foto

John Hensley

  • nar. 29.8.1977 (42 let)
    Louisville, Kentucky, USA

Biografie

Americký herec John Carter Hensley se narodil 29. srpna 1977 v Lousville v Kentucky, jeho rodiče se rozvedli, když mu byly tři roky a poté žil se sestrou střídavě u matky a u otce. Předtím než se začal profesionálně věnovat herectví, pracoval na ranči ve Wyomingu. V dospívání nikdy nepřemýšlel o tom, že by se chtěl stát hercem, ale na škole se mu herectví nakonec zalíbilo natolik, že svůj dosavadní názor změnil. Poté se odstěhoval do New Yorku, kde potkal svého budoucího manažera.

Debut pro něj představovala epizodní role v komediálním seriálu STRANGERS WITH CANDY. Další epizodní roli získal v cenami ověnčeném a velice populárním seriálu z mafiánského prostředí SOPRÁNOVI, v němž si šéfa mafie zahrál James Gandolfini. Poté se objevil v jedné z hlavních rolí v seriálu MADIGAN MAN. Dále si také zahrál ve snímku CAMPFIRE STORIES a seriálu WITCHBLADE (19 epizod).

Největší úspěch a sláva se dostavily, ale až díky roli v seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O., který se odehrává v Miami (později v L.A.) a pojednává o životech, práci a problémech dvou plastických chirurgů a zárověň nejlepších kamarádů. John tady ztvárnil Matta McNamaru, problematického syna Seana a Julie McNamarových (Dylan Walsh, Joely Richardson) o němž se během druhé série dozvídáme, že jeho biologickým otcem je Christian Troy (Julian McMahon), nejlepší kamarád Seana. Na seriálu bude pracovat až do roku 2010.

Během prací na seriálu si udělal čas na natočení filmu FIFTY PILLS nebo PEOPLES. V roce 2007 hrál ve snímku INTIMNÍ TAJEMSTVÍ. Zahostoval si také například v seriálu KRIMINÁLKA LAS VEGAS. Jeho zatím posledním filmem je horor CLONA z roku 2008.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Restraint
2014 Mall
2011 Hostel III
Love, Gloria
2008 Clona
2007 Intimní tajemství
2006 50 tablet
2004 Peoples
2001 Campfire Stories

TV seriály

2019 Vražedná práva (TV seriál)
Please Say No One Else Is Dead (S05E15)
Don't Go Dark on Me (S05E10)
2018 Vražedná práva (TV seriál)
I Want to Love You Until the Day I Die (S05E08)
I Got Played (S05E07)
We Can Find Him (S05E06)
další epizody (9)
2017 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Zabít draka (S03E18)
Vražedná práva (TV seriál)
I'm Not Her (S04E02)
2013 Drsný šerif (TV seriál)
Hluk a vřava (S02E07)
Zákon gangu (TV seriál)
Wolfsangel (S06E04)
2007 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nenucený výsek (S07E14)
2005 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Quentin Costa (S03E15)
Cherry Peck (S03E14)
Joy Kringle (S03E13)
další epizody (14)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joan Rivers (S02E16)
Trudy Nye (S02E14)
Oona Wentworth (S02E13)
další epizody (11)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Escobar Gallardo (S01E13)
Antonia Ramos (S01E12)
Montana, Sassy a Justice (S01E11)
další epizody (11)
2001 Witchblade (TV seriál)
2000 Madigan Men (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Št'astný poutník (S02E06)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky