Reklama

Reklama

Kevin Peter Hall

Kevin Peter Hall

nar. 09.05.1955
Pittsburgh, Pennsylvania, USA

zem. 10.04.1991 (35 let)
Hollywood, Los Angeles, California, USA

Zajímavosti (13)

Predátor 2 (1990)

  • Herec Kevin Peter Hall (Predátor) študoval pred natáčaním filmu africké kmeňové tance, aby dodal Predátorovi väčšiu flexibilitu a osobnosť. (Nekrofil)

Predátor (1987)

  • Vzhled predátora je v prvním filmu přisuzován Stanu Winstonovi. Během společného letu s režisérem Jamesem Cameronem do Japonska Winston pracoval na prvním náčrtu predátora. Cameron později uvedl, že Winston během letu pořád maloval a byl stále nespokojený. Cameron utrousil: "Vždycky jsem si přál vidět něco s kusadly". Winston na tuto Cameronovu hlášku reagoval tím, že je monstru přimaloval. Poté, co původní návrhy kostýmu pro Jean-Claude van Damma ztroskotaly, zpracovalo Winstonovo studio kompletní podobu, zvukové efekty a samozřejmě kostým pro Kevina Petera Halla. Winstona doporučil režisérovi Arnold Schwarzenegger po dobrých zkušenostech z filmu Terminátor (1984). (Danny F.)

Predátor (1987)

  • Závěrečné scény, kdy Dutch (Arnold Schwarzenegger) bojuje s Predátorem (Kevin Peter Hall) v bažinách, se natáčely v listopadu a přes noc panovala velká zima. Arnold Schwarzenegger se posilňoval čajem obsahujícím alkohol, aby trochu utlumil svůj třes. Nesměl to však přehánět, aby kvůli alkoholu nepokazil nějakou následující scénu. (ClintEastwood)

Predátor (1987)

  • Kevin Peter Hall hrál mimozemského zabijáka, v jehož kostýmu se mohl jen omezeně pohybovat a navíc pod maskou špatně viděl. Ve scéně, kdy míří Predátor z vody k Dutchovi (Arnold Schwarzenegger), si Hall musel pamatovat předem naučený prostor a jít takzvaně "poslepu". Samotný Arnold pak ve svém životopisu píše: "Většinou to docela fungovalo, leč v jedné scéně mě měl Kevin jen trochu potlouct, ale vyhýbat se mé hlavě, a najednou prásk! A já dostal tlapou s dlouhými drápy přímo do obličeje." (ClintEastwood)

Predátor (1987)

  • Pod bezchybnou maskou z dílny Stana Winstona se skrýval 218 cm, v kostýmu dokonce 231 cm vysoký černošský herec Kevin Peter Hall. Bývalý basketbalista debutoval v masce opičáka ve filmu Harry and the Hendersons. Díky své výjimečné tělesné stavbě byl angažován do kostýmu tvora nadlidských rozměrů - Predátora - a stal se tak pravděpodobně nejvyšším řádně zaměstnaným hollywoodským hercem, jehož tvář navíc návštěvníci kin dosud neměli možnost poznat. Zemřel 10. dubna 1991 poté, co mu byla po autonehodě dána transfúze krve pozitivní na HIV. (Bauer)

Herec

Host

Reklama

Reklama