foto

Hattie Hayridge

  • nar. 17.12.1959 (61 let)
    Middlesex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Hattie se narodila 17. prosince 1959 v anglickém Middlesexu. Je anglická komediální bavička a herečka. Poté co odpromovala na univerzitě v Sussexu, pracovala jako pracovnice pro úřad veřejných informací (HMSO). Poté se dala na dráhu baviče. Postupně účinkovala v Perry And Croft: The Sitcoms, dale pak v Lenny Goes To Town kde účinkovala po boku Lennyho Henryho. Poté přišla asi její největší role (když herectví se to moc nazvat nedá). Po odchodu Normana Lovetta z RED DWARF byla totiž obsazena do role senilního lodního počítače s IQ 6000. I přes to, že zde byla viděna jen její hlava dodala Holly (jméno počítače) nový náboj a svými hláškami bavila diváky prakticky od konce druhé řady, kdy se objevila v epizodní roli Hilly (protějšek Normana Lovetta z paralelního vesmíru) až do páté řady. V šesté řadě postava Holly nefigurovala a v posledních dvou řadách se tvůrci vrátili k Hollymu tvář Lovetta. I přes to se zaryla do srdce fanoušků.

Hattie je i scenáristka. Napsala dva TV pořady, Rory Bremner a Carrot-U-like. Po Trpaslíku se objevila spíše v bonusech této série nebo v epizodních rolích jako byla v LEXX nebo JONATHAN CREEK. Naposled se objevila webserii Roberta Llewellyna CARPOOL a v TV show TOTALY LOOPED po boku Philla Jupituse, Marcusa Bristocka a Sanjeeva Bhaskara.

Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2017 Guardians
2015 SuperBob
2010 Huge
1995 Red Dwarf: Smeg Outs
1994 Red Dwarf: Smeg Ups

TV seriály

2000 Head on Comedy (TV seriál)
Jonathan Creek (TV seriál)
The Three Gamblers (S03E06)
1998 Lenny Goes to Town (TV seriál)
1997 Lexx (TV seriál)
1994 Loose Talk (TV seriál)
1992 Červený trpaslík (TV seriál)
Návrat do reality (S05E06)
Démoni a andělé (S05E05)
Karanténa (S05E04)
další epizody (6)
1991 Červený trpaslík (TV seriál)
Roztavení (S04E06)
Jiná dimenze (S04E05)
Bílá díra (S04E04)
další epizody (6)
1989 Červený trpaslík (TV seriál)
Poslední den (S03E06)
Fotostroj času (S03E05)
Výměna těl (S03E04)
další epizody (6)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Paralelní vesmír (S02E06)

Dokumentární

2020 Red Dwarf: The First Three Million Years (TV seriál)
2004 Red Dwarf: Dwarfing USA
Truth About Britain's Favourite Toys, The (TV film)
2003 Comedy Connections (TV seriál)
Red Dwarf: Building a Better Universe - A Tribute to Mel Bibby
Red Dwarf: Hattie's DJ Diary
1998 'Red Dwarf' A-Z (TV film)
1995 Perry & Croft: The Sitcoms (TV seriál)

Divadelní záznam

1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1997 Space Cadets (TV pořad)
1996 Saturday Live (TV pořad)
1991 Comic Relief (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)

Fanoušci tvůrce