foto

Rob Brown

  • nar. 1.3.1984 (33 let)
    Harlem, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je americký herec narozený v New York City, přesněji v Harlemu, ovšem své mládí prožil v jiné části New York City, a to v Brooklynu. V roce 2002 vystudoval školu Poly Prep v Brooklynu, poté jeho kroky vedly na Amherst College, kde byl členem mužstva amerického fotbalu.

Jeho hereckou kariéru odstartovala role Jamala Wallace ve filmu OSUDOVÉ SETKÁNÍ, kde si zahrál po boku slavného Seana Conneryho. Před touto rolí neměl Rob Brown žádné ať už profesionální nebo amatérské herecké zkušenosti. O pět let později si zahrál středoškolského hráče basketbalu ve snímku COACH CARTER, kde hlavní roli ztvárnil Samuel L. Jackson. Po tomto filmu si Brown zahrál několik menších či větších rolí ve filmech TANČÍM, ABYCH ŽIL, PŘEŽIJ! a VE SLUŽBÁCH VÁLKY. Asi největší pocty se však Brownovi dostalo, když v roce 2008 ztvárnil v biografickém snímku THE EXPRESS postavu Ernieho Davise, legendu univerzitního amerického fotbalu a prvního afroameričana, který vyhrál prestižní Heismanovu trofej. Od roku 2010 hrál Brown postavu Delmonda Lambreauxe v seriálu TREME z produkce HBO, který líčí osudy obyvatel New Orleans po ničivém hurikánu Katrina.

V roce 2008 byl Rob Brown jmenován oficiálním mluvčím organizace Leukemia & Lymphoma Society.

Tomáš "Koldyn" Koláček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Špatný krok
2013 Don Jon
2012 Temný rytíř povstal
2008 Expres
Ve službách války
2007 Přežij!
2006 Tančím, abych žil
2005 Coach Carter
2000 Osudové setkání

TV seriály

2017 Shooter (TV seriál)
Remember The Alamo (S02E02)
Mrtvý bod (TV seriál)
Lepers Repel (S02E22)
Mom (S02E21)
In Words, Drown I (S02E20)
další epizody (13)
2016 Shooter (TV seriál)
Point of Impact (S01E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Chraňme naši svobodu (S02E09)
Čínská bomba (S02E08)
Nezvaný host (S02E07)
další epizody (22)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Zaříznout řezníky (S01E08)
další epizody (10)
2010 Treme (TV seriál)

Dokumentární

2009 Express: Making of 'The Express', The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace