foto

Sven Martinek

  • nar. 18.2.1964 (56 let)
    Magdeburg, Východní Německo

Biografie

Tento německý herec, který se snaží uplatnit především v akčním žánru, se narodil 18. února 1964 v německém Magdeburgu. Herectví vystudoval na vysoké škole Ernsta Busche. Na divadelních prknech se poprvé objevil v roce 1978, v televizi až počátkem devadesátých let. Proslavil se postavou policisty Maxe Zandera v úspěšném akčním seriálu KLAUN.

Tento seriál, který se začal natáčet v roce 1997, má na svědomí známý německý režisér a především kaskadér Hermann Joha, který stojí také za vznikem úspěšné Kobry 11. Aby se KLAUN stal populárním, někteří herci z Kobry 11, jmenovitě Mark Keller a Erdogan Atalay se objevili v několika epizodách tohoto seriálu. Seriál KLAUN vypráví o policistovi ze speciální jednotky, kterému zavraždí nejlepšího kamaráda. Pachatelé unikají spravedlnosti, a tak se Max rozhodne viníky najít a sám potrestat.

I když se tento seriál již nenatáčí, rozhodl se Sven Martinek k tomuto hrdinovi vrátit a v roce 2005 spatřil světlo světa stejnojmenný celovečerní film, který vyšel také v české videodistribuci. Z dalších filmů, ve kterých se Sven Martinek objevil, je nejznámější akční titul BOMBY POD BERLÍNEM z roku 1998. Tento film také kdysi vyšel v české videodistribuci.

Objevil se také v seriálech KOBRA 11, STEFANIE, MÍSTO ČINU, VOLEJTE POLICII 110. Za postavu Klauna/Maxe Zandera získal cenu Objev roku v novinářské anketě magazínu TV Today.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Alice - The Darkest Hour
Phantomschmerz
2017 Schneeflöckchen
2016 Jak napálit banku
The Key
Weiber! Schwestern teilen. Alles.
2015 Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Montenegro (TV film)
2013 Nach all den Jahren (TV film)
2012 Volání Afriky (TV film)
2011 Brazilské štěstí (TV film)
Liebe und Tod auf Java (TV film)
2010 Bei manchen Männern hilft nur Voodoo (TV film)
Drei gegen einen (TV film)
2008 Giardino, Il
Hindernisse des Herzens (TV film)
2006 Bez důkazu: V nouzi poznáš přítele
Hammer & Hart (TV film)
2005 Klaun
2004 Agnes a jeho bratři
2003 Fahrerflucht
Pan Lehmann
Rotlicht - Im Dickicht der Großstadt (TV film)
2002 Dům pro psa (TV film)
Hotte im Paradies (TV film)
Polizeiruf 110 - Angst um Tessa Bülow (TV film)
Tatort - Bienzle und der Tag der Rache (TV film)
1999 Bomby pod Berlínem (TV film)
Snílek a divoška (TV film)
1998 Die heilige Hure (TV film)
1997 Tatort - Undercover-Camping (TV film)
Zpověď (TV film)
1996 Adrenalin (TV film)
Doppelter Einsatz - Räuberkind (TV film)
Klaun (TV film)
Zwei vom gleichen Schlag (TV film)
1995 Doppelter Einsatz - Noch zwei Tage bis Rio (TV film)
Infiltrátor (TV film)
Rache
Tatort - Falsches Alibi (TV film)
1992 Landschaft mit Dornen (TV film)
1989 Große Liebe gesucht
Polizeiruf 110 - Drei Flaschen Tokajer (TV film)
Výstup na Chimborazo
1988 Muž na stromě (TV film)
1983 Ostrov labutí
1982 Děvče a chlapec (TV film)
1979 Alles im Garten (TV film)

TV seriály

2019 Vraždy na severu (TV seriál)
Herzweh (S06E13)
Aus Liebe (S06E12)
Leonies letzter Abend (S06E11)
další epizody (13)
Kobra 11 (TV seriál)
Dienstschluss (S25E07)
2018 Vraždy na severu (TV seriál)
Filmriss (S05E16)
Schwere Zeiten (S05E15)
Über den Tod hinaus (S05E14)
další epizody (16)
2017 Vraždy na severu (TV seriál)
Bernsteinfieber (S04E16)
Hass (S04E15)
Reine Geldgier (S04E14)
další epizody (9)
2016 Protokolle des Bösen (TV seriál)
Vraždy na severu (TV seriál)
Im Netz (S04E07)
Eiskind (S04E06)
Am Limit (S04E05)
další epizody (7)
2015 Dr. Klein (TV seriál)
Schluss mit lustig (S01E12)
Vraždy na severu (TV seriál)
Tödliche Beobachtung (S03E16)
Die Teufelsinsel (S03E15)
Ausgekocht (S03E14)
2014 Vraždy na severu (TV seriál)
Gevatter Tod (S03E13)
Zivilcourage (S03E12)
Der Nackte und der Tote (S03E11)
další epizody (13)
2013 Vraždy na severu (TV seriál)
Poslední smích (S02E16)
Středověká pomsta (S02E15)
Přes palubu (S02E14)
další epizody (16)
Venkovská lékařka (TV seriál)
Vergissmeinnicht (E10)
Entscheidung des Herzens (E09)
Hotel snů (TV seriál)
Myanmar (E19)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Wiedersehen mit Folgen (S16E08)
2012 Vraždy na severu (TV seriál)
Lübecký roh (S01E16)
Rakev pro dva (S01E15)
Skrblíkova smrt (S01E14)
další epizody (16)
Kobra 11 (TV seriál)
Ex manžel (S16E11)
2011 Venkovská lékařka (TV seriál)
Schicksalswege (E08)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Vater, Mutter, Kind (S11E02)
2010 Poslední polda (TV seriál)
Noční služba (S01E04)
Venkovská lékařka (TV seriál)
Um Leben und Tod (E07)
2009 Kriminalista (TV seriál)
Dobrý samaritán (S04E02)
Venkovská lékařka (TV seriál)
Schleichendes Gift (E06)
2008 Kobra 11 (TV seriál)
Pohřbený zaživa (S13E09)
2006 Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
Tierärztin Dr. Mertens (TV seriál)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Ehrliche Leute (S06E01)
2005 In aller Freundschaft (TV seriál)
Abgehauen (S08E15)
Der richtige Mann (S08E14)
Gestern und Morgen (S08E13)
2003 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
Přeložení za trest (S01E03)
Kobra 11 (TV seriál)
Soukromé očko (S07E13)
Countdown (S07E03)
2002 Rendőrsztori (TV seriál)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Das Igelkind (S05E16)
2000 Donna Leonová (TV seriál)
Victor - Der Schutzengel (TV seriál)
1998 Klaun (TV seriál)
1997 Freunde wie wir (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Dětské starosti (S02E10)
1996 Mona M. - Mit den Waffen einer Frau (TV seriál)
1995 Staatsanwältin, Die (TV seriál)
Stefanie - nový začátek (TV seriál)
Správná dvojka (TV seriál)
Erbarmungslos (E02)
1994 Verliebt, verlobt, verheiratet (TV seriál)
1992 Freunde fürs Leben (TV seriál)
Karl May (TV seriál)
1985 Der Staatsanwalt hat das Wort (TV seriál)
Vaters Frau (E100)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Quizduell-Olymp (TV pořad)
2012 Gefragt - Gejagt (TV pořad)
1999 Die Karl Dall-Show (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)