foto

Lucy Brown

  • nar. 13.2.1979 (41 let)
    Crawley, Západní Sussex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Britská herečka se narodila 13. února 1979 ve West Sussex, Anglie. Je dcerou Chrise Browna a Helen Burleigh a její mladší bratr se jmenuje Mark. Studovala na několika školách v univerzitním městě Cambridge a studium zakončila na Guildhall School of Music and Drama v Londýně.

První pracovní příležitost byla čistě obchodní, kdy se představila veřejnosti vedle slavné modelky Gisele Bundchen – dlouholeté přítelkyně Leonarda DiCapria. Její první rolí byla televizní reportérka v Tv filmu MURDER (2002). Následovaly role v TV filmech, mini-sériích a seriálech – CANTERBURSKÉ POVÍDKY (2003), LÁSKA V BÍLÉM PEKLE (2004) s Richardem Armitagem, O ČEM VŠEM JE LÁSKA (2005), MALICE AFORETHOUGHT (2005). K více ceněným rolím patří Celia Burroughs v dobrodružném filmu RICHARD SHARP – NEBEZPEČNÉ POSLÁNÍ (2006) po boku Seana Beana a Sci-Fi seriál PRAVĚK ÚTOČÍ (2007). V průběhu natáčení seriálu si odskočila zahrát do akčního seriálu z produkce NBS – THE PHILANTHROPIST (2009), kde účinkovaly i české herecké hvězdy Karel Roden, Marek Vašut a Tomáš Hanák. Lucy Brown dále ztvárnila Annu Richards v krimi filmu režiséra Sachi Bennetta BONDED BY BLOOD (2010) a objevila se také v thrilleru ARCTIC PREDATOR (2010) spolu se „supermanem“ Deanem Cainem. Pak se vrátila do seriálu Pravěk útočí do čtvrté série jako Jenny Lewis. V roce 2011 plánuje hostování v krimi komediálním seriálu NEW TRICKS společnosti BBS.

Lucy Brown se pravidelně účastní představení literárních děl slavných autorů pod záštitou neziskové organizace WordTheatre založenou Cedericem Foxem v roce 2003, jejímž cílem je obnovit lásku nastupující generace k literatuře a jazyku. Vystoupení probíhají živě v salonech Los Angeles, New Yorku a Londýna. Proslýchá se, že Lucy spolu s další herečkou Olivií Poulet píší komediální drama, kde mají hrát Mischa Barton a Adam Garcia.

Lucy Brown si 13. února 2010, v den svých narozenin, vzala snoubence Jeremy Wisemana, který působí v oblasti podnikových financí a v současnosti žije v Londýně.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Trpká úroda
2012 This Is Vanity
2010 Bonded by Blood
Ledové monstrum (TV film)
2006 Minotaur
Richard Sharpe - Nebezpečné poslání (TV film)
2005 Malice Aforethought (TV film)
O čem všem je láska (TV film)
Peter Warlock: Some Little Joy (TV film)
Piccadilly Jim
2004 Frances Tuesday (TV film)
2002 Murder (TV film)

TV seriály

2014 Vesnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (4)
2011 Pravěk útočí (TV seriál)
Die Braut, die sich was traut (S04E06)
2009 The Philanthropist (TV seriál)
Pravěk útočí (TV seriál)
Der Pilz (S03E05)
Der Größte von allen (S03E04)
Im Namen der Zukunft (S03E03)
další epizody (5)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Chybná teorie (S12E04)
2008 Harley Street (TV seriál)
Pravěk útočí (TV seriál)
Das Opfer (S02E07)
Die Falle (S02E06)
Nur ein paar Käfer (S02E05)
další epizody (7)
2007 Pravěk útočí (TV seriál)
Der gnadenlose Jäger (S01E06)
Aus heiterem Himmel (S01E05)
Verschwörungstheorie (S01E04)
další epizody (6)
2004 Láska v bílém pekle (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)

Host

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)