Reklama

Reklama

Ochrana prezidenta Spojených států je úlohou tajné služby, jejímž členem je i agent Alex Thomas (Cuba Gooding Jr.). Při jedné akci, je však prezident (Jack Scalia) postřelen a později svým zraněním podlehne. Thomas se rozhodne svoje svědomí umlčet alkoholem. Navštíví ho však novinářka Kate Crawford (Angie Harmon), které na vraždě něco nesedí. Společně se s Alexem rozhodnou zjistit, kdo za atentátem stojí. Někdo má však zájem, aby pravda zůstala nadále skrytá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudný, zbytečný a vůbec ne napínavý thriller, který natočil debutující režisér Cheng. Hned od začátku, kdy zabili prezidenta což mi přijde krapet ujetý pač většinou když ho ve filmu zabijou tak ten film za moc nestojí. Jinak ta scéna s jeho smrtí je trapná a nudná. Kulka mine jeho ochránce, kterého hraje Cuba Gooding jr. ten to psychicky nevydrží a začne chlastat. Po nějaké době se rozhodne zjistit kdo ho zabil. A tak vyšetřuje a divák se nudí a nudí až přijde jeden z nejdebilnějších konců a to je všechno. Jinak ve filmu se neobjeví snad ani jedna pořádná akční scéna, krom pár menších bouraček a to je tak všechno. Hollywood jak vyšitej a k tomu naprosto zbytečnej. ()

swell 

všechny recenze uživatele

Gooding se mi sem nehodí. Když už ho člověk jednou uvidí v dramatech jako Rádio a Ten nejlepší nebo jako protagonistu slušných komedií, tak si ho jako akčního hrdinu prostě nezamiluje. Nemluvě o tom, že se tento film celkově moc nevyvedl. Příběh je chudý, přiliš ohraný námět a závěr celkem hloupý. Souhlasím s 55%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding jr. jakožto bodyguard prezidenta, který tentokrát zklame. Postupně však začíná zjišťovat, že některé věci do sebe nepasují a že atentát byl nejspíše předem do všech detailů promyšlený. A že za ním stojí překvapivá osoba, kterou by ho nenapadlo podezírat ani ve snu. V malých roličkách se objeví i James Woods a Burt Reynolds, ale celý je to přefiltrovaný jak druhý kafe. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Film na mne působil dojmem, jakoby se někdo chtěl pokusit o rafinovaný thriller se spoustou intrik a překvapivým závěrem. Ve výsledku mi to ovšem přišlo poměrně laciné a zbytečně těžkopádné. Snad jen ten závěr byl na přijatelné úrovni, což ovšem nevytrhne předchozích 90 minut béčkového scénáře. Trochu to zachraňuje obstojné herecké obsazení. Celkově velmi průměrný (a rychle zapomenutelný) snímek, ale pro jednou se (jakožto nenáročná podívaná při přípravě večeře) vidět dal. 50% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Proč tomu dávám 4*? Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 3* nebo 4*, protože nejraději bych dal 3,5*, ale to nejde a tak jsem se nakonec přiklonil ke 4*, neboť jsem během filmu ani jednou neodešel a ani si neobnovil zásobu jídla a pití :-). Tím chci naznačit, že mě to přibilo k obrazovce a nespustil jsem z ní oči. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl být původně v roce 2005 promítán v kinech, avšak po jeho převzetí společností Sony byl distribuován přímo na DVD. (Terva)
  • Ačkoli se děj filmu odehrává ve Washingtonu, natáčení probíhalo v nedalekém městě Spokane. V hlavním městě USA byly pořízeny jen letecké záběry. (Terva)

Reklama

Reklama