foto

Luke Mably

  • nar. 1.3.1976 (42 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sympatický herec se narodil 1. 3. 1976 v Londýně jako nejmladší ze tří sourozenců. Studoval drama a film na významné Birmingham School of Speech and Drama ve Velké Británii.

Začínal v televizních seriálech. Jeho televizní kariéra zahrnuje hvězdně obsazené drama VZPOURA, které pojednává o židovském boji vůči nacistickému teroru za druhé světové války.Všimnout jste si ho mohli i v ambiciózním hororu 28 DNÍ POTÉ, který režíroval Danny Boyle. Zatím největší úspěch mu přinesla romantická komedie PRINC A JÁ, která až nápadně připomíná slavnou CESTU DO AMERIKY s Eddiem Murphy. Zde ztvárnil dánského prince, který inkognito odjede do Ameriky a zde se zamiluje do mladé studentky, kterou hraje půvabná Julia Stiles. Ačkoli film je hodnocen pouze průměrně a Julia s přehledem Luka zastínila, oblíbily si ho divačky po celém světě. Bohužel pokračování PRINC A JÁ 2 (tentokrát už bez Julie Stiles) sklidilo pouze výsměch.

V roce 2009 hrál v britském thrilleru EXAM a stále působí i v televizi.

Lenka "blackmam" Braná

Herecká filmografie

Filmy

2016 Chosen
2015 Isolation
Reign of the General
Rise of the Footsoldier Part II
2009 Maggie Hill (TV film)
Star Crossed
Zkouška
2007 Po(d)vedená charita
Rozvodoví advokáti (TV film)
2006 Podvod (TV film)
Princ a já 2
2005 V pasti přízraků
Říkejte mi Kubrick
2004 Princ a já
2002 28 dní poté
2001 Vzpoura (TV film)
2000 Na počátku (TV film)

TV seriály

2019 Tým SEAL (TV seriál)
Backwards in High Heels (S02E11)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Seznam (S01E18)
2011 Combat Hospital (TV seriál)
2010 Za branou (TV seriál)
1997 Dream Team (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace