Reklama

Reklama

Příběh o legendárním mongolském vojevůdci, sjednotiteli kočovných kmenů a utlačovateli Západu. Film ho ukazuje jako malého chlapce, odvážného vůdce partyzánů, spojence čínského vládce a zachránce říše proti nájezdným barbarům. Čingischán, to je nelítostný boj, luxus a nekonečná touha po moci. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Omar Sharif mi byl v Mayerlingu docela sympatický, ovšem tohle bylo na mě moc. Mongolové nevypadající jako Mongolové, většina Číňanů nevypadá jako Číňané a krom toho se to všechno natáčelo na stejných místech jako Vinnetou (aneb když vidíte nějakou scénu a hned si vzpomenete na ekvivalent ze série od Karla Maye).... Krom toho, měl jsem z filmu pocit, že Čingischán byl vlastně ten největší lidumil své doby, což mi ani s tím málem, co o tomhle vojevůdci vím, příliš nekoresponduje. A nejlepší scéna? No pochopitelně závěr, kdy v "pravém mongolském souboji" porazí Džamuchu, ale sám je smrtelně zraněn, ovšem podařilo se mu splnit jeho velký sen - sjednotit Mongoly!!! :D Jaká škoda, že ve skutečnosti umřel stářím... Ne vážně, ten konec mě spíš rozesmál a to hodně, stejně jako celý film. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné!Netuším,proč se v popisu k filmu uvádí slovo historický,já bych spíše volil slovo zoufalý.Temüdžin vypadá jako typický představitel obyvatelstva ze sídliště Chánov,kostýmy vypadají jako z evropského filmu o zbojnících,a když tak vidím,kdo hraje Mongoly a Číňany,divím se,že ve filmu hrají ženy a že muži nevystupují i v ženských rolích.Bída... ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tak trošku stejné jako mayovky (obzvlášť ta závěrečná bojová scéna, ta ale byla snad z nějáké nepovedené mayovky). Že tam moc lidí nevypadá jako Mongolové a že je to celé namluvené anglicky, bych zase za takový prohřešek nepovažovala. Na dobu svého vzniku je to víceméně příjemný film, který ale nikterak nevybočuje z "žánru" mayovek. 60% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu lze říci, že jde o jednoduchou podívanou se vším všudy. Jinými slovy, americký režisér Henry Levin si střihl oddechový film, který je především hollywoodskou fikcí. Zbývá už jen dodat, že s historií kromě jména Temundžin má příběh opravdu málo společného a je poněkud v rozporu s pravdou o Čingischánovi. Jinak na zhlédnutí docela pohoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takáto koprodukcia ma vôbec neprekvapuje, Džingischán mi totiž pripomínal nemecko-juhoslovanské Mayovky. Bohužiaľ ale tie slabšie a tým pádom aj nudnejšie. Pokiaľ porovnávať s americkou produkciou, spomeniem si na Alexandra Veľkého s Richardom Burtonom, podobný historický patvar. Tam ťahali film dole nepresvedčivé bitky, tu na tú v podstate jedinú musíme čakať dve hodiny a tiež z nej nepadneme na zadok. Dovtedy nám Levin ponúka iba kecy. Savalas je čisto do počtu, Wallach má dôležitejšiu úlohu, ale je skôr za karikatúru veľkého vodcu. ()

Galerie (12)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama