foto

Rozálie Kohoutová

  • nar. 3.5.1985 (32 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rozálie Kohoutová se narodila v Praze v roce 1985. Studovala romistiku na Karlově univerzitě, v roce 2006 byla přijata na FAMU, obor dokumentární tvorba. Její polodokumentární, bakalářský film Roma Boys, příběh lásky získal řadu cen jak v České republice, tak v zahraničí. Absolvovala dva semestry na pařížské Universitě Sorbonne, v Paříži. V Paříži následně zůstala na stáži v produkční společnosti. Magisterské studium na FAMU ukončila absolventským filmem Kytlice, Zimmer Frei (2012). Po studiích se rozhodla zůstat ve Francii, kde pracovala na pozici režiséra a kameramana, točila reportáže z Paříže pro Českou televizi a spolupracovala s francouzskými společnostmi HKS a Art Park. Současně se věnovala přípravě nového filmu v česko-francouzské koprodukci, Jenica a Perla, který měl premiéru na festivalu Jeden Svět 2015 a byl nominovaný na cenu Pavla Kouteckého. Dále se podílela s dalšími několika absolventy FAMU na filmovém projektu Gottland (cena Silver Eye na MFDF Jihlava 2014, nominace na Cenu české filmové kritiky 2015, Cena Andreje Stankoviče 2015). V současné době připravuje ve společnosti Bionaut nový film s pracovním názvem Marocký hokejový sen.

Nutprodukce

Režijní filmografie

Filmy

2014 Gottland

TV seriály

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)

Dokumentární

2017 CzechTek
Smíchovská výhodná koupě
2016 FC Roma
2015 Jenica a Perla
13. komnata Andrey Sedláčkové (TV film)
2014 Češi na misi: Po kapkách v Afghánistánu (TV film)
Příběhy neobyčejné energie (TV seriál)
Queer: Che Guevara není sexy (TV film)
Queer: Chudožnici na útěku (TV film)
Queer: Nenápadný půvab Francouzek (TV film)
Queer: Ruské otevřené hry (TV film)
Queer: Ruský den žen (TV film)
2013 Československo, mon amour (TV film)
Queer: Hidžra v Praze (TV film)
Queer: Román pro transky (TV film)
2012 Kytlice, Zimmer Frei (studentský film)
2009 Khera (studentský film)
Roma Boys - Příběh lásky (studentský film)
2008 Velmistr (studentský film)
Vetřelci a volavky (TV film)
2007 O topánki

TV pořady

2016 Dobré konce (TV pořad)
Úklidové komando (TV pořad)
2012 Národnost v pubertě (TV pořad)
Tajemství rodu (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Gottland

Dokumentární

2016 FC Roma
2015 Jenica a Perla
2012 Kytlice, Zimmer Frei (studentský film)
2008 Vetřelci a volavky (TV film)
2007 O topánki

TV pořady

2016 Úklidové komando (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 FC Roma
2007 O topánki

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Generation What: Děláme vlny! (koncert)
2008 Velmistr (studentský film)
2007 O topánki
13. komnata Ireny Obermannové (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace