foto

Edward Atterton

  • nar. 24.1.1962 (56 let)
    Birmingham, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Attertonova první televizní role byla v epizodě seriálu AGATHA CHRISTIE'S POIROT /1993/. Ten samý rok se zúčastnil castingu na roli Dr.Alexe Taylora v drama seriálu společnosti ITV, MEDICS /1990-1995/. Několik let pak vystupoval v různých britských televizních pořadech aby se na konci 90.let odstěhoval za hereckou prací do USA.

V roce 1998 získává vedlejší roli poručíka Andreho v remaku filmu THE MAN IN THE IRON MASK, kde hrál po boku hereckých es Johna Malkoviche, Leonarda Di Capria, Gerarda Depardieua, Jeremyho Ironse aj. Tentýž rok hraje i ve špionážním seriálu THREE. V roce 2001 získává roli Arthura ve fantasy filmu THE MISTS OF AVALON. Rok předtím hrál v komedii RELATIVE VALUES s Julií Andrews a Williamem Baldwinem. Vůbec rok 2000 je pro Attertona herecky velmi plodný, spolu s Jacqueline Bisset získává hlavní roli ve filmu BRITANNIC.

Následně se objevuje v několika kultovních sci-fi/fantasy seriálech jako ALIAS /2001-2006/, FIREFLY /2002/ a CHARMED /1998-2006/. Postavu Duncana Idaha si střihnul v adaptaci románu Franka Herberta CHILDREN OF DUNE /2003/. Jeho poslední zaznamenaným hereckým počinem bylo účinkování v epizodě drama seriálu WILD CARD /2003-2005/ televizní společnosti Lifetime Channel.

Atterton mluví plynně japonsky a francouzsky a je držitelem černého pásku – 1. Danu – v karate a certifikátu na bojová umění.

Na univerzitě Trinity College v Cambridgi zpíval ve sboru a byl členem pěveckého souboru na festivalu Martina Franca Opera Festival v Itálii v letech 1986-1988. Je ženatý s Kelly Atterton.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2003 Carolina
Pohádka mého života (TV film)
2001 Born in Brooklyn (TV film)
Mlhy Avalonu (TV film)
2000 Britannic (TV film)
Drsná škola (TV film)
Ichigensan
Velmi relativní známosti
1998 Muž se železnou maskou
1997 Na křídlech naděje (TV film)
Zvoník od Matky boží (TV film)
1996 Far Harbor
True Blue
1995 Vacillations of Poppy Carew, The (TV film)
1994 Look Me in the Eye (TV film)

TV seriály

2003 Děti planety Duna (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Čarodějky (TV seriál)
Meč ve městě (S06E08)
2002 Firefly (TV seriál)
Večírek (E04)
Alias (TV seriál) - a.z.
Vyšetřování (S01E17) - a.z.
2001 Alias (TV seriál)
Barvoslepý (S01E07)
Po pravdě řečeno (S01E01)
1998 Trojka (TV seriál)
1993 The Scarlet and the Black (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Případ ztracené závěti (S05E04)
1990 Medics (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace