Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temná, špinavá a depresívna exploitačná dráma o nemom dievčati, ktoré je nútené pracovať v bordeli, kde sa stará o mladé prostitútky. Stáva sa tu svedkom mnohých zvráteností, pričom ju ťažia aj spomienky z detstva, no šéf bordelu si ju obľúbi a necháva jej určitú voľnosť, netušiac, že časom si dievča začne plánovať pomstu. Má to štýl, snahu a jasný útok na citovú stránku diváka, pokiaľ je ochotný sa do toho vcítiť, čo sa ale mne až tak nepodarilo; postavy a ich útrapy mi boli viac-menej ukradnuté, tak ako aj vojnový podtext a prvé 2/3 filmu ma skôr nudili. Záverečná, napínavá survival tretina to ale v rámci možností zachránila a tak z toho zlý dojem nemám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakané prekvapenie. Dokonca do niečo vyše polky stopáže si to koledovalo o štvrtú hviezdičku. Režisér pustil príbeh k vode, zameral sa však na postupné budovanie ubíjajúcej atmosféry, plnej špiny, krvi a čakania na smrť. Odkedy príde do domu partička balkánskych vlastencov pribudne aj trochu krvi a mäsiarčiny. Potom však film nepochopiteľne atmosfericky upadá, záver je už odfláknutý a u hlavnej hrdinky začnú rozčuľovať jej nelogické činy. Škoda toho konca, snímok mal naviac. 60/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina, která se soustředila výhradně na život v balkánském nevěstinci, byla tak syrová a brutální, že ta špína a hnus doslova zalézaly pod kůži. V té druhé jsem si chtě nechtě vzpomněl na Cravenovy Lidi pod schody a i když ona naháněčka působila značně přitažená za vlasy, byl jsem s ní spokojen. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou * přidávám za hlavní roztomilou hrdinku. Jinak, jak už tu několikrát padlo, první polovina je celkem nuda, za to ta druhá to vše dohnala. Film je plný drog, špíny a nedobrovolné prostituce. Brutality tu mohlo být klidně více (hlavně na vojácích), ale i tak to bylo celkem hodně slušné. (típek na konci zaseknutej - fail roku :-D) ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Skôr bolestivý art, než tvrdá explatace. Prvá polovica je narámne špinavá-a nečistá žánrovka. Keď začne "hon", celý film to zabije. Ale musím priznať, že nemal som tendenciu stopovať ani niesom nasraný na film ako celok. Keby to malo 50 minút a bolo by to označené ako stredometrážny film, tak neváham s vysším hodnotením, lebo prvá polovica je dobrá onánia. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama