Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vyhrát pět milionů dolarů v nové reality show? Stačí málo. Jen vzít do ruky zbraň, přiložit ji k hlavě, natáhnout kohoutek, stisknout spoušť... a přežít. V hlavních rolích Eva Mendesová a David Krumholtz.  Dobrá reality show je ta, která dokáže diváka pohltit a vyždímat z něj i ty nejvíce utajované emoce, o nichž ani on sám neměl potuchy. Jenže nekonfliktní témata, která by dokázala oslovit stále otrlejší publikum, pomalu docházejí. A proto se ředitelka televize ABN Katy Courbetová a její podřízený, dokumentarista Rex, rozhodnou přijít s natolik drsným nápadem, že před ním celý svět padne na zadek. Jejich nová soutěž se jmenuje Přežij! a její vítěz v ní může získat až pět milionů dolarů. Pokud se toho tedy dožije. Celý projekt totiž není nic jiného než ruská ruleta s nabitou zbraní. Úřady proti uvedení pořadu pochopitelně protestují, Katy dělá, co může, aby je udolala, a Rex všechno zachycuje na kameru, přičemž stejně jako po studiu brouzdá i životy soutěžících a jen s kroucením hlavou poznává, jaké důvody mohou vést člověka k tomu, aby před kamerou dobrovolně vsadil svůj krk. Hlavních rolí se v drsném komediálním dramatu, které v roce 2007 natočil dvěma Oscary oceněný dokumentarista Bill Guttentag, ujali Eva Mendesová a David Krumholtz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, s realizací je to horší. Víc by se mi líbilo, kdyby se film zaměřil na současnej čím dál zdegenerovanější přístup k pojmu svoboda (kterým se dá obhájit cokoli od heráku k sexuálním deviacím). Takhle jsem musel koukat na prototyp namyšlený krávy, co půjde první ke zdi, až nastane revoluce. I když to asi byl autorskej záměr si ji zošklivit, moh tam snad bejt aspoň jeden normální člověk (teda kromě závěrečnýho zúčtovatele). ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně infantilní záležitost, která si hraje na něco vážného a dospělého. Stačilo vidět jen posledních pár minut. Režisérovi šlo nejspíš o to, aby se jakože divák zamýšlel nad čím dál více agresivnějšími reality show apod, ale vůbec to nefunguje, protože to celé působí extrémně nepřirozeně a absurdně. Čím více se herci na obrazovce tváří vážněji, tím víc k smíchu film je. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek v sobě měl docela velký potenciál, ale myslím, že by musel být pojat trochu jinak, než tímhle odlehčeným způsobem. Ve finále to pak nevyzní tak dobře, jak by mělo. Hlavní hrdinka je pak spíš takovou snahou být hnusná, ale zároveň se zalíbit. Fakt by bylo mnohem lepší, kdyby v tom nebylo nic pozitivního. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Vadí mi celková predpojatosť celého filmu. To si vážen niekto myslí, že by niekto pustil do vysielania reality show, kde si jeden z účastníkov v priamom prenose vystrelí mozog z hlavy? Nie že by to bola myšlienka naivná, ale je aj neskonale stupídna. Každý zo šiestich účastníkov dostane (v príapde že prežije) päť miliónov dolárov. No neviem ako to chodí v Amerike, ale za pol hodinku odjebať 25 mega je podľa mňa trochu prehnané (nech si ratingy stúpajú aj do nebies). Nehovoriac o absurdnosti celej show, kde si súťažiaci stojí na pódiu alá superstar, má priloženú zbraň k hlave a živé publikum ho povzbudzuje :) (ani nechcem pomyslieť na to, čo by sa stalo, keby šťastena vyšla hneď na prvého súťažiaceho :) - o čom by to akože bolo ďalej). Oukej, keď chcete dať na frak celému princípu reality show - budiž. Ale určite sa to dalo spraviť aj trošku inteligentnejším spôsobom ( o dokumentaristickom štýle nehovoriac) pri ktrorom by sa každý druhý neklepal na čelo. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ne, i přes zajímavý námět (byť hodně drsný) toto není dobrý film. Vyčteme-li co se vše nepovedlo, tak začněme u Mendes - její herecký výkon je jen těžko uvěřitelný a hrozně nesympatický. Ostatní postavy jsou absolutně povrchní a závěrečná scéna soutěže je vysloveně nepovedená. Jediné proč se na tento film podívat je ze zvědavosti jak by to mohlo vypadat... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Eva Mendes se na filmu podílela také jako výkonná producentka. (ČSFD)

Reklama

Reklama