foto

Jesse Spencer

  • nar. 12.2.1979 (38 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jesse Gordon Spencer se narodil 12. února 1979 v Melbourne ve znamení Vodnáře. Tento australský herec pochází z lékařské rodiny, jeho otec i oba jeho bratři a sestra vystudovali medicínu. Kdyby se nedal na herectví, je dost pravděpodobné, že by šel ve šlépějích svého otce - medicína ho totiž fascinuje.

V letech 1994 - 2000 si zahrál roli Billyho Kennedyho v seriálu NEIGHBOURS, známý je však zejména díky postavě doktora Roberta Chase, kterou v seriálu DR. HOUSE komanduje samotný Hugh Laurie. V letech 1998 a 1999 byl nominován na cenu Silver Logie v kategorii Nejoblíbenější herec (seriál NEIGHBOURS).

Dále si zahrál v dramatu SMRT POD OCHRANOU CÍRKVE, ve filmech HOLKY Z LEPŠÍ SPOLEČNOSTI (k němu nazpíval písničku Molly Smiles), PROTI PROUDU (zde ztvárnil roli Tonyho Fingletona) a ve filmu FLOURISH z roku 2006 si zahrál bývalého snoubence Jennifer Morrisonové.

Je rovněž hudebně nadaný, zpíval v chlapeckém sboru, hraje na housle, kytaru, basu, piano. Plynně se dohovoří francouzsky. V roce 2004 se zasnoubil se svou seriálovou kolegyní Jennifer Morrisonovou alias doktorkou Cameronovou. V roce 2007 však zasnoubení zrušili.

V jednom rozhovoru na sebe prozradil, že jeho dřívějším spolubydlícím v Londýně byl James McAvoy. Je fanouškem Battlestar Galactica. Časopis People ho v roce 2007 zařadil mezi 100 nejkrásnějších lidí světa.

Lady "Gwilwen" Stoneheart

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Girl Is In Trouble
2010 Tell-Tale
2006 Flourish
2003 Holky z lepší společnosti
Plavat proti proudu
2002 Trosečníci (TV film)
2001 Prokletý talisman (TV film)
Sestry v Londýně
2000 Lorna Doone (TV film)

TV seriály

2017 Chicago Med (TV seriál)
Cold Front (S02E14)
Chicago P.D. (TV seriál)
Don't Bury This Case (S04E09)
Chicago Fire (TV seriál)
Down Is Better (S06E06)
Devil's Bargain (S06E05)
A Breaking Point (S06E04)
další epizody (20)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
The Silos (S04E01)
Chicago Fire (TV seriál)
One Hundred (S05E08)
Lift Each Other (S05E07)
That Day (S05E06)
další epizody (22)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
The Number of Rats (S02E20)
Chicago Fire (TV seriál)
Short and Fat (S04E09)
When Tortoises Fly (S04E08)
Sharp Elbows (S04E07)
další epizody (22)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
8:30 PM (S01E12)
Chicago Fire (TV seriál)
Santa Bites (S03E10)
Arrest in Transit (S03E09)
Chopper (S03E08)
další epizody (22)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
Not Like This (S02E10)
You Will Hurt Him (S02E09)
Rhymes with Shout (S02E08)
další epizody (24)
2012 Chicago Fire (TV seriál)
Merry Christmas, Etc. (S01E10)
It Ain't Easy (S01E09)
Leaving the Station (S01E08)
další epizody (10)
2006 Dr. House (TV seriál)
Euforie 2/2 (S02E21)
Euforie 1/2 (S02E20)
House vs. Bůh (S02E19)
další epizody (17)
2005 Dr. House (TV seriál)
Tuberák (S02E04)
Bumbrlíček (S02E03)
Neviditelný nádor (S02E02)
další epizody (19)
2004 Dr. House (TV seriál)
Věrnost (S01E07)
Sokratovská metoda (S01E06)
Jeptiška (S01E05)
další epizody (7)
2003 Smrt pod ochranou církve (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

2013 Skum rocks!
2012 Dr. House: Houseova labutí píseň (TV film)
2009 Dr. House: Průvodce věrného diváka (TV film)
2004 Lockdown on Uptown, The
2002 Fear Itself

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace