foto

Parker Stevenson

  • nar. 4.6.1952 (66 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Richard Stevenson Parker. Své jméno si musel upravit, protože v databázi herců již existovali herci se stejnými jmény. Parker má bratra, který je znám spíše jako producent než herec. V mládí se věnoval hlavně sportu, vynikal ve veslování, vyhrál i prestižní závody během svého studia na Princetonu.

O herectví se začal zajímat až později, po dokončení Princetonu se odstěhoval do Hollywoodu, kde získal roli ve filmu LIFEGUARD. Více ho proslavila role v seriálu THE HARDY BOYS, u nás známé v knižní podobě v sérii Stopy zločinu. Slavným se stal až díky seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA, kde učinkoval z počátku vysílání a poté se objevil i v sezoně 97 a 98. Objevil se i v seriálu MELROSE PLACE.

V ROCE 1986 hrál v krátkém seriálu SEVER A JIH, kde se seznámil se svou budoucí manželkou Kirstie Alley (Kdopak to mluví...), s níž má adoptované 2 děti. Pár se rozvedl v roce 1997.

rumbiq

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mistrust
2017 My Christmas Prince (TV film)
2016 The Perfect Daughter
The War Riders
Utajená pravda
2015 A Christmas Reunion (TV film)
His Secret Family
Win, Lose or Love (TV film)
2014 McTaggart's Fortune
2008 Dealer
2003 Maximální teror (TV film)
2001 Útěk z pekla (TV film)
1999 Avalon: Za propastí (TV film)
1998 Legie (TV film)
1995 Not of This Earth
1993 Oficiální popření (TV film)
1992 Dívka na telefon (TV film)
Shadow of a Stranger (TV film)
1990 Co přináší řeka 2 (TV film)
1989 Caddie Woodlawn
The Cover Girl and the Cop (TV film)
1987 Rough Ridin' Justice
Shades of Love: The Rose Cafe (TV film)
1986 Osudná neděle (TV film)
1985 Rockhopper (TV film)
Stitches
1983 Shooting Stars (TV film)
Stroker Ace
1981 This House Possessed (TV film)
1976 Plavčík
1974 Our Time
1972 Separate Peace, A

TV seriály

2017 Greenhouse Academy (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2016 Bull (TV seriál)
Just Tell the Truth (S01E05)
2014 Longmire (TV seriál)
Reports of My Death (S03E06)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Panika na Malibu Beach (S01E01)
1988 Probe (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
1981 Síla rodu (TV seriál)
1977 Hardy Boys Mysteries, The (TV seriál)
The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries (TV seriál)

Dokumentární

2005 Lovec a oběť (TV seriál)

TV pořady

2010 Celebrity Close Calls (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 Battle of the Network Stars XVII (TV pořad)
1978 Battle of the Network Stars IV (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1996 Savannah (TV seriál)
1995 Baywatch Nights (TV seriál)
1994 Modelky s.r.o. (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace