foto

Gustáv Řezníček

  • nar. 25.2.1969 (50 let)
    Gottwaldov, Československo

Biografie

Jako jeden z mála herců má Gustav Řezníček to štěstí, že se jako umělec může uplatňovat nedaleko od svého rodiště. Narodil se v Otrokovicích, kde absolvoval základní školu i gymnázium, tehdy také získal první zkušenosti s herectvím, zatím amatérským, v rámci ochotnického souboru Racek. Po maturitě pokračoval ve studiu na JAMU v Brně, kterou dokončil v roce 1991. Mezitím hostoval v brněnském HaDivadle, kde nakonec po dokončení školy získal stálé angažmá. Našel tu uplatnění v moderně i klasice (Idiot), účinkoval také v muzikálu Hvězdy na vrbě, který se svého času v Brně těšil značné popularitě. Mezitím hostoval i na jiných scénách a objevil se i v muzikálu Bídníci uvedeném v roce 1992 v pražském Vinohradském divadle.

Od roku 1995 je Gustav Řezníček členem souboru Městského divadla ve Zlíně, kde odehrál již desítky rolí včetně několika hlavních. Osobně si dodnes cení titulní role ve hře Čtrnáctý hrabě z Guerney, další hlavní role hrál v představeních Limonádový Joe nebo Jak jsem potkal lidi. Poslední dobou nachází zalíbení také v ruské klasice (Višňový sad, Ženitba), v Čechovových Třech sestrách hrál nejen ve Zlíně, ale pohostinsky také v Divadle Andreje Bagára v Nitře, hostuje též v Olomouci a v Brně.

Díky divadelnímu angažmá mimo centra filmové a televizní tvorby nachází Gustav Řezníček před kamerou zatím jen malé uplatnění, poprvé se objevil ve filmu MRTVEJ BROUK (1998), hlavní roli hrál ve ZPRÁVĚ O PUTOVÁNÍ STUDENTŮ PETRA A JAKUBA (2000). Občas se objevuje v televizních seriálech (ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, 2005), televizní kamera zachytila také některá zlínská divadelní představení (SMRT HIPPODAMIE, 2007), příležitostně pracuje i pro dabing.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2016 Baťa Tomáš, živý (divadelní záznam)
2008 Král Lear (divadelní záznam)
2007 Boty (studentský film)
Smrt Hippodamie (divadelní záznam)
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1998 Mrtvej brouk

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Dobrák od kosti (E05)
2012 Helena (TV seriál)
Manželské rodeo (S02E05)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Mezi námi muzikanty (S02E12)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Nechala sestru zemřít (S01E15)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace