Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (135)

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tak pokud chtěl někdo odpověď, jakým způsobem zacílit moderní western, Yellowstone je ta správná odpověď. Žádný krvavý brak jako Kosti a skalp či Osm hrozných! Na moderní western se nesmí přes hektolitry krve, ale skrze příběh, zachovávající ducha původních příběhů z Divokého západu. To vše se zde Tayloru Sheridanovi naštěstí povedlo na výbornou a stvořil tak moderní příběh o rodinných hodnotách a nevyzpytatelných stezkách spravedlnosti, které v sobě kloubí jak staré westernové historky, tak do jisté míry mafiánské drama. Za správnou cenu jsou všichni na prodej! Yellowstone je testosteronový zážitek se vším všudy, zasazený do malebné krajiny Montany, plný vražd, politiky a divokých koní. Občas mi seriál připadal jako moderní Legenda o vášní a tu já moc rád. Většina rolí excelentně zahraných, samozřejmě všem kraluje Kevin Costner a Kelly Reilly. Scenárista a režisér Taylor Sheridan je jedním z nejzajímavějších tvůrců současnosti a vždy se těším na další jeho další příběh... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"40 TOURS IN AFGHANISTAN AND I GOT TO DEAL WITH THIS SHIT IN FUCKING MONTANA." ------------- Fantastická seriálová záležitosť, ktorá sa nesie v duchu všetkého, čo od Sheridana môžeme očakávať – prítomnosť drsnej atmosféry, náležite zvolené prostredia, silná hudba, špičková akcia, chladné postavy, svojský štýl rozprávania príbehov a ich s ničím sa nemaznajúca nátura. Yellowstone je presne ako jeho božská American Frontier trilógia, len roztiahnutá na 8 hodín. Nie je ale úplne bez chýb. Aj napriek všetkým chválam musím povedať, že seriál sa nesie naozaj v pozvoľnom tempe, má pomalý drajv, chýba mu kontinuálna a konzistentná intenzita, frekventovanosť akčných situácií a ich dopad na dianie je zväčša veľmi slabý. Prekvapivo sa ale na druhú sériu teším oveľa viac.  ---- (doplnit https://www.youtube.com/watch?v=AepTeUJ_TBc // https://ondemand.spectrum.net/tv/paramount-network/23064346/yellowstone-inside-the-phenomenon/ // https://www.imdb.com/title/tt13977426/?ref_=nm_flmg_t_5_slf ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Kurva přesně takhle chci žít... Nádherně zpracovaný Moser i westernovský Kmotr.. Costner prostě válí a pořád je nesmírně charismatický. Musím říct, že je mi úplně jedno, co se tam děje, krásně se na to vše kouká. Je to krásně přirozené, drsné, dramatické, roztomilé vtipné a naprosto lidsky dramatické. Za mě jeden z nejlepších seriálů. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Serie: Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. 2. Serie: Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Budeš mi chýbať.“ – Nie. Budú ti chýbať časy, keď som bol mladý.“ Pozerať Yellowstone je ako piť drahý, exkluzívny alkohol. Je to vec prestíže. Pritom z drahého 52%-ného sa opijete rovnako, ako z lacného 52%-ného. Yellowstone bol zjavne drahý. Výprava, lesy, pastviny, mestá, ohromujúce dreveno-kamenné sídla týčiace sa pod ohromujúcimi vrchmi. Povedané Johnom Hammondom z Jurského parku, na ničom sme nešetrili. Zo silného kastingu je ťažké vybrať si favorita. Najviac pozornosti sa sústredí na majestátneho Costnera, ale celkovo je obsadenie skvelé; mne sa páčil najmä lojálny Cole Hauser (ktorý je tu taký zmenený, že som v ňom ani po dvoch sériách nespoznal lovca ľudí z Čiernočiernej tmy). Keď sa seriál rozbehne a ponúkne akciu, napätie a triler, je to bohovská jazda. Na tom má koní podiel i to, že sme si na postavy zvykli, sú psychologicky detailne prepracované a tak sme si ich obľúbili a sme zvedaví, ako to dopadne. Problém je, že Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akcia s trilerovými vsuvkami tvorí vedľajšiu koľaj. Kým sa k drsným momentom prelúskate, trvá to často aj niekoľko dielov. Naopak, na posedávanie na verandách a pozorovanie okolitej nádhernej prírody sa čas nájde vždy. Zaujímavé na Yellowstone je, že si tzv. pamätá. To, čo sa stalo v prvej sérii sa možno v druhej nerieši, ale prekvapivo sa to začne riešiť v štvrtej. Je to zaujímavé a realistické, ostatne aj v živote to nejeden raz tak býva, že na vás zo skrine vyskočia staré kostry, na ktoré ste dávno zabudli, ale ony nezabudli na vás. Najtrilerovejšia je asi druhá séria. Tretia je najnudnejšia, ale po adrenalínovej druhej to mnohým bude vyhovovať (dlho je najväčším problémom postáv 3. sezóny vlk samotár, ktorý ich neustále sleduje pri sexe). Najvyladenejšia je štvrtá séria; dokonca do takej miery, že sa vďaka nej jednou z najlepších postáv stáva Jimmy, ktorý bol predtým tri série trpený. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama