foto

János Bán

  • nar. 4.10.1955 (63 let)
    Gyõr, Maďarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Maďarský herec János Bán vyštudoval Vysokú školu dramatických umení v Budapešti u profesora Istvána Horvaiho, režiséra oceneného dvomi Kossuthovými cenami. V rokoch 1975 až 1983 vystriedal viacero oblastných divadiel, Národné divadlo v Pécsi, Kisfaludi v Győri a Szigligeti Színház v Szolnoku. Od roku 1983 je stálym členom divadla Katona József Színház v Budapešti. Je to všestranný herec, ktorý hrá v divadle klasiku, komické aj tragikomické úlohy. Vo filme debutoval v roku 1979 v úlohe osamelého mladíka, ktorý si hľadá miesto v spoločnosti 'Minden szerdán" (Každú stredu). V roku 1985 ho preslávila postava Otíka vo filme "Vesničko má středisková". Odvtedy je vyhľadávaným hercom. V roku 1987 získal cenu Jászai Mari, Zaslúžilý umelec a v Paríži cenu za najlepšiu mužskú úlohu.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2017 A kockaember
A színésznő (TV film)
Átalakítás folyamatban
2015 Argo 2
Líza, liščí víla
2013 A régi házban (TV film)
2011 Budapešťský anděl (TV film)
Hotel Úsvit (studentský film)
2010 Így, ahogy vagytok
2009 Bibó körút
2008 Rövid, de kemény... életem
2007 A Nap utcai fiúk
Dolina
2006 Mansfeld - z vyššího hlediska
2005 Történetek az elveszett birodalomból (TV film)
Člověk bez osudu
2003 Rinaldo
2001 Szivárvány harcosa, A (TV film)
1999 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erös 2.)
1998 Presszó
1997 Modré z nebe
1996 Csajok
Szappanbuborék (TV film)
1995 Albert, Albert (TV film)
Crime impuni (TV film)
1994 A pártütök
Itt a földön is (TV film)
1992 Kutyabaj
Ördög vigye
1991 Az apostol (TV film)
Stalinova snoubenka
1990 Kicsi, de nagyon erős
Mrozek: Mulatság (TV film)
1989 Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart
Hét akasztott (TV film)
Oktogon (TV film)
Tanmesék a szexről
1988 Küldetés Evianba
Rudé horko
Ítéletidő (TV film)
1987 Hajnali háztetők
Poslední rukopis
Víkend za milión
1986 Mamiblu
1985 Békestratégia (TV film)
Navrtávač děr
Szép história (TV film)
Vesničko má středisková
1984 Egy fiú börönddel (TV film)
Eszmélés
Hra v oblacích
1982 Kabala
1980 IV. Henrik király (TV film)
Szerelmem Elektra (TV film)
1979 Každou středu
Koportos
1976 Operabál 13 (TV film)

TV seriály

2017 Tóth János (TV seriál)
Hentes múzeum (S01E11)
2012 Átok (TV seriál)
Szakadás (S02E09)
Merülés (S02E08)
2011 Átok (TV seriál)
Törés (S02E07)
Az éjszaka (S02E06)
Kilégzés (S02E05)
další epizody (6)
2008 Presszó (TV seriál)
Hadüzenet (E11)
Nemzedéki problémák (E10)
Kísért a múlt (E06)
další epizody (6)
1991 Julianus barát (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
1986 A falu jegyzője (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)

TV pořady

2014 Festivalové minúty ARTFILM (TV pořad)
2010 Hogy volt!? (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1991 Ítéletlenül

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace