Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorský debut Pavla Marka přibližuje hodně výlučně a roztěkaně tvář současné mládeže, zcela zbavené rodinného zázemí. Všichni hrdinové žijí v osamění, scházejí se nanejvýš v klubech či na mejdanech, potácejí se od jednoho dne k druhému, nemyslí ani na přítomnost, ani na budoucnost. Hlavní hrdina prožívá krizi, když je vyhozen z práce za opakovaně pozdní příchody, i jeho dívku mu přebere jeho o nepříliš starší "šéf". Ze žalu zpitý mládenec ztropí výtržnost, je odvezen policií a poté umístěn do blázince, kde mají prozkoumat jeho duševní stav. Tento pro další vývoj příběhu ústřední motiv není úplně věrohodný - proč by kdejaký opilec měl být posílán na psychiatrii? Nicméně právě tam se seznámí s pohlednou dívkou, kterou naopak sužuje neuspořádané rodinné zázemí, přemluví ji k útěku, ale hromadící se problémy přesto nejsou ani na svobodě schopni řešit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Endyis 

všechny recenze uživatele

Když vemu v úvahu jaký snímky se dnes natočej a promítají se v multikinech, potom že podobných filmařských projektů je pomálu, tak snímek rozhodně musím vyzdvyhnout. Jedná se totiž o film, který je o něčem a to jak dějovou linkou, tak i hudbou a režisérkou invencí. Člověk v něm v pohodě může najít i své různé životní paralely (narozdíl od těch všech "opravdových mladých trendy filmů"), herci hrají nenuceně přirozeně a příběh je dobře promyšlen. Rozdhoně bych nehrotil jak zde uvedeno v obsahu, nějaké realistické nedostaty, pač je to v daném žánru nepodstatné. (Podívejte kolik realných nedostatků je třeba ve filmu Venkovský učitel, ale tam se zdá se to nikomu nevadí.) Podívat se po letech na tento film, jenž mě i dříve zaujal bylo milým překvapením... 80% ()

Kunderion 

všechny recenze uživatele

V době, kdy tenhle film měl premiéru, viděli jsme ho snad 50krát. Zlidověl, zkultovněl. Nesnášeli jsme svorně hlavního hrdinu a tu kikinu, co sice dělala v čajovně, ale raději se rochnila v "mekáči" při jahodovým šejku. Mrtvěbroučíma hláškama jsme se pak častovali až do našeho odchodu z FAMU. Byl to předchůdce Samotářů, ale díky blázinci a pár autenticky nasnímaným scénám ho pro nás převyšoval. (A to jsem v něm ani nekomparsil...) ()

Reklama

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Hm...Tento film mě svým námětem zaujal už před lety a tak jsem ho dlouho chtěl vidět. Bohužel Marek jako scénarista i jako režisér naprosto selhává. Neuvěřitelně plytký děj, dialogy i mizerné výkony zcela nesympatických a nezajímavých "herců"... Rozdíl mezi dobrým a špatným filmem je někdy velice malý. Z tohoto námětu se dal natočit velmi dobrý film. Ale to by ho musel natočit režisér, který má alespoň špetku talentu. Tahle amateristická primitivní a nudná slátanina je tak špatně natočená, že kdejaký trochu talentovaný prvňáček s kamerou by to natočil lépe a duchaplněji... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V rámci Česka slabší nadprůměr. Film mě zaujal, funguje, pobaví, má dobrou kameru a střih. Sem tam je nějaký zajímavý záběr. Je mi líto, že (pokud dobře vím) Pavel Marek, co do toho filmu dal vše co mohl, s tím neuspěl, přitom nějaký talent podle mě má. Bohužel, herecké výkony nic moc a po hodině to přestane bavit a něco zajímavého přijde až ke konci. Jinak je to ale celkem fajn filmeček. 3* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná komedie, která sice není k popukání, ale na to už jsme u našich filmů zvyklí. Je to spíš depresivní snímek, kdy mladáho muže stíhá jedna smůla za druhou. Když se už zdá, že se uklidní a najde i svou lásku, tak to zkazí on sám a přitom zničí život i osobě, která ho milovala. No je tohle komedie? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu bol Smutek malé hlavy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama