Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás zavádí do chladného severu Evropy na začátku 20. století. Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní neví rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu... (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (21)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Geniální matematička a kočkodlak v jednom. Oslava inkluzivity a metafora jinakosti, kterou Norové umí (či spíše musejí umět, jinak by nedostali grant na film dotovaný státem, který je majoritním vlatníkem ropné společnosti ničící křehký mořský ekosystém). Jako milovník koček (dvě mě vlastní, Britská modrá a Ragdoll) dávám jednu hvězdičku za tu kočičandu v hlavní roli a druhou za ...(doplňte si sami). ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Dívka, která se narodila jako „jiná“. Řada dětí se narodí v pořádku a v podstatě si prožijí ještě horší život než ona. Výhodou tu bylo, že kolem sebe měla mnoho přátel, kteří ji milovali. Kladně hodnotím Evu ve věku 7 (8) let, tam jsem jí opravdu mnohokrát litovala a držela palce, aby jí někdo konečně řekl, že je hezká. Kromě toho fakt, že se příběh vyhnul silnější romantické lince, která v takovýchto příbězích bývá častá, dodalo všemu punc „reálného“ vyprávění. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Film mal krásnu atmosféru. To sú hneď 2*. Vzťah Evy s otcom a vychovávateľkou sa mi páčil, ale s jej okolím mi pripadal až veľmi idylický vzhľadom na dobu, v ktorej sa príbeh odohráva. Skok od cirkusovej atrakcie k váženej profesorke, bol dosť nelogický a prekvapivý. Skóre vylepšila posledná minúta filmu. Celkovo som však očakávala viac drámy. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Názov filmu odkazuje k hlavnej hrdinky Eve, ktorá sa narodila s hnedou srsťou po celom tele a preto to nemá v živote ľahké. Film popisuje jej detstvo a dospievanie, komplikovaný vzťah s otcom a odmietanie okolia. Môj obľúbený moment bol rozhovor s druhou Evou a dojalo ma ako si hlavná hrdinka našla miesto vo svete skrz matematiku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Najmä v prípade takého silného námetu, ktorý nie je založený na skutočnosti šlo pritlačiť na city. Nič tu však nebolo využité. Dievča ani raz nezaplače, šikanu prežíva v pohode, vlastne tá šikana je ukázaná len tak slabo, takže ani divák nič necíti. Ani smrť ju nerozhodí, ani sklamania v láske, všetko preskáče len tak s úsmevom. Toľko premárnených príležitostí som už dávno nevidel vo filme, ktorý s kvalitnejším scenárom a réžiou mal nárok na plný počet v hodnotení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • S celkovým rozpočtom až 80 miliónov nórskych korún sa jednalo o najdrahší tamojší film. Rozpočet prekonal dovtedy najdrahší nórsky film a to Kon-Tiki (2012). (MikaelSVK)
  • Okrem Nórska sa natáčalo aj na viacerých miestach v Nemecku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama