Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oceánu dochází ke ztrátě spojení s ponorkou Siren I. Armáda proto ihned posílá druhou ponorku tohoto typu Siren II, aby našla ztracenou ponorku a zjistila, co se stalo. Stopy zmizelé ponorky vedou až do extrémně hluboké mořské propasti, kde však čeká smrtelné nebezpečí nejenom z mořských hlubin, ale také z vlastních řad. (Chupacabre)

(více)

Recenze (53)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

J.P. Simón ma tentokrát mierne sklamal. Hoci som pred projekciou nemal zbytočné ilúzie a nepochyboval som, že pôjde o ťažké béčko, očakával som do istej miery zábavný podmorský monster horor, no dostalo sa mi iba zmäteného príbehu, biednych ponorkových interiérov, nezaujímavého hereckého ansáblu, otravných mudrlantských dialógov a až na jaskynné scény so zmutovanými živočíchmi, ktoré to celé ako-tak zachraňujú aj značnej dávky nudy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Konečne môžem dať nejakému klasickému hororu nadpriemerné hodnotenie. Posádku hľadajúcu stratenú ponorku čaká nepríjemné prekvapenie. Na Siren I totiž prebiehali genetické experimenty a výsledkom sú (ako to už býva zvykom) zdegenerované, vraždiace, morské príšery. Je to síce dosť neznámy, ale veľmi kvalitný podmorský hororík, v ktorom nechýba podarené gore, ale predovšetkým musím pochváliť vynikajúce stvárnenie príšer (najlepší boli zmutovaní novorodenci). Akcie je dostatok, v druhej polovici je to už vlastne len jednoduchý boj o prežitie, ale bavil som sa. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V rámci hororových filmů, v nichž do jisté míry figuruje zabijácká mořská řasa, to bude asi top. Jinak jde o poměrně průměrného hororového následovatele Cameronovy Propasti, který se sice ze začátku mírně táhne, a trvá dobrou polovinu filmu, než přijde drastická akce, zato poté se Průrva vytasí s docela rozmanitou plejádou podmořských monster a nabídne pár nechutně slizkých praktických efektů. Vcelku solidní trashová jednohubka, od níž není radno mít vysoká očekávání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem čo je to so mnou, no len zriedka kedy dokážem pozitívne ohodnotiť staršie filmy, ktoré síce disponujú lákavým námetom, no vďaka prevedeniu efektov či samotnej vizualizácii natoľko pokrivkávajú, až ma odrádzajú od sledovania. Nemá zmysel opätovne rozmazávať aké všetky snímky toto béčko kopíruje, a tak len dodám: nie zlý scifi horor, avšak tunajšie hodnotenie je reálnym zrkadlom kvality prevedenia. Popravde, aj k tej tretej hviezde sa musím dosť prehovárať - 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Průrva? Spíš průser.. Mizerné béčko, které je možno přibalit do paklu podmořských sci-fi z přelomu 80. a 90.let - byť v porovnání s Cameronovou Propastí se vyjímá jak děravé necky na luštěninový pohon FART vedle atomové ponorky třídy Los Angeles.. Soupis nelogičností by sice byl tlustší, než soudní spis k Norimberskému procesu, ale jelikož jsem se některými momenty bavil jak u Červeného Trpaslíka (neustále pekelně soustředěný kapitán R.L.Ermey, záběry z ošetřovny, stvůra připomínající sperma v akváriu), dávám dvě hvězdy mile rád. Jen doufám, že Jack Scalia, pornoherec, co si spletl žánr, vrátil ihned poté, co si udělal hlavu, ten fén detektivu Riggsovi.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • V prvotnom návrhu scenára mal byť príbeh zasadený do vesmíru. (Arsenal83)
  • Približne v 38. minúte si ponorka razí cestu cez tesný priechod a odznie replika: "Je to ako nasávanie golfovej loptičky cez záhradnú hadicu." Táto replika je známa z filmu Olovená vesta (1987), ktorú povedal R. Lee Ermey, hrajúci v oboch filmoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama