foto

George Savalas

  • nar. 5.12.1924
    Bronx, New York, USA
  • zem. 2.10.1985 (60 let)
    Westwood, Kalifornie, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Savalas se narodil 5.prosince 1924. Byl to mladší bratr Tellyho Savalase.Studoval na Kolumbijské univerzitě. Během 2.světové války sloužil jako dělostřelec u amerického námořnictva. Účastnil se bojů v Pacifiku. Jako herec začal u divadla, s nímž byl spojen po celý profesní život. Působil rovněž jako pedagog, přednášel herectví. Jeho velkou vášní byla hudba. Byl členem skupiny Clydea McCoye, v níž hrál na bicí. Nahrál také desku s řeckou hudbou, která byla velmi úspěšná. V letech(1973-1978) hrál v seriálu Kojak, kde hrál hlavní roli jeho bratr Telly. George Savalas zemřel ve věku 60 let na leukemii.

Petr "everlast44" Andrš

Herecká filmografie

Filmy

1985 Alenka v říši divů (TV film)
Kojak: The Belarus File (TV film)
1982 Fake-Out
1976 Kravges ston anemo
1970 Brutální město
Kellyho hrdinové
1969 Backtrack! - a.z.
Sen králů
1968 Rosemary má děťátko
1965 Čingischán
Na vlásku

TV seriály

1976 Alice (TV seriál)
1974 Kolchak: The Night Stalker (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
1971 All in the Family (TV seriál)
1967 Mannix (TV seriál)
1964 Daniel Boone (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Rogues (TV seriál)
1963 Uprchlík (TV seriál)
1962 Combat! (TV seriál)
G.E. True (TV seriál)
The Dakotas (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
1961 Dr. Kildare (TV seriál)
Ripcord (TV seriál)

TV pořady

1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1972 Whodunnit? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace