foto

Mike Smith

  • nar. 27.8.1972 (47 let)
    Thorburn, Nova Scotia, Kanada

Biografie

Mike Smith sa narodil v kanadskom mestečku Thorburn. Ako štvorročný začal hrávať hokej a neskôr sa uňho prejavili znaky hudobného génia, keďže sa naučil hrať na gitare ako sedemročný. Väčšinu detstva sa venoval obidvom hobby, až sa neskôr vzdal hokeja, aby sa mohol plne sústrediť na kariéru hudobníka. Na univerzite Svätého Francisa Xaviera v Antigonish si vyslúžil pokročilý titul v angličtine. V roku 1992 začala Mikeova hudobná kariéra rozkvitať. V kapele Sandbox písal texty a hrával na gitaru. Skupina rýchlo podpísala zmluvu s vydavateľstvami EMI v Kanade a Nettwerk v USA. Boli nominovaní na ocenenia Juno Award, East Coast Music Awards a Casby Award. Sandbox vydali dva albumy v spomínaných vydavateľstvách – A Murder In The Glee Club a Bionic.

Keď sa Sandbox rozpadli v roku 1998, Mike začal pracovať ako miestny zvukový inžinier filmov a TV programov. Pre túto prácu si ho v roku 1999 zvolil aj Mike Clattenburg, konkrétne pre film Trailer Park Boys: Black and White Movie. Počas prestávok pri natáčaní si ho Clattenburg všimol ako blbne so štábom, keď znázorňoval postavu "Bubbles-a". Ihneď sa mu postava zapáčila a rozhodol sa ho pripísať k zostave pre chystaný seriál Trailer Park Boys. Smith nemal žiadne herecké skúsenosti, no napriek tomu ponuku prijal a taktiež ostal ako zvukový inžinier po tretiu sériu.

Od úspechu Trailer Park Boys sa Mike objavil v mnohých hudobných klipoch, napríklad s Rush, The Tragically Hip, Snow a George Canyon. Aj vďaka tomu precestoval Kanadu, USA, Mexiko, Austráliu a Japonsko (vrátane legendárnej Budokan Arény v Tokyu) s rockovou legendou a dlhoročným priateľom Axlom Roseom, frontmanom Guns 'n' Roses.

V roku 2010 Mike a jeho parťáci z Trailer Park Boys, Robb Wells a John Paul Tremblay produkujú a vystupujú v komediálnom seriáli The Drunk And On Drugs Happy Funtime Hour. Jedná sa o polhodinovú komédiu v mestečku Port Cockerton, kde sa detská show strašne zvrhne, keď štáb neúmyselne požije silný halucinogén. V roku 2012 je oficiálne potvrdené, že sa vráti do roly "Bubbles-a" v treťom filmovom pokračovaní TPB, nazvanom Don't Legalize It. Film bol uvedený do kín v apríli 2014.

Na jar roku 2013 so svojimi parťákmi z TPB spúšťajú internetovo založenú televíznu sieť Swearnet, ktorá je úplne necenzúrovaná. Trio k tomu taktiež natočilo film o fiktívnom zrušení ich stránky s názvom Swearnet: The Movie.

bublinsky

Herecká filmografie

Filmy

2014 Swearnet: The Movie
Trailer Park Boys: Don't Legalize It
2011 Lloyd the Conqueror
2008 Say Goodnight to the Bad Guys (TV film)
2006 Chlapi z karavanů
2004 The Trailer Park Boys Christmas Special (TV film)
1999 Trailer Park Boys
1995 Cart Boy, The

TV seriály

2019 Sunnyvale Shoals (TV seriál)
Trailer Park Boys: The Animated Series (TV seriál)
Trailerstock (E10)
Hurricane Ricky (E09)
Space Weed (E08)
další epizody (10)
2018 Trailer Park Boys (TV seriál)
F**kin’ F**ked Out Of Our F**kin’ Minds (S12E10)
Angel Sh*t Sent Down From Jesus God (S12E09)
Will You For To Be F**king Married To Me? (S12E08)
další epizody (10)
2017 Trailer Park Boys (TV seriál)
The All You Can Eat Sh*t Buffet (S11E10)
Oh, My F**k Boys, We Killed Lahey & Randy (S11E09)
A Liquor Captain Never Abandons a Sinking Sh*t Ship (S11E08)
další epizody (10)
2016 Trailer Park Boys: Out of the Park (TV seriál)
Trailer Park Boys (TV seriál)
Looks Like the Liquor Wins (S10E10)
Thugged Out Gangsta Sh*t (S10E09)
The Super Bling Cowboy (S10E08)
další epizody (10)
2015 Trailer Park Boys (TV seriál)
The Liquor Snurf (S09E10)
Sam-Squamptches and Heli-C**ksuckers (S09E09)
A Dancer for Money (S09E08)
další epizody (10)
2014 24 Hour Rental (TV seriál)
Trailer Park Boys (TV seriál)
Crawling Through the Sh*tpipe (S08E10)
Righties Loosies, Lefties Tighties (S08E09)
The Super-Duper-Industrial-Bubbles-Honey-Oil-Inator (S08E08)
další epizody (10)
2010 Drunk and on Drugs Happy Funtime Hour, The (TV seriál)
2007 24 hodin (TV seriál)
Day 6: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S06E18)
Trailer Park Boys (TV seriál)
A Sh*t River Runs Through It (S07E10)
Going Off the Rails on the Swayzie Train (S07E09)
Let the Liquor Do the Thinking (S07E08)
další epizody (10)
2006 Trailer Park Boys (TV seriál)
Gimme My F**king Money or Randy's Dead (S06E06)
Halloween 1977 (S06E05)
Where in the F**k Is Oscar Goldman? (S06E04)
další epizody (6)
2005 Trailer Park Boys (TV seriál)
Sh*t Blizzard (S05E10)
I Am the Liquor (S05E09)
Dressed All Over & Zesty Mordant (S05E08)
další epizody (10)
2004 Trailer Park Boys (TV seriál)
Working Man (S04E08)
Propane, Propane (S04E07)
If You Love Something Set It Free (S04E06)
další epizody (8)
2003 Trailer Park Boys (TV seriál)
A Sh*t Leopard Can't Change Its Spots (S03E08)
The Delusions of Officer Jim Lahey (S03E07)
Where in the F**k Is Randy's Barbeque? (S03E06)
další epizody (8)
2002 Trailer Park Boys (TV seriál)
The Bare Pimp Project (S02E07)
Never Trust a Man with No Shirt On (S02E06)
The Bible Pimp (S02E05)
další epizody (7)
2001 Trailer Park Boys (TV seriál)
Who the Hell Invited These Idiots to My Wedding? (S01E06)
I'm Not Gay, I Love Lucy... Wait a Second, Maybe I Am Gay (S01E05)
Mrs. Peterson's Dog Gets F**ked Up (S01E04)
další epizody (6)

Producentská filmografie

TV seriály

2019 Sunnyvale Shoals (TV seriál)
Trailer Park Boys: The Animated Series (TV seriál)
Trailerstock (E10)
Hurricane Ricky (E09)
Space Weed (E08)
další epizody (10)
2018 Trailer Park Boys (TV seriál)
F**kin’ F**ked Out Of Our F**kin’ Minds (S12E10)
Angel Sh*t Sent Down From Jesus God (S12E09)
Will You For To Be F**king Married To Me? (S12E08)
další epizody (10)
2017 Trailer Park Boys (TV seriál)
The All You Can Eat Sh*t Buffet (S11E10)
Oh, My F**k Boys, We Killed Lahey & Randy (S11E09)
A Liquor Captain Never Abandons a Sinking Sh*t Ship (S11E08)
další epizody (10)
2016 Trailer Park Boys: Out of the Park (TV seriál)
Trailer Park Boys (TV seriál)
Looks Like the Liquor Wins (S10E10)
Thugged Out Gangsta Sh*t (S10E09)
The Super Bling Cowboy (S10E08)
další epizody (10)
2015 Trailer Park Boys (TV seriál)
The Liquor Snurf (S09E10)
Sam-Squamptches and Heli-C**ksuckers (S09E09)
A Dancer for Money (S09E08)
další epizody (10)
2014 Trailer Park Boys (TV seriál)
Crawling Through the Sh*tpipe (S08E10)
Righties Loosies, Lefties Tighties (S08E09)
The Super-Duper-Industrial-Bubbles-Honey-Oil-Inator (S08E08)
další epizody (10)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2019 Trailer Park Boys: The Animated Series (TV seriál)
Trailerstock (E10)
Hurricane Ricky (E09)
Space Weed (E08)
další epizody (10)
2018 Trailer Park Boys (TV seriál)
F**kin’ F**ked Out Of Our F**kin’ Minds (S12E10)
Angel Sh*t Sent Down From Jesus God (S12E09)
Will You For To Be F**king Married To Me? (S12E08)
další epizody (10)
2017 Trailer Park Boys (TV seriál)
The All You Can Eat Sh*t Buffet (S11E10)
Oh, My F**k Boys, We Killed Lahey & Randy (S11E09)
A Liquor Captain Never Abandons a Sinking Sh*t Ship (S11E08)
další epizody (10)
2016 Trailer Park Boys: Out of the Park (TV seriál)
Trailer Park Boys (TV seriál)
Looks Like the Liquor Wins (S10E10)
Thugged Out Gangsta Sh*t (S10E09)
The Super Bling Cowboy (S10E08)
další epizody (10)
2015 Trailer Park Boys (TV seriál)
The Liquor Snurf (S09E10)
Sam-Squamptches and Heli-C**ksuckers (S09E09)
A Dancer for Money (S09E08)
další epizody (10)
2014 Trailer Park Boys (TV seriál)
Crawling Through the Sh*tpipe (S08E10)
Righties Loosies, Lefties Tighties (S08E09)
The Super-Duper-Industrial-Bubbles-Honey-Oil-Inator (S08E08)
další epizody (10)
2006 Trailer Park Boys (TV seriál)
Gimme My F**king Money or Randy's Dead (S06E06)
Halloween 1977 (S06E05)
Where in the F**k Is Oscar Goldman? (S06E04)
další epizody (6)
2005 Trailer Park Boys (TV seriál)
Sh*t Blizzard (S05E10)
I Am the Liquor (S05E09)
Dressed All Over & Zesty Mordant (S05E08)
další epizody (10)
2004 Trailer Park Boys (TV seriál)
Working Man (S04E08)
Propane, Propane (S04E07)
If You Love Something Set It Free (S04E06)
další epizody (8)

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2006 2006 East Coast Music Awards (TV pořad)