Reklama

Reklama

Oscar 2019

(pořad)
  • USA The 91st Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkují:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 91. výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Komentují: P. Sladký, Š. Gmiterková. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 91. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Bohemian Rhapsody režiséra Grahama Kinga, BlacKkKlansman Spikea Leeho, nebo Vice Adama McKaye. Šanci na ocenění mužského hereckého výkonu v hlavní roli mají také Rami Malek za roli Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemian Rhapsody, Viggo Mortensen za roli Tonyho „Pyska“ Vallelongy ve snímku Zelená kniha, či Bradley Cooper za roli Jacksona Mainea ve filmu Zrodila se hvězda. Za ženský herecký výkon jsou nominovány například Glenn Closeová za roli Joan Castlemanové ve filmu Žena, Lady Gaga za roli Ally Maineové ve filmu Zrodila se hvězda nebo Olivia Colman za roli královny Anny ve filmu Favoritka. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, a který poprvé od roku 1989 neuvádí jediný moderátor, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Pavel Sladký a Šárka Gmiterková. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Totalny odpad. Nemyslim to, kto ziskal ocenenia. To mi je viacmenej jedno a s vysledkami som spokojny fifty-fifty. Mam na mysli samotny galavecer. Oscary sledujem pravidelne v priamom prenose tak od roku 1998 a vzdy ma bavili. Tentoraz to ale bola taka nuda, ze som ich po pol hodine vypol a s pretacanim ich prebehol az na druhy den. V snahe byt absolutne politicky korektny a nikoho neurazit sa z galavecera stala totalne sterilita. Je to smutna ukazka toho, co nas caka aj v ostatnych sferach, ked nadobro zvitazi politicka korektnost. Snad skôr znicime planetu ako sa dozit takej vyprazdnenosti emocii a nazorov. 0/10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

A já si na rozdíl od kolegů myslím, že jsme byli svědky jedné z nejlepších oscarových nocí za poslední roky. Celý přenos trval jenom malinko přes tři hodiny, moderátor mi vůbec nechyběl, při vystoupení Lady Gaga a Bradleyho Coopera jsem zamáčkla slzu a Olivia Colman měla tak roztomilý vítězný projev, že jsem jí odpustila i tu porážku Gagy. O vítězích jednotlivých kategorií si můžeme myslet cokoli, ale líbilo se mi, že nedominoval jediný snímek a ceny byly rozděleny mezi větší spektrum tvůrců. Uvažovala jsem o čtvrté hvězdičce. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ano, stalo se to, co bylo každému už předem jasné. Z ceremonie předávání Oscarů se stala přihlouplá, etnické a politické otázky řešící agitka, kde už kvalitní film či herecký talent nemá téměř žádné místo. Pomyslným hřebíčkem do rakve celeho přímého přenosu je pak nepochopitelné rozhodnutí nepoužít žádného moderátora. Je vážně hodně smutné, kam až tato prestižní událost klesla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl to parádní ročník. Živej přenos na velkým plátně, spolu s filmovejma fanouškama, dobrým pitím, pěknou holkou po boku a v rozumnej vysílací čas. Navíc jako zázrakem se mi letos nekřiví huba při pohledu na výsledky. No jo, jenže tady se nehodnotí Pepincův zážitek, nýbrž oscarovej večer. Nečetl jsem komentáře kolegů, ale předpokládám, že bych se jenom opakoval. Smutně vzpomínám na pompézní večery z před deseti let, se kterejma má tahle šaškárna společnou leda znělku. Mně nevaděj kecy o politice, feminismu nebo rasismu, pokud se koukám třeba na Otázky Vency Moravce. Když jsou tohle ovšem jediný témata, který spojujou poslední čtyři ročníky předávání největších filmovejch cen, začínám si říkat, jestli není pomalu na čase poslat jim tam Chocholouška. P.S. Snad si taky všimli, že bez moderátora se špatně uvádí večer. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Absence moderátora je zlo a čím dál tím víc mi vadí reklamní předěly po deseti minutách. Je to taaaak otravné! Stejně protivná je hyperkorektnost, o kterou v Hollywoodu usilují. Ale to je prostě Hollywood a vy se s tím buď smíříte, anebo ne. Ceremoniál je můj každoroční rituál a budu koukat dál. Ale doufám, že příště to zase pojmou jako show a já se budu bavit, ne jen přihlížet, jak si předávaj ceny. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama