Reklama

Reklama

Oscar 2019

(pořad)
  • USA The 91st Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkují:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 91. výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Komentují: P. Sladký, Š. Gmiterková. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 91. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Bohemian Rhapsody režiséra Grahama Kinga, BlacKkKlansman Spikea Leeho, nebo Vice Adama McKaye. Šanci na ocenění mužského hereckého výkonu v hlavní roli mají také Rami Malek za roli Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemian Rhapsody, Viggo Mortensen za roli Tonyho „Pyska“ Vallelongy ve snímku Zelená kniha, či Bradley Cooper za roli Jacksona Mainea ve filmu Zrodila se hvězda. Za ženský herecký výkon jsou nominovány například Glenn Closeová za roli Joan Castlemanové ve filmu Žena, Lady Gaga za roli Ally Maineové ve filmu Zrodila se hvězda nebo Olivia Colman za roli královny Anny ve filmu Favoritka. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, a který poprvé od roku 1989 neuvádí jediný moderátor, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Pavel Sladký a Šárka Gmiterková. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lidé hodnotí předávání Oscarů jen podle vítězů, aniž by pořad viděli. Letošní vítězové byli pro mě nejlepší za posledních pár let. Ae o tom to přece není. Bez toho moderátora to bylo sice trochu zvláštní, ale ta madam v repráku to zvládla skvěle a hosté byli z větší části taky super. Radši příští rok znovu toto, než Chrise Rocka... Dobrovodný program (nominované písně) byl super a Gaga s Breadlym tomu nasadili třešničku. Olivia Colman a její speech byl pro mě nejlepším okamžikem celého ceremoniálu. A krásná Julia Roberts. A taky fakt, že nám nezapomněli na Miloše v In Memoriam. Opravdu to nebylo špatné. 4* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moderátor mi nechyběl, scéna krásná, hudba také, uvádějící osobnosti stručně fajn. K cenám: to, že vyhrála Green book je prostě skvělé, protože moc pěkných filmů není nikdy dost. A to, že největší hovadina ever stran nominací na Oscara "velice intimní zpověď "(a jiné bláboly řečené k tomuto ubíjejícímu psíhovnoopusu bez hudby, scénáře, děje, poselství, sdělení...) dostala "tři ze slušnosti a pal zpátky do Mechika" mě vyloženě pobavilo. :) Škoda jen, že na úkor mé oblíbené Studené války... No a v kůži krásné paní Bradleycooperové bych dneska nemusela být. Že mi chlapa vyfoukne před nosem, v celosvětovém přímém přenosu, sice talentovaná a sympatická, nicméně ošklivá tuctová kachnořekyně GaGaGa... HAHAHA! ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Totalny odpad. Nemyslim to, kto ziskal ocenenia. To mi je viacmenej jedno a s vysledkami som spokojny fifty-fifty. Mam na mysli samotny galavecer. Oscary sledujem pravidelne v priamom prenose tak od roku 1998 a vzdy ma bavili. Tentoraz to ale bola taka nuda, ze som ich po pol hodine vypol a s pretacanim ich prebehol az na druhy den. V snahe byt absolutne politicky korektny a nikoho neurazit sa z galavecera stala totalne sterilita. Je to smutna ukazka toho, co nas caka aj v ostatnych sferach, ked nadobro zvitazi politicka korektnost. Snad skôr znicime planetu ako sa dozit takej vyprazdnenosti emocii a nazorov. 0/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa pozriem na tento ročník, je jedno či by to bolo z hosťom, alebo bez neho. Ide o technické a produkčné fiasko, ktoré malo viac trápnych momentov, ako tých svižných a strhujúcich ( vďaka akurát tak za odovzdané ďakovné reči Alfonsa Cuaróna, Olivie Colman a aj takého Spika Lee ). Ináč veľké nezábavné faux pas. Ak je toto progres ku navráteniu diváka k obrazovkám, tak by sa Akadémia mala radšej uchýliť k rádiu, ako vo svojich začiatkoch a nezaťažovať nás s takýmito zaspatými prenosmi. Alebo, pretože dnes je to v Hollywoode v móde, zrebootovať niektorý zo starších ročníkov ( 2009 a nižšie ). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Díky přírodě za nejlepší film roku, který kupodivu vyhrál nejlepší nominovaný film z minulého roku. Když jsem průběžně šokovaně sledoval, že Bohemian Hypesody může vyhrát Oscary za dvě kategorie ZVUKU díky předvedení karaoke, kdy prakticky celý film běžely jen songy z alb Queenů, kdy s tímto ničím přesto porazil po zvukové stránce dokonalého First Mana a navrch získal ocenění za chaotický STŘIH. Obával jsem se, že ti nesoudní akademici mu snad mrsknou všechno (nakonec "jen" 4 z 5 nominací), aby se zavděčili divákům a zároveň to nandali tomu zlému Netlixu, který tam "nemá co dělat". Malek si pak zlaté dildo skutečně zasloužil, ale přesto bych ho raději viděl v rukou Balea za dokonalé a herecky mnohem náročnější ztvárnění Dicka Cheneyho. Po sporu s Netflixem pak akademici Cuarónovi nadělili celkem zasloužilé Oscárky "druhé" jakosti z pohledu diváka, ale první jakosti z pohledu filmového tvůrce a pro Zelenou knihu si ušetřili hlavní kategorii, kterou zkrátka vyhrát musela, aby nastala určitá objektivní spravedlnost. Co se týče zábavnosti večera, otřesně chyběl tradiční komický moderátor, který by celé předávání stmeloval. Tato letošní skromnější verze sice zkrátila délku o proti předchozím ročníkům (alespoň jsem měl ten pocit), ale nudila jako prase. Pokud člověk nesleduje Oscary poprvé v životě, tříhodinové rozbalování obálek bez jediné komické vložky ho bavit nebude, ať je to sebevětší filmový uchyl. 60 % ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama