Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně zdlouhavá, otravná a naprosto nepovedená komedie s herecky unavenou Sophie Marceau, která se do tohoto filmu zrovna dvakrát nehodila a má rozhodně navíc. Ani s jejím filmovým manželem Dany Boonem jí to neladilo. Zápletka s výměnou rolí ve stereotypním manželském vztahu je otřepaná a gagy zcela nefunkční. Nebylo se čemu smát. Málem jsem to nedodíval. Nikdy víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malý nezávislý film to nie je, televízny film to nie je, komerčný film pre masy to tiež nie je. Komédia to nie je, dráma to nie je a psychologický film to už vonkoncom nie je. Málo pravdepodobne rozohratá zápletka sa nám snaží vsugerovať, že ak si vymenite s manželkou úlohy (ako sa to vôbec v reálnom živote dá?), tak sa začnete chovať ako žena a vaša žena zase ako muž. Prejaví sa to napríklad tým, že žena vás podvedie, pretože je mentálne zrazu muž, zatiaľ čo vy toho nie ste schopný, pretože začínate myslieť ako žena. Čiže ťažká psychológia ako od Bergmana. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Oběma manželům se zdá, že ta jejich role v manželství je těžší, než partnerova. Tak se dohodnou (podepíšou smlouvu), že si ty role přehodí. Žena (nádherná Sophie Marceau) bude dělat to, co dělal doposud její muž, včetně vedení velké firmy na stavební stroje. A muž se stane ženou v domácnosti. Nápad na slušnou komedii to je, ale bohužel vyšlo to tak nějak napůl. Jsou tu některé vtipné scény, jenže převládají ty tak zvané násilně humorné. To jsou ty, ve kterých nás herci nutí, abychom se smáli. Výsledkem je však jen křečovitost a trapnost takových scén. Velká snaha někdy prostě nepřináší ten správný výsledek. Na jedno shlédnutí ano, ale pokud to neuvidíte, svět se určitě nezboří. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská feministická komedie, která dělá z žen hrdinky všedního dne a z mužů povalující se grázly, co nevědí, jak to mají ženy těžké. Nicméně ono to docela funguje a přestože je to na komedii opravdu málo vtipné, tak Domácnosti naruby nechybí pohodová atmosféra, kterou u francouzských filmů miluji. Být to o deset minut kratší a vyhnout se natolik křečovitému konci, tak by to byla povedená oddechová záležitost. Každopádně za zmínku stojí herecké výkony hlavních představitelů a skvěle vybraný soundtrack. Moje hodnocení 45%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ukázka slibovala humornou podívanou v podání Sophie Marceau a Danny Boona, bohužel se to nějak celkově nevyvedlo a zbyla z toho jen průměrná komedii, jakých bylo natočeno ve Francii stovky. Danny Boon svůj komediální nezapře, Sophie Marceau je univerzální herečkou, přesto jsem si odnesl z kina pocit, že mohli tvůrci ze zápletky vymačkat více. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Sophie Marceau byla vybrána pro ztvárnění Ariane ještě předtím, než byl scénář dokončen. (D3VIL)
  • Pascale Pouzadoux strávila rok psaním scénáře ve spolupráci s Grégoire Vigneron. (D3VIL)
  • Antoine Duléry (Maurice) hrál prozatím v každém filmu režírovaném Pascale Pouzadouxem. (D3VIL)

Reklama

Reklama