Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 5
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 5

Recenze (213)

ladko 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálny seriál zo zákulisia výroby jednej Tv show. Seriál má hlavnú devízu v hercoch. Alec Baldwin a Tina Fey predvádzajú skvelé výkony, dôkazom čoho nech sú im udelené Zlaté glóbusy. Najmä Tina Fey sa prekonáva a napríklad jej spôsob plaču v seriáli ma vždycky privedie k slzám smiechu. Nápisy na Frankových šiltovkách nemajú chybu. Tupá krásna sekretárka Cerie takisto("Did he just talk to me like I was ugly?"). A Tracy Jordan nech povie hocičo, musíte sa smiať.Skvelá vec.***** ()

VonoXX 

všechny recenze uživatele

Skvělý !!! V poslední době všech možných komediálních seriálů se už musí sázet hlavně na originalitu a svěžest seriálu a hlavně taky musí mít skvělé a nezapomenutelné herce. Tina Fey a Alec Baldwin, naprosto brilantní dvojice, která seriál drží vysoko v nadprůměru. Do toho vedlejší postava Kennetha a samozřejmě nakonec dr.Spaceman :D Kam se hrabe dr.House... [85%] ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přes, dnes již nepochopitelnou počíteční averzi, jsem se na cenami ověnčený 30 Rock podíval a ihned jsem byl lapen do mašinérie Aleca Baldwina, Tracyho Morgana a skvělého humoru Tiny Fey. Tento sitcom je opravdu výtečný a může za to především chytrý a vtipný scénář, který korunují bravurní herecké výkony v čele se jmenovanou dvojící Baldwin/Morgan. Po třech sériích to mají výborně rozjeté, teď už v tom jen pokračovat. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Před pár dny byl uveden poslední díl a musím říct, že mě seriál hodně bavil. Hlavním kladem jsou skvěle vymyšlené postavy a úžasný situační humor. Celý průběh příběhu napříč sériemi mi však kazila rozpačitost a přelétavost zápletky - nemyslím si, že je správné mít na seriál tolik scénáristů - často mi přišlo, jako kdyby se scénáristé mezi sebou hádali - třeba pět epizod se buduje vztah mezi určitými postavy, který se stihne zabít v prvních minutách další epizody. Nejhorší bod byl asi v páté sérii. V té se také zlomila sledovanost, kterou už seriál nikdy nezískal zpátky v důsledku čehož byl nakonec zrušen. Přesto se celý seriál v posledních dvou sériích vzchopil a předváděl se v té nejlepší formě! U předposledního dílu plném zvratů a nostalgických vzpomínek jsem se málem rozbulel. A ještě se musím zmínit o dvou epizodách vysílaných živě! Nedovedu si představit, jak to tvůrci mohli zvládnout, bylo to nevídané! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý a zároveň velice zábavný komediální seriál o tom, jak to vlastně chodí ve scénáristickém oddělení u celonárodní televizní společnosti. Šéfka scénáristů (zahrána s grácií Tiny Fey) se musí potýkat nejen s těmi nejúchylnějšími existencemi v křeslech ostatních scénáristů, ale i s novým šéfem celého televizního oddělní (+ oddělení pro výrobu mikrovlnek) a jeho nápadům, jak program obohatit (nová hlavní hvězda pořadu ala ulítlá karikatura Martina Lawrence). Tina Fey při tvorbě seriálu snad ani jednou nešlápla vedle a tak jediným záporem je zlomek vtípků, které jsou více trapné než směšné. PS: Alec Baldwin ve své životní roli. ()

Galerie (1 832)

Zajímavosti (46)

  • Tina Fey se v seriálu původně jako herečka objevit neměla. NBC ale na její účasti trvalo. (Tom Riddle)
  • Tina Fey je jednou z nejlépe placených televizních hereček. Dostává 300 000 dolarů za epizodu. (Beagle)
  • Ve své knize "Bossypants" Tina Fey napsala, že už od začátku postavu Jacka psala právě na tělo Alecu Baldwinovi. I přesto ale proběhlo několik konkurzů právě na herce do této postavy, protože si nikdo nebyl jistý, jestli by Alec Baldwin do seriálu šel. (Patw)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama