foto

Jean-Pierre Kalfon

  • nar. 30.10.1938 (79 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bytostný rebel a bohém pohrdl kariérou lékaře nalinkovanou rodiči a ve čtyřicátých letech prchl z rodné Paříže do Belgie, kde si vydělával jako pouliční muzikant a kreslíř na chodnících. Tříměsíční vězení za falzifikát dokladů mohlo mladého divocha obrátit špatným směrem, ale osud rozhodl jinak. Jean-Pierre za vydatné podpory matky začíná studovat dekoratérství a po divadelních kurzech tančí ve Folies-Bergère.

V pařížském Národním divadle ve společnosti Gérarda Philipa objevuje klasické role, ale na počátku šedesátých let se definitivně najde v undergroundových divadlech a filmech. Stává se výraznou postavou party kolem dramaturga jménem Marc'O, brzy točí s Godardem, Lelouchem, bubnuje v několika rockových kapelách. Prohlašuje, "Můj život je skandál." Nelže, vojenskou službu nastoupil na poslední chvíli, po uši v drogách. V sedmdesátých letech žije půl roku v Brazílii, potom dva roky v New Yorku, hraje s Bobem Marleym, ale stále se vrací k filmu.

O dekádu později výrazně oživuje svou kariéru rockera, jeho album Black minestrone vychází ještě v roce 1993. Dnes zbaven svých "neřestí", stále příležitostně účinkuje ve filmech (JAK SE NEZTRATIT V L.A. [1998]) i televizi. V SAINT-CYR (2000) ztvárnil Ludvíka XIV. - svou první historickou roli. Mohli jsme ho zaznamenat i v dalších filmech uváděných v naší distribuci: VÁLKA POLICAJTŮ (1979) s Marlène Jobert a Claudem Brasseurem, KONEČNĚ NEDĚLE! (1983) s Fanny Ardant a Jeanem-Luisem Trintignantem, DVOJČE (1984) s Pierrem Richardem nebo SNÍLCI (2003) Bernarda Bertolucciho.

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Ce sentiment de l'été
2013 Je m'appelle Hmmm...
2012 Miroir mon amour (TV film)
2011 Rabínův kocour
2008 Asylum
Parc
2007 Dans les cordes
Lidská otázka
Vždycky jsem chtěl být gangster
Život umělce
2006 Suzanne
2005 Code 68
S.A.C.: Des hommes dans l'ombre (TV film)
2004 Nedělej to!
2003 Baigneuses, Les
Satan refuse du monde (TV film)
Snílci
Veilleur, Le
2002 Lulu
2001 Gamer
La Répétition
2000 Saint-Cyr
Total western
1998 Jak se neztratit v L.A.
Jsem do ní blázen
Le Goût des fraises (TV film)
1997 Le jour et la nuit
1995 Bůh, milenec mé matky a uzenářův syn
Les cent et une nuits de Simon Cinéma
1992 Et demain... Hollywood
1991 Coplan: Coplan et la filière Argentine (TV film)
Jesuit Joe
1989 Banquet, Le (TV film)
1988 Corps z'a corps
Garçonne, La (TV film)
1987 Funny Boy
Houkání sovy
Septième ciel
Sécurité publique
Vent de panique
1986 À l'ombre de la canaille bleue
1985 Femme fidèle
L'amour ou presque
La nuit porte jarretelles
Le déclic
1984 Dvojče
Femme ivoire, La
Horko
L'amour par terre
Laisse béton
Ulička barbarů
1983 Hughie (TV film)
Konečně neděle!
Liberty belle
Na příkaz krále (TV film)
Île bleue, L' (TV film)
1982 Chassé-croisé
Hécate
Nestor Burma, détective de choc
Rock (TV film)
Tisíc miliard dolarů
1981 Ce monde est merveilleux (TV film)
Condorman
Jedni a druzí
Jetzt und alles
Vzhůru do boje!
Zvláštní případ
1980 Policejní inspektorka
Tisane des sarments, La (TV film)
Žoldáci
1979 Coup du singe, Le
Destins parallèles
Staline-Trotsky: Le pouvoir et la révolution (TV film)
Válka policajtů
1978 La chanson de Roland
Les Grandes conjurations: Le tumulte d'Amboise (TV film)
1977 Apprenti salaud, L'
Apprentis sorciers, Les
1976 Dobrák a zlí lidé
Začít znovu
1975 Un ange passe
Zig zig
1973 Gants blancs du diable, Les
George qui?
1972 La Vallée
La cicatrice intérieure
1971 Jupiter
1970 Maître du temps, Le
1969 Le lit de la vierge
Modré goloásky
Paul
Šílená láska
1968 Bande à Bonnot, La
Idoles, Les
La révolution n'est qu'un début. Continuons le combat
Les oiseaux vont mourir au Pérou
Visa de censure
1967 Mamaia
Week-End
1966 Et la femme créa l'amour
La Longue marche
Safari diamants
Voilà l'ordre
1965 Grands moments, Les
1964 Une fille et des fusils
1963 Concerto de la peur, Le

TV seriály

2014 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 6 (S05E06)
Epizoda 5 (S05E05)
2012 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (8)
2010 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 5 (S03E05)
další epizody (6)
2008 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (7)
2004 Vénus & Apollon (TV seriál)
2002 Malone (TV seriál)
1995 La rivière Espérance (TV seriál)
Sandra, princezna rebelka (TV seriál)
1994 Komisař Moulin (TV seriál)
Komisař Moulin: Le Récidiviste (S05E04)
1993 Antoine Rives, soudce terorismu (TV seriál)
1991 Les Hordes (TV seriál)
Nestor Burma (TV seriál)
1989 Coplan (TV seriál)
Navarro (TV seriál)
Policejní zpravodajská služba (TV seriál)
Un privé au soleil (TV seriál)
1984 Pomněnková Marie (TV seriál)
Série noire (TV seriál)
1981 Les uns et les autres (TV seriál)
1980 Amours des années folles, Les (TV seriál)
Histoires étranges (TV seriál)
Visiteurs, Les (TV seriál)
1978 Médecins de nuit (TV seriál)
1975 Cinéma 16 (TV seriál)
1968 Homme de l'ombre, L' (TV seriál)
1967 Les dossiers de l'écran (TV seriál)
Vyšetřovaní komisaře Maigreta (TV seriál)
1966 Cécilia, médecin de campagne (TV seriál)
1964 Bayard (TV seriál)
1962 Inspektor Leclerc (TV seriál)
1958 Posledních pět minut (TV seriál)

Dokumentární

2016 Bernadette Lafont et Dieu créa la femme libre
2007 American Vertigo
2005 Philippe Nahon, de l'acteur fétiche à l'icône (TV film)
2003 Cinema Sex Politics: Bertolucci Makes 'The Dreamers' (TV film)
1995 Un siècle d'écrivains (TV seriál) - vyp.
1968 Home Movie, autour du 'Lit de la vierge'
1964 Femme spectacle, La

TV pořady

2005 Café Picouly (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1979 Coup du singe, Le

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace