Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Angie91 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrným Banderasem. Zasadit zločin a trest na střední „černošskou školu“ je klišé, ale aby tím trestem byl standardní tanec, to už je něco jiného. Musím přiznat, že jsem byla ke konci filmu trochu zklamaná jednoduchostí a vyřčenými frázemi jako přečtenými z knížky. Jediným plusem po tomto zklamání bylo, že je film inspirován životem. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Další schématická klasika á la Sister Act 2 a mnoho jiných, jejíž utopické vyznění na oko "komplikuje" pouze (a)sociální tematika. Na problémová děcka (kde ne všichni vypadají jako z obálky časopisu) se ale přece jen dívá o něco lépe než na uhlazené skromné princezny snící o vysoké/pohádkovém princi/dosaďte si, co chcete. Antonio má tanec v krvi a role mu vyloženě sluší. Líbivka, která neurazí. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tento film vás asi ničím neprekvapí - často neriešiteľná úloha, ako zaujať deti z problémového prostredia, sa riešila v mnohých a slávnejších filmoch. Zázračne sa objaví v ich životoch niekto, kto ich dokáže vytrhnúť z ich mizerného života. Aspoň na chvíľu. Napriek tomu má tento film svetlé momenty - po prvé, ide o životopisný film, ďalším dôvodom je Antonio Banderas v hlavnej úlohe (a dobre sa na neho pozerá) a tretím pozitívom - ak máte radi tanec, film sa vám pravdepodobne páčiť bude. Len nečakajte nič, čo by vás ohúrilo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Máme tady dvě kultury: 1) nigaz, r'n'b, chudoba 2) obleky, klasické tance a hudba. Nemám rád obleky a nemám rád yeah, yeah common, check it out, baby. Taneční mě teda nikdy takhle nenakoply, ale možná to je proto, že nejsu američan. A to je jedině dobře a su na to hrdej. Vyloženě ten film nezatracuju, protože jsem ho přežil poměrně bez potu z očekávání konce. I když klasickou hudbu moc neposlouchám, poznám tango. A taky poznám, když to je blbý tango. A přesně takový se objevilo ve scéně, kdy jim to Banderas ukazoval s tou blonckou. Úplně stejnej blbej styl tanga, jak v Smím prosit. Asi nějakej novej styl tanga - v pozadí s beaty. Křeč. PS: a nevím, proč je v žánru muzikál, když hudba tam jenom hraje. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Tanec ako-taký mi toho veľa nehovorí, no a sám som sa k nemu zdiaľky priblížil (alebo ani nie) iba ak pri rôznych pofidérnych kreáciách na tanečnom parkete uprostred hromady ľudí - tým sme si však asi prešli takmer všetci. Že by som tomu ale holdoval nejak viac, užíval si všemožné detaily, striehol na zvládnutie prevedenia atď, tak to nehrozí, k tomu nemám absolútne žiaden vzťah. Banderas taktiež nepatrí zrovna k mojim obľúbencom, čiže východisková pozícia tejto snímky bola v mojich očiach dosť zlá. Určite tomu nepomohol ani fakt, že to bolo priam preplnené rôznymi klišé a dej filmu sa dal odhadnúť už počas úvodných minút. Nejakým zázrakom som sa cez to ale tentokrát dokázal preniesť, no a pozeranie mi nespôsobovalo žiadne výraznejšie trápenie. Chvíľkami mi to síce pripadalo až moc "presladené" a tak ďalej, no nič, čo by som vyložene nezniesol. Nebolo to nijak dotieravé (iba ak trochu), šlo to pomerne plynulo a dokonca ani ten Banderas príliš neprekážal. Takže na to, že absolútne nešlo o moju "šálku kávy", tak to dopadlo ešte pomerne fajn, mohlo to byť aj horšie, oveľa horšie. Každopádne podobných snímok, kde učiteľ/učiteľka prostredníctvom nejakej aktivity zvládne "skrotiť" alebo motivovať problémových žiakov, tých som videl už viacero a niektoré z nich ma zaujali aj o čosi viac. 3/5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama