foto

Anna Galiena

  • nar. 22.12.1949 (69 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zpočátku se italská herečka Anna Galiena uplatnila na divadelních prknech. Debutovala jednou z hlavních rolí v divadelní adaptaci v Shakespearově dramatu Romeo a Julie. Díky tomu se pak v roce 1980 stala členkou Actors Studia. Posléze pak na Shakespeara nezanevřela a v jeho dílech účinkovala dál - například ve Snu noci svatojánké či Richardu III. V letech 1984-1987 mimo jiné ztvárnila jednu z aktérek Čechova dramatu Tři sestry, jenž v Itálii inscenoval Otmar Krejča.

Ale až v polovině 80.let se dostala k filmu, díky čemuž se proslavila na dnešní míru. První film, kde jsme ji mohli vidět v plném hereckém rozkvětu bylo komediální drama MANŽEL KADEŘNICE (1990), kde dostala úlohu kadeřnice Matyldy, která po desetiletém manželství spáchá sebevraždu. V témže roce natočila i film TICHÉ DNY V CLICHY, kde se pro změnu ujala role mírně pomatené básnířky Edith a o dva roky později se objevila v relativně úspěšné komedii ŠUNKA, ŠUNKA (1992), kde se zhostila role majitelky baru Carmen.

Další z jejich nejvýznamějších filmů jsou MÁRIO A KOUZELNÍK (1994), TŘI ŽIVOTY A JEN JEDNA SMRT (1996) nebo třeba v dramatu FALCONE (1999).

V současné době se už opět spíše věnuje divadlu a můžeme ji vidět již jen v několika dílech francouzské minisérie SOUDCE FERRARE (2004, 2006).

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

Filmy

2016 Šíleně šťastná
2015 Střepy lásky
2014 Moje léto v Provence
2013 Casa e bottega (TV film)
Stai lontana da me
2011 Console italiano, Il
Fils unique
2010 Podivné vraždy
Um Himmels Willen - Weihnachten unter Palmen (TV film)
2009 Ultimatum
Un amore di strega (TV film)
2008 Mejor que nunca
Sans état d'âme
Sleeping Around
2007 Amore su misura, Un
Andělé a panny
Guido che sfidò le Brigate Rosse
Lezioni di volo
Scrivilo sui muri
2006 Amore e libertà - Masaniello
Soudce Ferrare: Případ Denise Chabrierové (TV film)
Soudce Ferrare: Případ Gillese d'Auberta (TV film)
Zatmívání
2005 Il veterinario (TV film)
Parrains, Les
Tête haute, La (TV film)
2004 Guardiani delle nuvole
Soudce Ferrare: Případ Pierra Valéry (TV film)
Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea, The
2003 The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story
Tulse Luper Suitcases, Part 3: From Sark to the Finish, The
2002 Lilly's Story
Obilazak
Oltre il confine
Vivancos 3
Černý anděl
2001 Off Key
2000 Bibo per sempre
Vino santo (TV film)
1999 Amor nello specchio
Come te nessuno mai
Falcone (TV film)
The Venice Project
1998 Préférence
1997 Coup du sort, Le (TV film)
Pistola de mi hermano, La
1996 3
Celluloide
Cervellini fritti impanati
Cuestión de suerte
Muž v hlavní roli
Rozmary řeky
Tři životy a jen jedna smrt
1995 Bible - Starý zákon: Mojžíš (TV film)
Coppia distratta, Una
Femmes et les enfants d'abord, Les (TV film)
La scuola
1994 Jsme jenom lidi
Mário a kouzelník
Senza pelle
1993 Kroky do neznáma
Écrivain public, L'
1992 Atlantide, L'
Vieille canaille
Šunka, šunka
1991 Viuda del capitán Estrada, La
1990 Manžel kadeřnice
Tiché dny v Clichy
1989 Willy signori e vengo da lontano
1988 Argent, L' (TV film)
Peníze (TV film)
Rorret
Travestie, La
1987 Fée carabine, La (TV film)
Hotel Colonial
Karamely od neznámého
L'estate sta finendo
Mosca addio
1986 Italian fast food
La vita di scorta
Laggiù nella giungla
Puro cashmere
1985 Sotto il vestito niente
1984 ...e la vita continua (TV film)
1981 I carabbinieri

TV seriály

2018 Romanzo famigliare (TV seriál)
2009 Il falco e la colomba (TV seriál)
2006 Capri (TV seriál)
2003 Citadela (TV seriál)
2001 Vlny pokušení (TV seriál)
1998 Doppio segreto (TV seriál)
1989 Burziáni (TV seriál)
Ve stínu hákového kříže (TV seriál)
1988 Modrá krev (TV seriál)
1986 Donna a Venezia, Una (TV seriál)
Quando arriva il giudice (TV seriál)

Dokumentární

2005 Parrains, le making of, Les (TV film)

TV pořady

1991 Bouillon de culture (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace