foto

Colin Morgan

  • nar. 1.1.1986 (32 let)
    Armagh, Severní Irsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Colin Morgan sa narodil 1.1.1986 v Severnom Írsku. Má o tri roky staršieho brata Neila, matku Bernie a otca menom Bernard, ktorý pracuje ako maliar a dekoratér. Tento modrooký herec je vegetarián a je alergický na všetky mliečne produkty.

Vyštudoval prestížnu školu Royal Scottish Academy of Music and Drama v roku 2007. Colinova kariéra sa začala na javisku, kde si zahral postavy rôzneho charakteru. Neskôr sme ho mohli vidieť aj v televíznych reláciách. V tom istom roku hral aj v jednej špeciálnej vianočnej epizóde šou The Catherine Tate Show. Po tejto skúsenosti sa mu naskytla príležitosť zahrať si postavu Jethro Cane v seriáli Pán času (Doctor Who).

Rok 2008 bol pre Colina prelomový, pretože dostal svoju zatiaľ životnú rolu. Zahral si hlavného predstaviteľa Merlina v rovnomennom seriáli o mladom čarodejníkovi Merlinovi a jeho priateľovi Artušovi, ktorého hrá Bradley James. Nasledoval rok 2009, kedy sa Colinovi otvorili možnosti aj v rádiu, konkrétne v BBC Radio 4, kde debutoval v Cry Babies. V roku 2010 hral vo filme Parked a o rok neskôr sa predstavil v dráme Island, vytvorenej na základe rovnomennej novely od Jane Rogers.

V National TV Awards bol nominovaný za svoju postavu Merlina v kategórii Best Drama Performance. Za tú istú rolu v kategórii najlepší herec ho v roku 2010 nominovali aj v TV Choice Awards. Postava mladého Merlina mu priniesla aj nomináciu na Monte Carlo Television Festival v júni 2010.

Annamária "LondonGirl" Závodníková

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Happy Prince
2017 Waiting for You
2016 Lovec: Zimní válka
2015 Legendy zločinu
2014 Testament mládí
2011 Island
2010 Parkování

TV seriály

2018 Humans (TV seriál)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
další epizody (5)
2016 The Living and the Dead (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Humans (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
The Fall (TV seriál)
The Hell Within Him (S03E04)
The Gates of Light (S03E03)
His Troubled Thoughts (S03E02)
další epizody (4)
2015 Humans (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2014 Quirke (TV seriál)
Elegy for April (E03)
The Fall (TV seriál)
Osvětliž mysli temnotu (S02E06)
V davu bitvy vražedné (S02E05)
Mysl jest mu příbytkem (S02E04)
2008 Merlin (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Planeta Midnight (S04E10)
2004 Show Catherine Tateové (TV seriál)

Dokumentární

2009 Real Merlin & Arthur, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace