z Ameriky
1977 Enlèvement du régent - Le chevalier d'Harmental, L' (TV film)

TV seriály

1998 Je vais t'apprendre la politesse (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1989 Cycle Simenon (TV seriál)
1988 Haute tension (TV seriál)
1987 L'heure Simenon (TV seriál)
1975 Cinéma 16 (TV seriál)
Compagnons d'Eleusis, Les (TV seriál)
Charmes de l'été, Les (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
1987 La nuit des Molières (TV seriál)
1978 Cinématon

TV pořady

2012 Le grand 8 (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2008 La grande librairie (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace