foto

Pavlína Mourková

  • nar. 24.5.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hereckou kariéru odstartovala v komedii režisérky Věry Plívové - Šimkové JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY. To bylo Pavlíně 12 let a v té době byl její hlavní mimoškolní aktivitou sport - skoky do vody. Sportovní nadání zdědila po mamince, která se věnovala krasobruslení.

Po této zkušenosti se role jen hrnuly a logickým vyústěním byl nástup na konzervatoř. Krátce po absolvování si zahrála roli Marie ve Smyczekově dramatu PROČ?. V té době se v civilu Pavlína vzhledově od své postavy moc neodlišovala, sama se označila za "punkerku". V její filmografii je několik dalších poutavých titulů jako třeba SESTŘIČKY, KRAJINA S NÁBYTKEM či ČLOVĚK PROTI ZKÁZE.

Neodmyslitelnou součástí herecké profese Pavlíny Mourkové jsou role v televizních seriálech. V seriálu PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU, kde excelovala Ivana Chýlková, v několika epizodách sekundovala jako její cholerické spoluvězenkyně. TŘETÍ PATRO (seriál z prostředí odborného učiliště), ZDIVOČELÁ ZEMĚ (odehrávající se v poválečném Československu), ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA (popisující nelehké začátky ambiciózní podnikatelky - hl. role V. Žilková) nebo pokračování populární NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA (po dvaceti letech) - to jsou jen některé další kde jsme mohli Pavlínu Mourkovou vidět.

V roce 1990, společně s Tomášem Krejčířem, vytvořila pár ve videoklipu ke skladbě NEJDE VRÁTIT ČAS skupiny Kreyson. Nezůstalo jen u filmu a televize, není kmenovou herečkou žádného divadla - diváci ji však mohli vidět v Divadle Bez zábradlí nebo v Divadle Radka Brzobohatého. Je vdaná, má dva syny - Matěje a Adama.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2015 Stopy života - Tatínek (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
2008 Hrobník (TV film)
Svatba na bitevním poli
2007 Kolotoč (TV film)
Muž a stín (TV film)
Škodná (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Bahno (TV film)
2003 Bespojení (studentský film)
Naposledy vlkem (TV film)
2002 Kožené slunce (TV film)
2001 Kruh
1997 Akáty bílé (studentský film)
Zdivočelá země
1995 Červené rybky (studentský film)
1992 Světýlka z blat (TV film)
1991 Romeo a Julie (TV film)
Talisman (TV film)
Vyžilý Boudník
Zkouška (studentský film)
1990 Drobné něžnosti (TV film)
Nemocný bílý slon
O nebojácné Bětce (TV film)
Princezna Hyacinta a tříhlavý drak (TV film)
1989 Člověk proti zkáze
Příběh '88
1988 Anděl svádí ďábla
Pan Tau
Sukňa lenže zelená (TV film)
1987 Citlivá místa
Dotyky
Proč?
1986 Ahoj sídliště (TV film)
Chlapec do náručia (TV film)
Krajina s nábytkem
Vděčná zvířátka (TV film)
1985 Havárie v zámeckém parku (TV film)
Kousek štěstí na 14 (TV film)
1984 Der Leutnant und sein Richter (TV film)
Holka na krátkou trať (TV film)
Lupa je tlustý sklo (TV film)
Prodavač humoru
Sladké starosti
1983 Putování Jana Amose
Sestřičky
1981 Neříkej mi majore!
Zakázaný výlet
1979 Frajeri a frajerky (TV film)
1978 O statečné princezně Janě (TV film)
1977 Jak se točí Rozmarýny

TV seriály

2017 Mordparta (TV seriál)
Klášter (S02E03)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ starosta (S02E04)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Nevěra (E19)
Napíši si dopis (E17)
Nejlepší kamarádky (E16)
další epizody (12)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Malé velké bílé lži (S03E22)
V poslední chvíli (S03E16)
Když dva jsou tři (S02E08)
další epizody (6)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Vesnice prolhaných (S01E28)
Plány zlé a ještě horší (S01E27)
Politika pro každého (S01E26)
další epizody (28)
Helena (TV seriál)
Dcery a další cizinci (S03E16)
Volba partnerky (S03E14)
Depky a jiné radosti (S03E13)
další epizody (10)
2012 Helena (TV seriál)
Všechno nejlepší (S02E10)
Dobrej policajt (S02E07)
Strašný a kyselý (S02E06)
další epizody (13)
Život je ples (TV seriál)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zmizení herce Bendy (E02)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Co když se to nezahojí? (S03E48)
Potíže doma (S03E47)
další epizody (7)
2007 Trapasy (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jako špiónka (S03E30)
Úředně tvá (S03E27)
Mázlové se nevzdávají (S03E12)
další epizody (17)
2006 Škola Na Výsluní (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Instantní sex (S02E24)
Konkurs na upírku (S02E20)
Manželství není sranda (S02E15)
další epizody (8)
2005 Bazén (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
O rybáři a rybce (E09)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
Hospoda (TV seriál)
Bludičky (S02E17)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
1993 Maigret (TV seriál)
Maigret a muž z lavičky (E10)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (E04)
Helga (E03)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Letní přeháňka (E04)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)

Dokumentární

2001 Něžný buldozer (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Grilování s Vodouchem (TV pořad)
2009 Tescoma s chutí (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1992 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace