foto

Kimberley Nixon

  • nar. 24.9.1985 (34 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie

Biografie

Kimberley Nixon je velšská herečka narozená dne 24. září 1985 v Anglii. Pochází z početné rodiny - společně se svými šesti bratry vyrůstala v Pontypriddu ve Walesu. Navštěvovala Royal Welsh College of Music and Drama v Cardiffu, kde také v roce 2007 úspěšně odpromovala. V témže roce si také pořídila agenta a podepsala smlouvu u Universal Studios.

Svůj debut před kamerou si odbyla v britské televizní mini-sérii CRANFORD (2007) stanice BBC, kde po boku Judi Dench ztvárnila postavu Sophy Hutton. O rok později se ukázala ve film WILD CHILD (2008). Zde měla sice pouze vedlejší roli, která se pro ní ale stala velice podstatnou - všiml si ji totiž režisér Glenn Leyburn, který ji dosadil do svého filmu CHERRYBOMB (2009), jenž režíroval společně s Lisou Barros D'Sa. Zde Kimberley hrála jednu z hlavních rolí po boku Ruperta Grinta a dostala se tak do širšího povědomí evropských filmových diváků.

Nadále se věnuje především divadlu a televizní tvorbě. Do budoucna má však v plánu objevit se hned v několika filmových hororech, ale i jiných projektech, takže na rozkvět její kariéry se můžeme jen těšit.

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Left Behind (TV film)
2014 Under Milk Wood (TV film)
2013 Slečna Marplová: Greenshawova Kratochvíle (TV film)
2012 Elfie Hopkins
Offender
2011 Last Post, The
Prostě skvělá
Resistance
2010 Černá smrt
2009 Cherrybomb
2008 Divoška
Lekce neslušného chování
On je fakt boží!

TV seriály

2019 Smrt v ráji (TV seriál)
Epizoda 3 (S08E03)
2017 Cizinka (TV seriál)
Kapitulace (S03E02)
Do boje (S03E01)
2016 New Blood (TV seriál)
2015 Critical (TV seriál)
2014 Dog Thrower, The (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Házeti psem (S03E01)
2012 Hebburn (TV seriál)
2011 Čerstvé maso (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Fit pro vraždu (S13E08)
2010 Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Masquerade (S03E06)
Hercule Poirot (TV seriál)
Tragédie o třech jednáních (S12E01)
2007 Cranford (TV seriál)
May 1843 (S01E05)
April 1843 (S01E04)
November 1842 (S01E03)
další epizody (5)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)