foto

Anna Walton

  • nar. 18.12.1980 (38 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Herečka Anna Walton získala herecký titul na Oxfordskej škole dramatického umenia v UK, kde sa zameriavala hlavne na divadlo, esejistické role v The Cherry Orchard, Picnic a The Country Wife. Waltonová sa potom presunula do BBC produkcie počas ktorej spromovala, taktiež si zahrala v Caravaggio a The Forgotten Plot. Následne začala kariéru v Hollywoodskej produkcii, kde sa začala zamieriavať hlavne na fantasy. Tu prakticky úplne opustila javiská divadiel. Od začiatku roku 2007 bola obsadzovaná do rôznych rolí, ako v hororovej ságe Vampire Diary (ako krásna a záhadná mladá žena ktorá sa chcela stať nemŕtvou); do role Severian v sci-fi akcii The Mutant Chronicles (2008), a ako princezná podsvetia Nuada vo filme Guillerma del Tora Hellboy II: The Golden Army (2008). Waltonová si takisto zahrala Susannah v minisérii z produkcie NBC Crusoe (2008), založenej na novele Daniela Defoea.

ibariak

Herecká filmografie

Filmy

2015 Cherry Tree
2013 Lucan (TV film)
Soulmate
2012 Deviation
Veřejný dům hrůzy
2011 5 Days of War
Halloween Kid, The
2008 Hellboy 2: Zlatá armáda
Kronika mutantů
2007 Girl and a Gun, A
2006 Vampire Diary
1997 Bright Hair (TV film)

TV seriály

2015 Království (TV seriál)
Vyhnanství (S02E12)
2013 Království (TV seriál)
Osudné (S01E08)
Ponechán vzadu (S01E07)
Vyvolený (S01E06)
další epizody (4)
2008 Odvážný Crusoe (TV seriál)
1998 Out of Hours (TV seriál)