foto

Rolf Kristian Larsen

  • nar. 18.5.1983 (36 let)
    Stavanger, Norsko

Biografie

Rolf Kristian Larsen vystudoval hereckou školu Statens teaterhøgskole (2009-2012). Šestý semestr strávil na stáži v newyorské škole The William Esper Studios. Svou kariéru začal v divadle Rogaland Barneteater. Za roli Mortena-Tobiase ve svém prvním celovečerním filmu Fritt Vilt (Ledová smrt) získal v roce 2007 cenu na festivalu De cine fantástico v Malaze. V roce 2008 byl nominován na cenu Amanda za roli Jarleho ve filmu Mannen som esket Yngve (Mladí rebelové). Film byl natočen podle stejnojmenného románu stavangerského autora Tore Renberga a Larsen v něm dostal svou první hlavní roli Jarleho Kleppa. Roli Jarleho Kleppa si zopakoval v roce 2011 ve filmu Jeg reiser alene (Táta na týden) a Kompani Orheim (Orheimové). V roce 2015 ztvárnil v miniseriálu Kampen om tungtvannet roli odbojáře Einara Skinnarlanda. Mimo své seriálové a filmové role hraje také v národním divadle Nationaltheatret.

vinson003

Herecká filmografie

Filmy

2019 Operasjon Mumie
2016 Králův nesouhlas
Lví žena
Sensommer
2013 Tak už mě sakra polib, pitomče
2012 Orheimové
2011 Táta na týden
2009 Magické stříbro
2008 Ledová smrt II
Max Manus
Mladí rebelové
2007 Dům bláznů
2006 Ledová smrt

TV seriály

2019 Domácí hřiště (TV seriál)
Příměří (S02E07)
2018 Domácí hřiště (TV seriál)
Velký útěk (S01E10)
Byl to moc dobrý rok (S01E09)
Penalty (S01E08)
další epizody (10)
2016 Nobel (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (5)
2015 Boj o těžkou vodu (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Bitter Lemon

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Bitter Lemon

Fanoušci tvůrce