foto

Barry Jenkins

  • nar. 1979
    Liberty, Miami, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barry Jenkins nakrútil svoj debutový film Medicine for Melancholy v roku 2008 a zožal veľký pozitívny ohlas od filmových kritikov. So svojim druhým filmom si dal načas. Kým na ňom začal pracovať bol tesárom, spoluzaložil reklmanú agentúru a podieľal sa na tvorbe seriálu Pozostalí. Jeho filmárska prestávka trvala sedem rokov.

Námet na film Moonlight bol na svete v okamžiku, kedy sa Jenkins zoznámil s divadelnou hrou In Moonlight Black Boys Look Blue, čiastočnú autobiografiu dramatika Tarella Alvina McCraneyho, s ktorým ho spájalo ako miesto, kde obaja vyrástli, tak podobná skúsenosť s drogovou závislosťou v rodine. Dali dokopy scenár a výsledkom je film, ktorý už pozbieral okrem množstva iných cien aj Zlatý glóbus za najlepší film (drámu) roku 2016.

(ASFK)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Moonlight
2011 Chlorophyl
Remigration
2009 A Young Couple
Tall Enough
2008 Lék na melancholii
2003 Little Brown Boy
My Josephine

TV seriály

2017 Dear White People (TV seriál)
Chapter V (E05)
2010 Futurestates (TV seriál)

Hudební videoklipy

2013 All the Time (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2003 Little Brown Boy

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
2016 Quotidien (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2011 Remigration

Střihačská filmografie

Filmy

2009 A Young Couple

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace