Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když pokornému a poctivému tiskaři někdo zavraždí ženu, ukáže se, že v tomhle příkladném občanovi je toho víc, než by se na první pohled zdálo. (Netflix)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pro Michela Serraulta a jeho herecký projev mám velkou slabost a Serraultův výkon jsem si zde opět vychutnal. Jeho postarší lidový tiskař Caunes je často zábavný, ale úplně nejvíc stojí za to v pravidelných převlecích za elegantního záhadného muže, kdy Serrault v rámci své postavy přechází do úplně odlišné hlasové a výrazové polohy a jako obvykle si i s takto kontrastní „dvojrolí“ náramně vyhrál. Trochu horší je, že tady (podobně jako i v Úspěšném společníkovi) Serrault nenašel jediného herce, který by mu tvořil důstojného partnera na přibližně stejné úrovni a většina kolem se herecky pohybuje o třídu až dvě níž. Jedinou výjimkou byl mladý hospodský kumpán ve dvou scénách ze začátku, který mě na krátkém prostoru upoutal osobitým projevem i mimikou, bohužel režisér jeho potenciál nevyužil na víc, než krátkou epizodku. To by ještě mimo pár scén bez Serraulta nebylo tak zlé, horší to zůstalo s vyvinutím obsahu. Z filmů dle předlohy Fredrica Browna znám Rudého Ibise v režii Mockyho (taky se Serraultem v hlavní roli) a SPOILERY K OBĚMA FILMŮM! na základě obou mám pocit, že tento spisovatel rád psal romány, v nichž sériový vrah plně unikne spravedlnosti a nalézá pak šťastný nový život. Zatímco ale do Mockyho bizarní stylizace s jasným satirickým apelem podobný děj padl a se znalostí režisérovy tvorby jsem v Rudém Ibisovi pobral kritické poselství, v tomto případě jsem měl dojem poetického filmu, který ve finále omlouvá tři vraždy a já... nakolik mi dvě ze zavražděných postav byly i nesympatické, prostě tápu a jednoduše tyhle francouzské filmy z počátku 90. let omlouvající regulérní vraždy či dělající z vrahů kladné hrdiny jako Max a Jeremie nebo Lacenaire absolutně nechápu. Serrault jako herec v tom zůstal nevinně, osobitě ztvárnil netuctovou postavu, atmosféra staré noční Francie má často cosi do sebe a vývoj hlavní postavy i příběhu mi nepřipadá úplně nezajímavý, jen to pozadí kolem, vyústění či především VYZNĚNÍ finále mělo být zpracováno a pojato jinak, abych to dokázal přijmout i „ideologicky“. [70%] ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Darius Caunes je skromný tiskař obtěžovaný hašteřivou manželkou, nakonec se s ní vypořádá a spřátelí se s vyšetřujícím poručíkem, který ho vůbec nepodezřívá. Nespokojen s tímto zločinem také tiskne falešné bankovky. Jeho sekretářka, hezká Rose, některé z bankovek daruje muži, jehož miluje....Vulgární a zábavná černá komedie se skvělou hrou Michela Serraulta. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Komedialni je zde snad jen ta hudba, jinak vsechen pribeh a obraz je mrazivym thrillerem. Skvelym thrillerem s uzasnym rozuzlenim! ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Serraulta, který si prakticky "krade" celý film pro sebe, navzdory herecké účasti půvabné Galieny nebo Pierra Richarda ve velmi nezvyklé roli policejního komisaře. Spíš než o komedii jde o regulérní kriminálku či noir s prvky černého humoru a s poměrně nečekaným vyústěním. Režisér filmu je u nás prakticky neznámý. Za mě 68 %, tedy silné 3 hvězdy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama