foto

Victoria Abril

  • nar. 4.7.1959 (59 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Victoria Abril (rozená Victoria Mérida Rojas) je španělská filmová herečka. Stala se světově známou díky roli bývalé pornoherečky v Almodóvarově kontroverzním filmu ÁTAME!.

Narodila se 4. července 1959 v Madridu. Studovala balet, který odmalička obdivovala. Poprvé účinkovala v televizní soutěži UN, DOS, TRES...RESPONDA OTRA VEZ. Její filmový debut přišel už ve 14-ti letech ve snímku OBSESIÓN, se kterým souhlasila na naléhání svého učitele tance. Poté se nabídky jen hrnuly a Victoria ztvárnila přes 60 filmových rolí, z nichž nejvýznamnější je určitě ta v thrilleru LA MUCHACHA DE LAS BRAGAS DE ORO.

Kromě své rodné španělštiny zvládá plynně italštinu, francouzštinu a angličtinu. Victoria je také zpěvačka, která se v roce 1979 pokusila reprezentovat Španělsko na Velké ceně Eurovize, ale neprobojovala se přes národní finále. Žije s kameramanem Gérardem de Battistou, se kterým má dva syny, Martína a Félixe. Za své výkony byla osmkrát nominována na cenu Goya za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a jednu skutečně získala. Dále je držitelkou řady cen z různých festivalů (San Sebastián, Berlín).

Tygroid

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bernarda
2016 Nacida para ganar
2012 Co je větší, to je hezčí
The Woman Who Brushed Off Her Tears
2010 Le Grand restaurant (TV film)
2008 48 hodin denně
Leur morale... et la nôtre
Mejor que nunca
Mexický kartel
Musée haut, musée bas
Óscar. Una pasión surrealista
2006 Aristokraté
Letní déšť
Tirant Lo Blanc
2005 Carne de neón
Čestní muži žijí ve Francii
2004 Cause toujours!
El 7º día
Escuela de seducción
2003 Kaena: Proroctví
Nedovtipní
The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story
2002 Et après?
2001 Mari del sud
Žádné boží zprávy
2000 S milenkou mé matky
1999 Mezi nohama
Můj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...
1998 Femme du cosmonaute, La
1996 Libertarias
1995 Manželství po francouzsku
Smrtící informace
1994 Jimmy Hollywood
Modrá přilba
1993 Kika
Nerozluční
1992 Demasiado corazón
1991 Báječné časy
Milenci
Vysoké podpatky
1990 A Solas contigo
Mujer de tu vida: La mujer lunática, La (TV film)
Sandino
1989 Kdyby ti řekli, že jsem padl
Spoutej mě!
1988 Ada dans la jungle
Bâton Rouge
Nejzábavnější hra
Sans peur et sans reproche
1987 Barrios altos
Lute: camina o revienta, El
Slast ze zabíjení
Ternosecco
Zákon touhy
1986 Max, má láska
Nuit d'ivresse
Tiempo de silencio
1985 After Darkness
La hora bruja
Padre nuestro
Rouge-gorge
1984 Bicykly jsou jen na léto
Huella del crimen: El crimen del Capitán Sánchez, La (TV film)
La noche más hermosa
On the Line
Zúčtování
1983 Bâtard, Le
Le Voyage
Měsíc v kanálu
Sem Sombra de Pecado
Vzal jsem si stín
1982 Asesinato en el Comité Central
Entre paréntesis
Sous le signe de poisson
Úl
1981 Batalla del Porro, La
Comin' at Ya!
Guérilléra, La
1980 Casa del paraíso, La
Coeur à l'envers, Le
Mater amatísima
Mieux vaut ętre riche et bien portant que fauché et mal foutu
Muchacha de las bragas de oro, La
1978 Hombre que supo amar, El
1977 Cambio de sexo
Caperucita y Roja
Doña Perfecta
Víkend
1976 Esposa y amante
Robin a Mariana
Storia di arcieri, pugni e occhi neri
1975 Obsesión

TV seriály

2016 Příliš brzy (TV seriál)
Une femme de trop (S06E05)
¡ Matame ! (S06E04)
Comment ne pas douter ? (S06E03)
další epizody (5)
2015 Příliš brzy (TV seriál)
Ça y est, je marie ma fille ! (S05E05)
C'est pas gagné ! (S05E04)
Jamais sans mes filles ! (S05E03)
další epizody (5)
2014 Sin identidad (TV seriál)
Příliš brzy (TV seriál)
Ma femme, sa soeur et moi (S04E05)
Rendez-moi ma fille (S04E04)
Quand maman dérape (S04E03)
další epizody (5)
2013 Příliš brzy (TV seriál)
Haut les coeurs ! (S03E03)
Maman a craqué (S03E02)
Un de plus chez les Boissier ! (S03E01)
2012 Příliš brzy (TV seriál)
La guerre des familles (S02E03)
La mutation (S02E02)
La famille, c'est sacré ! (S02E01)
2011 Frajeři (TV seriál)
La chanson du dimanche (TV seriál)
2010 Příliš brzy (TV seriál)
C'est la rentrée ! (S01E04)
Vive les grandes vacances! (S01E03)
Bienvenue à Valentin ! (S01E02)
další epizody (4)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1991 Myster Mocky présente (TV seriál)
1990 Jinetes del alba, Los (TV seriál)
1985 Klementýnka (TV seriál)
Pazos de Ulloa, Los (TV seriál)
Spartakus a podmořské slunce (TV seriál)
1982 Byl jednou jeden... vesmír (TV seriál)
1979 Barraca, La (TV seriál)
1965 Estudio 1 (TV seriál)

Dokumentární

2011 How Do You Like Iceland?
2009 50 años de (TV seriál)
2008 Hécuba, un sueño de pasión
2004 Au secours... ils reviennent! (TV seriál)
2002 En aparté (TV seriál)

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
Evropské filmové ceny 2009 (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2004 Music-hall et compagnie (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
Noche de los premiados, La (TV pořad)
2001 Y a un début à tout (TV pořad)
2000 L'invité (TV pořad)
On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
Cocoricocoboy (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1972 Un, dos, tres... responda otra vez (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace