Reklama

Reklama

O.C.

(seriál)
  • USA The O.C. (více)
USA, (2003–2007), 67 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Josh Schwartz

Hrají:

Mischa Barton, Peter Gallagher, Ben McKenzie, Rachel Bilson, Adam Brody, Melinda Clarke, Chris Carmack, Tate Donovan, Autumn Reeser, Danielle Bisutti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(92)

Ryan Atwood je se svým starším bratrem zadržen při krádeži auta. Jako veřejný obhájce je mu přidělen Sandy Cohen. Sandymu chlapec připomíná sebe v mládí, a proto se mu rozhodne pomoci. Když Ryana matka vyhodí z domova, vezme ho k sobě. Sandy s bohatou manželkou Kirsten a synem Sethem žije v bohatém městečku Newport v komunitě stejně majetných a snobských lidí. Ryan se rychle spřátelí se Sandyho synem Sethem, který je trochu zvláštní a nedaří se mu zapadnout mezi povrchní spolužáky. Ryan neujde pozornosti dívky ze sousedství Marissy, což mu způsobuje problémy s jejím přítelem Lukem a jeho partou. Na večírku se poperou, Sandyho manželka Kirsten se rozhodne, že už Ryana u sebe doma nechce. Když ho Sandy veze zpátky do China, zjistí Ryan, že se matka odstěhovala, proto se vracejí zpátky. Marissin otec Jimmy má podle všeho problémy, protože se nechává zapírat před vyšetřovateli z Komise pro cenné papíry. Jeho manželka je však zvyklá na vysoký životní standard a jeho obtížnou situaci nevnímá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z tých teenagerských seriálov pre mňa určite ten najlepší. A to napriek tomu, že som toho blbca Ryana priam neznášal. Chovanie jak naprostý dement. Na druhej strane to vyvažovala dvojica Seth- Summer. Sympatická dvojica rodičov, problémy, ktoré stretávajú každého, nielen boháčov. Pútavý dej a každá časť stála za to. Chýbalo tomu niečo? Mne nie. ()

erased 

všechny recenze uživatele

O.C. je vedle Gilmorek jediný teenagerovský seriál, na který se dá dívat. I když jsou všechny postavy kýčové až to bolí, v první sérii mají své světlé momenty, a všechny dokážou - když ne rozesmát - tak aspoň navodit úsměv. Oproti zmíněným Gilmorkám jim však chybí cokoli, co by u seriálu udrželo (ne,teď nemyslím pěkné herečky, kterých je naopak v O.C. až až) a klasické "stírací" dialogy po chvíli omrzí. Když se ale člověk nudí nebo sedne k televizi jednou za týden, dá se na to dívat. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

BH 90210 nového milénia. Nielen kvôli žánru, ale aj ústredný pár seriálu Ryan a Marissa pripomínajú Dylana a Brendu a rodičia Setha sú rovnako dokonalí ako starí Walshovci. Bohužiaľ O.C. napodobnilo aj v tom, ze predstaviteľka Marissy Mischa Barton bola divoška a tak bola po tretej sérii odídená, čo seriálu dosť ublížilo. Postáv je v tomto seriály menej. Sledujeme osudy len štyroch teenagerov. Geeka Setha a jeho dokonalých rodičov, ktorý u seba uchýlia divocha Rayna. Kráska Marissa a namyslená fiflena Julie, ktorá podobne ak Kelly prejde pekným vývojom a stane sa z nej sympatická postava. Z neskorších postáv mi sadla panovačná Taylor v podaní krásky Autumn Reeser, ktorá akotak nahradila Marissu. Ale zase ma štvala Kaitlin ako taká variácia na mrchu Valerie. Zato ma celkom bavil Chris Pratt ako taký typický nezávislák Ché. V prvej sérii ma ešte zaujala kráska Samaire Armstrong. Jak sa seriál skončil a kto s kým sa dal dokopy mi už tak nejak vyfučalo z hlavy. Poslednú sériu som dopozeral čisto už len zo zotrvačnosti, ale hlavne prvé dve stáli za to. Oproti BH 90210 to bolo viac cielene vtipné, ale seriál sa nevyhol aj prvoplánovému dojímaniu. SK dabing bol vydarený. 6/10. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

můj jeden z nejoblíbenějších serialu:)) Vždy jsem se na něj těšil ...Jako menší jsem to sledoval a nemohl mi ujít ani jeden díl!.. Prostě genialita ! Benjamin McKenzie,Rachel Bilson,Mischa Barton a Adam Brody absolutně nejlepší herci ze seriálu, ale jinak tam hráli ostatní herci taky dobře! :) .. Ten seriál prostě miluju! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Best seriál #3 - - - Vítej v O.C., hajzle. Takhle se to dělá v Orange County. Z tohoto žánru pro mně nejlepší seriál jaký jsem kdy viděl! Miluju Ameriku, miluju Kalifornii, miluju bezstarostný život! Neuvěřitelná pohoda na mně dopadla při sledování O.C. kdysi dávno po škole odpoledne. Sice je celý seriál postavený na né moc uvěřitelných okolnostech ale i přesto jsem si ho zamiloval. Slunce, party, vily s bazénem, krásné holky.. :) Vztahy byli sice občas jak s telenovely, ale tak to patří ke každému seriálu. Po celou dobu bylo v každém díle k slyšení několik skvělých songů, které jsem si oblíbil a bez seriálu neměl šanci poznat, takže soundtrack nejlepší jaký jsem mohl slyšet. Vtípky Setha doplňované "nechápavým" pohledem Ryana byli super :)) Mrzí mně, že se natočili pouze 4 řady :( Na tenhle seriál nikdy nezapomenu! 1 série 5* (Ryan) - 2 série 4,5* (Marissa) - 3 série 4* - (Maturita) 4 série 5* (závěr) (hodnocení za 1. - 4. sérii - konec) ()

Galerie (612)

Zajímavosti (42)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat Orange County, ale protože existuje stejnojmený film (2002), byl tento název zamítnut. (Džejkop)
  • Do role Marissy (Mischa Barton) byla původně zvažována Olivia Wilde, avšak scénáristům přišla příliš drsná. Přesto se však v seriálu objevila, a to v roli Alex. (tedvidek94)

Reklama

Reklama