foto

Šin'ičiró Watanabe

  • nar. 24.5.1965 (55 let)
    Kjóto, Japonsko

Biografie

Shinichirô Watanabe vstoupil na anime scénu vysoce ceněným pokračováním legendární série Macross, video titulem Macross Plus (1994). V roce 1998 mu byla svěřena režie televizního seriálu Cowboy Bebop, který se záhy stal kultovní záležitostí. Na seriál navázal neméně úspěšným celovečerním filmem, v Čechách vydaným jako Lovec odměn (2001), kde opět využil své charakteristické míchání žánrů a stylů. Pro bratry Wachovské (série Matrix) režíroval dva příspěvky do DVD projektu Animatrix: A Detective Story a Kid’s Story.

Jiří "JFL" Flígl

Režijní filmografie

Filmy

2017 Blade Runner: Black Out 2022
2007 Genius Party
2003 Animatrix
Animatrix: Detektivní příběh
Animatrix: Dětský příběh
2001 Kovboj Bebop: Lovec odměn
1998 Cowboy Bebop: Yoseatsume Blues (TV film)
1995 Macross Plus Movie Edition

TV seriály

2019 Carole & Tuesday (TV seriál)
A Change is Gonna Come (E24)
Don’t Stop Believin’ (E23)
Just Like Heaven (E22)
další epizody (24)
2015 Durarara!!×2 (TV seriál)
2014 Space☆Dandy (TV seriál)
Never ending Dandy džan jo (S02E13)
Sabakareru no wa Dandy džan jo (S02E12)
Džigen no čigau hanaši džan jo (S02E11)
další epizody (26)
Zankjó no Terror (TV seriál)
2012 Sakamiči no Apollon: Kids on the Slope (TV seriál)
All blues (E12)
Left alone (E11)
In a sentimental mood (E10)
další epizody (12)
2004 Samurai Champloo (TV seriál)
1998 Kovboj Bebop: Lovec odměn (TV seriál)
1996 Tenkú no Escaflowne (TV seriál)
1994 Macross Plus (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(41)