Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vyhrát pět milionů dolarů v nové reality show? Stačí málo. Jen vzít do ruky zbraň, přiložit ji k hlavě, natáhnout kohoutek, stisknout spoušť... a přežít. V hlavních rolích Eva Mendesová a David Krumholtz.  Dobrá reality show je ta, která dokáže diváka pohltit a vyždímat z něj i ty nejvíce utajované emoce, o nichž ani on sám neměl potuchy. Jenže nekonfliktní témata, která by dokázala oslovit stále otrlejší publikum, pomalu docházejí. A proto se ředitelka televize ABN Katy Courbetová a její podřízený, dokumentarista Rex, rozhodnou přijít s natolik drsným nápadem, že před ním celý svět padne na zadek. Jejich nová soutěž se jmenuje Přežij! a její vítěz v ní může získat až pět milionů dolarů. Pokud se toho tedy dožije. Celý projekt totiž není nic jiného než ruská ruleta s nabitou zbraní. Úřady proti uvedení pořadu pochopitelně protestují, Katy dělá, co může, aby je udolala, a Rex všechno zachycuje na kameru, přičemž stejně jako po studiu brouzdá i životy soutěžících a jen s kroucením hlavou poznává, jaké důvody mohou vést člověka k tomu, aby před kamerou dobrovolně vsadil svůj krk. Hlavních rolí se v drsném komediálním dramatu, které v roce 2007 natočil dvěma Oscary oceněný dokumentarista Bill Guttentag, ujali Eva Mendesová a David Krumholtz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

E lan 

všechny recenze uživatele

Ne, i přes zajímavý námět (byť hodně drsný) toto není dobrý film. Vyčteme-li co se vše nepovedlo, tak začněme u Mendes - její herecký výkon je jen těžko uvěřitelný a hrozně nesympatický. Ostatní postavy jsou absolutně povrchní a závěrečná scéna soutěže je vysloveně nepovedená. Jediné proč se na tento film podívat je ze zvědavosti jak by to mohlo vypadat... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Vadí mi celková predpojatosť celého filmu. To si vážen niekto myslí, že by niekto pustil do vysielania reality show, kde si jeden z účastníkov v priamom prenose vystrelí mozog z hlavy? Nie že by to bola myšlienka naivná, ale je aj neskonale stupídna. Každý zo šiestich účastníkov dostane (v príapde že prežije) päť miliónov dolárov. No neviem ako to chodí v Amerike, ale za pol hodinku odjebať 25 mega je podľa mňa trochu prehnané (nech si ratingy stúpajú aj do nebies). Nehovoriac o absurdnosti celej show, kde si súťažiaci stojí na pódiu alá superstar, má priloženú zbraň k hlave a živé publikum ho povzbudzuje :) (ani nechcem pomyslieť na to, čo by sa stalo, keby šťastena vyšla hneď na prvého súťažiaceho :) - o čom by to akože bolo ďalej). Oukej, keď chcete dať na frak celému princípu reality show - budiž. Ale určite sa to dalo spraviť aj trošku inteligentnejším spôsobom ( o dokumentaristickom štýle nehovoriac) pri ktrorom by sa každý druhý neklepal na čelo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto ma hodnotenie na csfd už dlho nešokovalo. Originálna, nápaditá a dobre zahraná satira na dnešné médiá je zžieravá, trefná, vtipná a sexy (najmä ak jej velí Eva). V závere drží palce svojmu favoritovi aj divák, ktorý sa nechal Guttentagom dostať tam, kam ho chcel mať. Najlepšie je ale sledovať pocity účastníkov súťaže a rozmýšlať, čo sa im pri losovaní a po ňom odohráva v hlave a hlavne v duši. Je to taká až Trierovská manipulácia s divákom, i keď v prostredí televízie značne ukecaná. Škoda, že takýto typ malých filmov sa k nám dostane až neskoro v noci na verejnoprávnej televízii roky po premiére. Ukazuje totiž v miernej nadsázke nielen to, čo sa môže odohrať o pár rokov, ale čo sa odohráva na obrazovkách v prenesenom zmysle slova už dnes. A lepšie to nebude. ()

Pidzey odpad!

všechny recenze uživatele

COŽE????V reálu by tohle mohl vymyslet jen úplněj kretén,ještě větší kretén by mu na to dal prachy a kdyby se našel další kretém co by jim to povolil,byl by vážně konec inteligentní televizní zábavy.Zastřelit se pro prachy.FAKT NE.Naštěstí je tohle smyšlený,ale jak se to mohlo dostat přes první čtení scénáře fakt nechápu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z moci jakou mají media jde doslova strach. Co pracuje v nich pracuje za lidi, snad nebudu ani komentovat. Pravda svoboda slova, ale i kvalitní zábava dávno ujela rychlíkem kamsi do neznáma a na nástupiště zvané mediální svět si to přijela honba za sledovaností a čteností. Media dneska vyrání hvězdy. Dříve patřily mezi známé osobnostui herci, spisovatelé, zpěváci, sportovci, ještě dříve vědci a filozofové a dneska ? Stačí jedna reality show a všechna media uděljí z jejich účastníků hvězdy a přitom se ptám a čím jsou tak vyjímeční ? V jediném. Pro slávu, prachy a aby nikdy nemuseli pracovat jsou tihle lidi ochotni udělat cokoli a jsem si jist, že kdyby tahle reality show třeba na Nově, učinkující by se do ní jenom hrnuli a sledovanost by byla taky rekordní. A to je jenom jedna strana mince, tady je druhá. Chodím často na fotbal na jednom rizikovém utkání jsem na vlastní uši slyšel jak slečna ve vestičce s nápisem press s foťákem v ruce nakvašně říká "Kurva oni se snad ani neporvou, kdyby alespoň zničili pár aut, napadli policajty nebo něco zapálili, abych tady nebyla zbytečně." Stačí ? A pak ta samá autorka tohoto super projevu se bude ve svý mediální boudě pohoršovat nad chováním fanoušků, samozřejmě protože novinář má dar bejt pitomec přímo od boha a nemá problém s hozeného jablka napsat novinový titulek "válka fans v ochozech" a ze skupinky 15 lidí udělat dav " fanoušci běsnili". Vítej ve světě kde novináři vyrábí pravdu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Eva Mendes se na filmu podílela také jako výkonná producentka. (ČSFD)

Reklama

Reklama