foto

Sven Martinek

  • nar. 18.2.1964 (54 let)
    Magdeburg, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento německý herec, který se snaží uplatnit především v akčním žánru, se narodil 18. února 1964 v německém Magdeburgu. Herectví vystudoval na vysoké škole Ernsta Busche. Na divadelních prknech se poprvé objevil v roce 1978, v televizi až počátkem devadesátých let. Proslavil se postavou policisty Maxe Zandera v úspěšném akčním seriálu KLAUN.

Tento seriál, který se začal natáčet v roce 1997, má na svědomí známý německý režisér a především kaskadér Hermann Joha, který stojí také za vznikem úspěšné Kobry 11. Aby se KLAUN stal populárním, někteří herci z Kobry 11, jmenovitě Mark Keller a Erdogan Atalay se objevili v několika epizodách tohoto seriálu. Seriál KLAUN vypráví o policistovi ze speciální jednotky, kterému zavraždí nejlepšího kamaráda. Pachatelé unikají spravedlnosti, a tak se Max rozhodne viníky najít a sám potrestat.

I když se tento seriál již nenatáčí, rozhodl se Sven Martinek k tomuto hrdinovi vrátit a v roce 2005 spatřil světlo světa stejnojmenný celovečerní film, který vyšel také v české videodistribuci. Z dalších filmů, ve kterých se Sven Martinek objevil, je nejznámější akční titul BOMBY POD BERLÍNEM z roku 1998. Tento film také kdysi vyšel v české videodistribuci.

Objevil se také v seriálech KOBRA 11, STEFANIE, MÍSTO ČINU, VOLEJTE POLICII 110. Za postavu Klauna/Maxe Zandera získal cenu Objev roku v novinářské anketě magazínu TV Today.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Alice - The Darkest Hour
Phantomschmerz
2017 Schneeflöckchen
2016 Jak napálit banku
The Key
Weiber! Schwestern teilen. Alles.
2015 Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Montenegro (TV film)
2013 Das Traumhotel - Myanmar (TV film)
Die Landärztin - Entscheidung des Herzens (TV film)
Die Landärztin - Vergissmeinnicht (TV film)
Nach all den Jahren (TV film)
2012 Volání Afriky (TV film)
2011 Brazilské štěstí (TV film)
Die Landärztin - Schicksalswege (TV film)
Liebe und Tod auf Java (TV film)
2010 Bei manchen Männern hilft nur Voodoo (TV film)
Die Landärztin - Um Leben und Tod (TV film)
Drei gegen einen (TV film)
2009 Die Landärztin - Schleichendes Gift (TV film)
2008 Giardino, Il
Hindernisse des Herzens (TV film)
2006 Bez důkazu: V nouzi poznáš přítele
Hammer & Hart (TV film)
2005 Klaun
2004 Agnes a jeho bratři
2003 Fahrerflucht
Pan Lehmann
Rotlicht - Im Dickicht der Großstadt (TV film)
2002 Dům pro psa (TV film)
Hotte im Paradies (TV film)
Polizeiruf 110 - Angst um Tessa Bülow (TV film)
Tatort - Bienzle und der Tag der Rache (TV film)
1999 Bomby pod Berlínem (TV film)
Snílek a divoška (TV film)
1998 Die heilige Hure (TV film)
1997 Tatort - Undercover-Camping (TV film)
Zpověď (TV film)
1996 Adrenalin (TV film)
Doppelter Einsatz - Räuberkind (TV film)
Klaun (TV film)
Zwei vom gleichen Schlag (TV film)
1995 Doppelter Einsatz - Noch zwei Tage bis Rio (TV film)
Infiltrátor (TV film)
Rache
Starkes Team - Erbarmungslos, Ein (TV film)
Tatort - Falsches Alibi (TV film)
1992 Landschaft mit Dornen (TV film)
1989 Große Liebe gesucht
Polizeiruf 110 - Drei Flaschen Tokajer (TV film)
Výstup na Chimborazo
1988 Muž na stromě (TV film)
1985 Staatsanwalt hat das Wort - Vaters Frau, Der (TV film)
1983 Ostrov labutí
1982 Děvče a chlapec (TV film)
1979 Alles im Garten (TV film)

TV seriály

2016 Protokolle des Bösen (TV seriál)
2015 Dr. Klein (TV seriál)
Schluss mit lustig (S01E12)
2012 Vraždy na severu (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Ex manžel (S16E11)
2010 Poslední polda (TV seriál)
Noční služba (S01E04)
2009 Kriminalista (TV seriál)
Dobrý samaritán (S04E02)
2008 Kobra 11 (TV seriál)
Pohřbený zaživa (S13E09)
2006 Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
Tierärztin Dr. Mertens (TV seriál)
2005 Venkovská lékařka (TV seriál)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
Stefanie - nový začátek (TV seriál)
2003 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Soukromé očko (S07E13)
Countdown (S07E03)
2001 Rendörsztori (TV seriál)
2000 Donna Leon (TV seriál)
Victor - Der Schutzengel (TV seriál)
1998 Klaun (TV seriál)
1997 Freunde wie wir (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Dětské starosti (S02E10)
1996 Mona M. - Mit den Waffen einer Frau (TV seriál)
1995 Staatsanwältin, Die (TV seriál)
1994 Ein starkes Team (TV seriál)
Verliebt, verlobt, verheiratet (TV seriál)
1992 Freunde fürs Leben (TV seriál)
Karl May (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

TV pořady

2014 Quizduell-Olymp (TV pořad)
2012 Gefragt - Gejagt (TV pořad)
1999 Die Karl Dall-Show (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace