Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

xaver 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo jednoznačně za 5, ale pak jakoby se autoři posunuli někam jinam a ze sympatického komisaře se stává vagabund. Ono to asi v životě i možná tak chodí, ale zdá se mi, že zde se to už trochu přehání. Boj komisaře Moulina tak nakonec sklouzl do boje proti mocným a zkorumpovaným. Nebo, že by to tak skuečně bylo? Cekově tak dávám za 3. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

totální opak julie lescautové,v celkem dobré kvalitě natočená francouzká kriminálka,připomínající ten starý dobrý styl americké školy.polda...drsňák,samotář,v kožené bundě,retkem v hubě a červenou mašinou brouzdá ulicemi pařiže,aby rešil průměrné kriminální případy,vim že na to hodně koukal táta a já sním... ()

Reklama

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Za mého juniorského mládí jsem tento seriál hltal. Komisař byl se svou motorkou a mladší krasavicí po boku vždycky nejvíc stylovej (a připomínal mi mého učitele z hudební školy) a zápletky některých dílů pro mě v té době přitažlivě naturalistické (zvlášť jsem žral ty mlátičky - jedna z mála věcí co francouzi umí). Současné díly jsou však jen odleskem bývalé slávy a rád si u nich zavzpomínám... ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Starý díly muléna si napamatuju, ale ty nový jsou multi-kulturní opdad. Docela by mě zajímalo, jak se tento důchodce-bojovník za práva "utlačovaných menšin" asi líbí francouzům (francouzema nemyslim alžířany a senegalce). To je asi jako kdyby v ČR někdo natočil seriál o Kocábovi. Žabožrouty sice nemam moc rád, ale když vidim samozvanýho ochránce arabů a negrů muléna v akci, tak je mi jich skoro až líto. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý, za ty roky skoro až legendární krimiseriál, jehož jednotlivé části mají ale kolísavou kvalitu. Za nejzajímavější epizody považuji ty o sériových vrazích (Paříž 18, Sériový vrah, Profil zabijáka), neboť pachatel je diváku dlouho utajen. Naopak velmi nezáživný a dokonce bych řekl absolutně nekoukatelný je pro mě díl Smrt policejního důstojníka, neboť je na můj vkus až přespříliš akční ve stylu amerických béčkových stříleček. Pak jsou tu díly, které sice dokážou svým tématem zaujmout, ale jejich průběh je natolik depresivní, že se mi příčí shlédnout je znovu (viz díl Zakázané město a jemu podobné). Nápaditým oživením seriálu byl příchod Moulinovy dcery Marie. Škoda že téměř všechny díly z prvních dvou řad neschopná Česká televize kamsi zašantročila a diváci nemají možnost se k nim dostat. Český dabing je na vysoké úrovni, zejm. Moravec v roli Moulina, Bruder jako Guyomard a Fišer coby Moulinův šéf. Celkově to vychází na slušný průměr 55%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Když Moulin (Yves Rénier) jede na venkov, při pohledu v interiéru auta mu bliká maják do obličeje, předtím ale i potom je maják na střeše auta. (marcel5)
  • Auto, které se převrátilo a hořelo, pak při ohledání ve 25. minutě nemá nádrž a nevypadá moc ohořele. (marcel5)
  • TF1 tuto epizodu odvysílala v listopadu 1994. 23. ledna následujícího roku podala rodina Karin žalobu na produkci a autora tohoto dílu. Karin byla unesena a zavražděna, když jí bylo 8 let. Rodiče vysoudili půl milionu franků za morální újmu. (Snorlax)

Reklama

Reklama