foto

Rob Brown

  • nar. 1.3.1984 (36 let)
    Harlem, New York City, New York, USA

Biografie

Je americký herec narozený v New York City, přesněji v Harlemu, ovšem své mládí prožil v jiné části New York City, a to v Brooklynu. V roce 2002 vystudoval školu Poly Prep v Brooklynu, poté jeho kroky vedly na Amherst College, kde byl členem mužstva amerického fotbalu.

Jeho hereckou kariéru odstartovala role Jamala Wallace ve filmu OSUDOVÉ SETKÁNÍ, kde si zahrál po boku slavného Seana Conneryho. Před touto rolí neměl Rob Brown žádné ať už profesionální nebo amatérské herecké zkušenosti. O pět let později si zahrál středoškolského hráče basketbalu ve snímku COACH CARTER, kde hlavní roli ztvárnil Samuel L. Jackson. Po tomto filmu si Brown zahrál několik menších či větších rolí ve filmech TANČÍM, ABYCH ŽIL, PŘEŽIJ! a VE SLUŽBÁCH VÁLKY. Asi největší pocty se však Brownovi dostalo, když v roce 2008 ztvárnil v biografickém snímku THE EXPRESS postavu Ernieho Davise, legendu univerzitního amerického fotbalu a prvního afroameričana, který vyhrál prestižní Heismanovu trofej. Od roku 2010 hrál Brown postavu Delmonda Lambreauxe v seriálu TREME z produkce HBO, který líčí osudy obyvatel New Orleans po ničivém hurikánu Katrina.

V roce 2008 byl Rob Brown jmenován oficiálním mluvčím organizace Leukemia & Lymphoma Society.

Tomáš "Koldyn" Koláček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Špatný krok
2013 Don Jon
2012 Temný rytíř povstal
2008 Expres
Ve službách války
2007 Přežij!
2006 Tančím, abych žil
2005 Coach Carter
2000 Osudové setkání

TV seriály

2020 Mrtvý bod (TV seriál)
Fire and Brimstone (S05E06)
And My Axe! (S05E04)
I Came to Sleigh (S05E01)
2019 Mrtvý bod (TV seriál)
The Gang Gets Gone (S04E22)
Masters of War 1:5 - 8 (S04E21)
Coder to Killer (S04E20)
další epizody (14)
2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Screech, Thwack, Pow (S04E08)
Case: Sun, Moon, and the Truth (S04E07)
Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (S04E06)
další epizody (22)
2017 Shooter (TV seriál)
The Man Called Noon (S02E05)
The Dark End of the Street (S02E04)
Remember The Alamo (S02E02)
Mrtvý bod (TV seriál)
City Folk Under Wraps (S03E08)
Fix My Present Havoc (S03E07)
Adoring Suspect (S03E06)
další epizody (21)
2016 Shooter (TV seriál)
Point of Impact (S01E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Chraňme naši svobodu (S02E09)
Čínská bomba (S02E08)
Nezvaný host (S02E07)
další epizody (22)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Zaříznout řezníky (S01E08)
další epizody (10)
2013 Treme (TV seriál)
Stesk po New Orleans (S04E05)
Západ slunce nad Louisianou (S04E04)
Dippermouth Blues (S04E03)
další epizody (5)
2012 Treme (TV seriál)
Tipitina (S03E10)
Chudákův ráj (S03E09)
Nenechávej mě tady (S03E08)
další epizody (10)
2011 Treme (TV seriál)
Dělej si, co chceš (S02E11)
To milenci dělají (S02E10)
Co je to New Orleans? (S02E09)
další epizody (11)
2010 Treme (TV seriál)
Odletím pryč (S01E10)
Kéž by to někoho zajímalo (S01E09)
Všichni na Mardi Gras (S01E08)
další epizody (9)

Dokumentární

2009 Express: Making of 'The Express', The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky