foto

Ja Rule

  • nar. 29.2.1976 (43 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ja Rule4Ja Rule - rapper, příležitostný herec, majitel nezapomenutelného a okamžitě identifikovatelného chraplavého hlasu, spadá pod hlavičku labelu Murder Inc, který vede kontroverzní producent Irv Gotti. Label samotný spadá ještě pod giganta hudebního průmyslu Def Jam.

Ja Rule, vlastním jménem Jeffrey Atkins, se narodil 29.2.1976 v Queensu, NewYork. Mimochodem Ja Rule byl vychován ve víře Svědků Jehovových a spoustu času chodil od domu k domu a snažil se lidi obracet na víru. Jeho kariéra začala účastí na písni od Mic Geronima- Time To Build (featuring Jay-Z, DMX & Ja Rule) v roce 1995. Od tohoto počinu už Ja Rulovi nestálo nic v cestě a upsal svou skupinu The Cash Money Click pro label Blunt/TVT Records. Naneštěstí trio, do kterého patřili i rappeři Nemesis a Chris Black, vydalo pouze jeden singl - 4 My Click/Get The Fortune. Pak byl Chris Black uvězněn.

Poté pro Ja Rulovu kariéru nastal celé tři roky dlouhý útlum, který odezněl společně s jeho upsáním na label Def Jam. Hlavní důvod odmlky v jeho kariéře bylo obtížné vyprošťování se ze smlouvy na labelu Blunt/TVT Records. V roce 1998 na vydání několika písní pro Roc-A-Fella/Def Jam. Konkrétně se jednalo o písně Murdergram ze soundtracku Streets Is Watching, Can I Get A... a Gangsta Shit z kompilace DJ Clue's The Professional.

Debutové album Venni Vetti Vecci bylo vydáno roku 1999. Singl Holla Holla se stal okamžitým hitem, a i když úspěch celého alba byl veliký, v porovnání s úspěchem, kterého Ja Rule dosáhl se svým druhým albem Rule 3:36, se jednalo o směšnou záležitost. Rule 3:36 bylo vydáno v roce 2000 a Irv Gotti na něm vedle sebe postavil rapperův chraplavý hlas a gangsterský styl společně se třemi v rádiích často hranými zpěvačkami - Lil' Mo, Vita a Christina Milian. Výsledkem byly tři ohromující hity - Between Me And You, I Cry a Put It On Me.

Tyto písně znamenaly určitou šablonu pro jeho následující album Pain Is Love (2001). Obsahovalo ještě více písní se zpěvačkami v refrénech, v čele s Jennifer Lopez (I'm Real) a Ashanti (Always On Time). Ja Rule také přitáhl na label Murder Inc. pozornost už kvůli tomu, že se pro něj snažil přetáhnout nové umělce, jako například Ashanti. Ja použil svou slávu i pro start vedlejší kariéry a to herecké, která začala jeho objevením se ve filmu Fast & Furious. Zůstal v kurzu díky násilným verbálním sporům s DMXem a 50 Centem.

V roce 2003 vydává nové album pojmenované The Last Temptation, kde je v několika singlech opět společně po boku se známými zpěváky - Bobby Brown ( ThugLovin') a Ashanti (Mesmerize). Tou dobou začal 50 Cent opět zahrnovat Ja Rula početnými urážkami a diss tracky. Ja Rule, čím dál víc vnímavější ke kritice, reagoval s co největším nasazením, jaké dokázal, v podobě alba Blood In My Eye (2003) a následně na albu R.U.L.E.

Rok poté, v r. 2005, vydává své best of album Exodus, které obsahuje i několik nových tracků.

Karel "X_To_The_Z" Šulitka

Herecká filmografie

Filmy

2016 Trolland
2013 Goat
I'm in Love with a Church Girl
2011 The Cookout 2 (TV film)
2010 Práce na dvojí úvazek
Souboj s podsvětím
2009 Just Another Day
2007 Výheň
2005 Back in the Day
Přepadení 13. okrsku
2004 The Cookout
2003 Hip Hop & Rock
Scary Movie 3
Sláva jen pro mrtvé
2002 Na pokraji smrti
2001 Crime Partners 2000
Rychle a zběsile
2000 Da Hip Hop Witch
Turn It Up

TV seriály

2018 Fly (TV seriál)

Dokumentární

2019 Fyre - a.z.
Fyre Fraud - a.z.
2008 2 Turntables and a Microphone
2006 American Gangster (TV seriál)
2004 Evolution of Eminem, The (TV film)
Making 'Scary Movie 3'
2003 Beef
2002 Hip-Hop VIPs
Party in the Park 2002 (koncert)
USO Special for the Troops (koncert)
2000 Backstage

TV pořady

2015 Hot Ones (TV pořad)
2002 Summer Music Mania 2002 (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Ja Rule feat. Anita Louise - Real Life Fantasy (hudební videoklip)
2007 Ja Rule feat. Ashley Joi - Body (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Lil Wayne - Uh-Ohhh! (hudební videoklip)
2005 Ja Rule feat. Lloyd - Caught Up (hudební videoklip)
2004 Ja Rule feat. Fat Joe & Jadakiss - New York (hudební videoklip)
Ja Rule feat. R. Kelly & Ashanti - Wonderful (hudební videoklip)
2003 Ja Rule - Clap Back (hudební videoklip)
Ja Rule - The Reign (hudební videoklip)
Jennifer Lopez: The Reel Me (hudební videoklip)
2002 Ashanti feat. Ja Rule - Happy (hudební videoklip)
Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Ashanti - Mesmerize (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Bobby Brown - Thug Lovin' (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Charlie Baltimore - Down A** Chick (hudební videoklip)
Jennifer Lopez ft. Ja Rule, Cadillac Tah - Ain't It Funny (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Ashanti - Always on Time (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Case - Livin' It Up (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Lil' Mo - I Cry (hudební videoklip)
Jennifer Lopez - I'm Real (hudební videoklip)
Jennifer Lopez ft. Ja Rule - I'm Real (Remix) (hudební videoklip)
Missy 'Misdemeanor' Elliott: Hits of Miss E... The Videos, Volume 1 (hudební videoklip)
Missy Elliott - Get Ur Freak On (hudební videoklip)
2000 Ja Rule - 6 Feet Underground (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Christina Milian - Between Me and You (hudební videoklip)
Ja Rule feat. Lil' Mo & Vita - Put It on Me (hudební videoklip)
1999 Ja Rule - Holla Holla (hudební videoklip)
1998 DMX feat. Faith Evans - How's It Goin' Down (hudební videoklip)
Nas, DMX, Method Man, Ja Rule - Grand Finale (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2002 Jennifer Lopez ft. Ja Rule, Cadillac Tah - Ain't It Funny (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace